VENUE CAFÉ, PRAHA
13.03.2018Při návrhu interiéru dostala designérka od investora volnou ruku. Kavárna se nachází v historickém domě v centru Prahy, kde vznikl zcela nový interiér odrážející filozofii Venue. Dispozice zůstala nezměněna, ale interiér doznal zásadních změn. Kromě židlí a nástěnných lamp je celý interiér řešen zakázkovou výrobou navrženou přímo na míru.
BISTRO SPIŽÍRNA 1902, PRAHA
13.03.2018Rekonstrukcí čtyř spojených krámků vzniklo rodinné bistro na okraji Vinohrad. Všechny navržené koncepty vzaly za své v okamžiku, kdy byly při bourání odhaleny staré dlažby. Touha po autenticitě byla byla společná pro všechny. Ve Spižírně vznikla neopakovatelná atmosféra a při které se hosté cítí jako když si dávají svačinu v zahradě...
BISTRO KAPROVA, PRAHA
13.03.2018Bistro Kaprova se nachází v místě kde dříve bývalo ikonické knihkupectví známé i z několika filmů. Knihkupectví v novém pojetí tu zůstalo zachováno i v rámci moderního gastronomického projektu. Měděný strop, galerie se stoly a použité kvalitní materiály vytvořily z původně stísněného místa útulný a příjemný interiér.
MEZI PLŮTKY, ČELADNÁ
11.03.2018Dvě stě let staré venkovské stavení oslovilo nové majitele od samého počátku. Po náročné rekonstrukci exteriéru se investor, architekt, designér a provozovatel v jedné osobě rozhodl zrealizovat své sny a vytvořit čtyři velkorysé pokoje. Ze starého domu vznikl moderní boutique hotel, který si za pár měsíců provozu získal srdce každého návštěvníka.
LONG STORY SHORT, OLOMOUC
13.03.2018Historie budovy Podkova se začala psát již v 17. století. Název odkazuje na na dlouhou kontinuální chodbou hostelu, který nabízí zejména krátkodobé přenocování. Celé jedno patro bylo přebudováno do podoby vstřícného, přátelského a kosmopolitního ubytování pro současné nomády i náročnější klientelu z tuzemska i celého světa.
CUKRÁRNA MYŠÁK, PRAHA
24.02.2018Nově vytvořený interiér navazuje na tradici věhlasné cukrárny Františka Myšáka z roku 1911, do které chodily významné pražské rodiny i známé osobnosti. Sladkosti zde mlsal Oldřich Nový i Ema Destinnová. Dolní patro cukrárny bylo citlivě zrekonstruováno ve spolupráci s památkáři, horní patro navrhla architektka v moderním jednoduchém stylu a doplnila zajímavými dekory.
BISTRO EATMEAT, OSTRAVA
11.03.2018Klienti oslovili mladého tvůrce s přáním nového amerického bistra v centru Ostravy. Když bylo maso v názvu podniku, bylo jasné, že musí být jasně patrné i v interiéru, a proto je celý interiér inspirován řeznictvím. Návrh nebyl jen o interiéru samotném, ale i o grafickém řešení loga, jídelního lístku a oblečení obsluhy.
KAVÁRNA ČÍTÁRNA, PRAHA
11.03.2018Kavárna je umístěna u vstupu na stavební fakultu ČVUT a je propojena s čítárnou. Autoři se rozhodli použít takové materiály a prvky, se kterými se studenti denně potkávají ve škole. Mají zde možnost jen tak posedět u šálku kávy, u knihy nebo pracovat na svých projektech.
SMETANAQ, PRAHA
11.03.2018Kavárna SmetanaQ je součástí projektu, který plní výbuchem poničený činžovní dům v srdci Prahy designem a uměním. Po vyčištění interiérů od zbytečných nánosů omítek na zdech vznikla zajímavá patina, kterou doladili barrandovští patinéři. Díky odstranění podhledů byla odhalena krása vysokých stropů.
OBEDERIA, BRATISLAVA
13.03.2018Obederia je koncept, ve kterém se spojuje rychlost a jednoduchost pracovního oběda s kvalitou a čerstvostí italské restaurace. Interiér je laděn v příjemných neutrálních barvách, výrazná červená je použita pouze na grafice na stěnách a nad výdejními pulty. Prostor je liniově čistý a velmi přehledný.
RESTAURACE KANTÝNA, PRAHA
24.02.2018V budově bývalé banky v historickém Ringhofferově paláci se dnes propojuje řemeslo řezníků a zkušenosti kuchařů. Nový podnik je zaměřený na české hovězí a vepřové maso, které si zde zákazníci mohou koupit v řeznictví nebo nechat upravit na otevřeném ohni a konzumovat vestoje či vsedě. Centrální část je věnována samoobslužné kantýně s unikátním mramorovým stolem.
TOALETY HOTELU PRUSÍK
13.03.2018Výzdoba dámských a pánských toalet v Konstantinových Lázních měla být oslavou “české tradice záchodové lidové slovesnosti”. Z dostupných zdrojů byly vybrány ty, které by nejlépe odpovídaly stanoveným parametrům. Následně byly záchodové hlášky přepsány a uspořádány tak, aby vytvářely souvislý vzor.
HOSTEL MEET ME 23, PRAHA
11.03.2018Přáním investora bylo vytvořit kosmopolitní projekt mezi hostelem a hotelem, který svojí ležérností osloví zejména mladší generaci. Proto byl kladen velký důraz i na použití současných vizuálních technologií. V interiéru jsou vyzdviženy některé ryze české charakteristiky jako je graffiti Lennonovy zdi na průčelí výtahu či instalace staré Octavie na stěně recepce.
KAVÁRNA JEDNO KAFE, PRAHA
11.03.2018Manželé se rozhodli změnit svůj život a otevřít si rodinnou kavárnu s nabídkou domácích zákusků i nápojů. To ovlivnilo i vzhled kavárny, kde se stal dominantní prodejní pult s vitrínami. V zádní části je připraveno několik variant sezení pro všechny typy zákazníků, kteří si dají rychlé kafé na barových židlích či posedí déle v pohodlných křesílkách.
BISTRO SALT´N´PEPA, PRAHA
11.03.2018Na Letné se otevírají bistra jako houby po dešti, a proto se majitelé rozhodli vytvořit místo, které budou hosté znát již od nepaměti, které bude zapadat do sousedství a mít příjemnou rodinnou atmosféru. Vznikl tak zajímavý vzdušný prostor s originálními dekoracemi a odvážnými barevnými kombinacemi, díky kterým se interiér snadno zapamatujete.
ŠTAJNHAUS, MIKULOV
13.03.2018Dům s renesančním jádrem stojí přímo na úpatí zámeckého kopce v bývalé židovské čtvrti Mikulova. Konceptem celého interiéru měla být určitá askeze. Jedná se o dům v bývalé židovské čtvrti. Prostý dům prostých lidí. Cílem bylo nechat vyniknout dům samotný, nechat vyniknout jednotlivé povrchy. Proto je celý interiér velmi abstraktní.
DAVE B. – TASTE FIVE, PRAHA
11.03.2018V parteru smíchovské administrativní budovy vznikla nová restaurace, jejíž koncept se během příprav radikálně změnil ze standardního firemního gastro provozu na svěží soudobý velkoměstský rušný podnik. Nový prostor má až syrový charakter, je maximálně otevřen rozměrnými okny a ulice je tak vtažena do interiéru.
APARTMÁN HOTELU KINGS COURT
11.03.2018V místě bývalého lounge baru ve třetím podlaží hotelu vznikl nový apartmán s velkorysýmy okny a balkonkem na úchvatný Obecní dům. Požadavkem investora na apartmán byly dvě plně oddělitelné místnosti a dvě koupelny. Architekti se snažili prostor co nejméně členit a současně nechat vyniknout průhledy do exteriéru.
RESTAURACE GRAND, ČÁSLAV
13.03.2018V domě ze 16. století v samém centru Čáslavi se nachází hotel Grand. Restaurace ve druhém podlaží nabízí krásný výhled na náměstí. Požadavkem investora při rekonstrukci bylo navrhnout reprezentativní prostředí, kde by se název restaurace stal obrazem interiéru.
DŮM PÁNŮ Z KUNŠTÁTU A PODĚBRAD
11.03.2018Dům v centru Prahy má bohatou historii, několik let zde dokonce žil i Jiří z Poděbrad, od kterého také pochází název paláce. Designérky navrhly interiér tak, aby dal v maximální možné míře vyniknout unikátním historickým prvkům domu. Současně se při rekonstrukci snažily nechat interiér vzdušný a moderní.
LIVING SHOWROOM BĚHOUNSKÁ, BRNO
13.03.2018Studio již pátým rokem hledá zdánlivě neobyvatelná místa a vytváří z nich luxusní byty, většinou na pronájem typu airbnb. V podkrovním prostoru bývala dříve sušárna, a proto se autoři rozhodli zachovat industriální ráz interiéru. Apartmán má pouhých 18 m2, ale vybouráním všech původních příček vznikl vždušný interiér plný důmyslných hi-tech řešení.
QUADRIO FOOD LEVEL, PRAHA
11.03.2018V prostoru druhého patra obchodní pasáže měly původně bát obchodní jednotky. Po dodatečné dispoziční úpravě navrhli architekti foodcourt tak, aby působil jako přirozená součást prostoru pasáže, Důraz byl kladen na jednotný design portálů všech gastro jednotek.
SORRY PEČEME JINAK, BRNO
11.03.2018Za nestandardním názvem podniku stojí jeho duše, inspirativní a lehce extravagantní cukrářka, která tu původně chtěla prodávat jen své výtvory. Architekti nakonec začlenili do interiéru i malé sezení a tak vznikla kavárna s variabilním posezením.
APARTMÁNY KONÍRNA
11.03.2018Objekt bývalé konírny je součástí rozlehlého areálu zámku. V přízemí objektu vznikla restaurace přístupná z areálu zímku i z návsi a v podkroví apartmány hotelového typu. Přáním investora bylo umístit tzv. living koupelnu do samotného obytného prostoru apartmánu. Rekonstrukcí vzniklo bydlení venkovského stylu v zajímavě zvolených barvách.
RESTAURACE 49, OSTRAVA
11.03.2018V bývalém hornickém domečku v Michálkovicích byla otevřena nová restaurace. Autoři i inevstor se rozhodli pro zcela odlišný koncept, kdy se nabízená zážitková gastronomie dostává do lehkého kontrastu s prvky použitými v prostoru. Celým interiérem se prolíná zdánlivá a úmyslná nedokonalost s precizně zpracovanými detaily.
LA BOTTEGA LINKA, PRAHA
11.03.2018Požadavkem investora bylo vytvořit jiný, zajímavý a příjemný koncept interiéru. Každá ze tří částí prostoru nabízí hostům jinou atmosféru i typ sezení. Při čištění docházelo k odhalování původních konstrukcí, které nakonec v interiéru zůstaly. Na zdech jsou škrábané omítky a v přední části se využily výkladce ze 30.let minulého století, kde je nyní umístěno sezení.
MISS SOPHIE´S, OLOMOUC
04.03.2018Více než 10 let trvala přestavba řadové budovy v historickém centru Olomouce na hotel a kavárnu. Architekti měli za cíl navrátit domu původní dispoziční řešení a obnovit historické konstrukce a materiály. Zatímco v suterénu, přízemí a podkroví pracovali spíše se surovějšími materiály, obytným prostorům se snažili navrátit jejich eleganci a ušlechtilost.
REZIDENCE FOUR TREES, PRAHA
11.03.2018Myšlenkou projektu bylo vybudovat interiér tvořený převážně ekologickými materiály, který by inspiroval ubytované hosty k ekologickému chování. Rezidence v centru Prahy disponuje 15 apartmány, které byly navrženy individuálně s ohledem na prostorové možnosti interiéru, světelnost a dispozici prostor.
KAFE FRANCIN, PRAHA
11.03.2018Kafe Francin u letenského Strossmayerova náměstí kombinuje kavárnu, pražírnu a pekárnu. Je to místo, kde se zákazník cítí příjemně nad každým šálkem kávy. Prostor je tvořen třemi místnostmi, které spojuje jednotná podlaha. Hřejivou atmosféru dodává celému místu hlazená štuková omítka, do které je u vstupu otisknuté kruhové logo kavárny.
RESTAURACE LA TORRETTA, PRAHA
11.03.2018Investor dal architektům volnou ruku při rekonstrukci zavedené klasické italské pizzerie. Vznikl nový moderní interiér na pomezí pizzerie, restaurace a bistra. Originální dekor, který se opakuje na stěně, baru a na dalších místech, byl navržen speciálně pro tento interiér.
JETLAG BAR TEA AND WINE, PRAHA
11.03.2018Malý bar v centru metropole nabízí především čaj a víno, samostatně nebo i v překvapivých mixech. Prostorový koncept je odvozen od názvu baru – cestování mezi časovými pásmy. Na necelých patnácti metrech délky tak jde “proletět” doslova celý svět.
ČOKOLATERIE VOKOVICE, PRAHA
11.03.2018V návrhu budoucího čokoládového ráje kladl architekt důraz na motiv rámu. U výloh to umožnilo vytvořit investorem požadovaná místa k sezení, která byla doplněna o police s knihami. Přímo na místě se každé pondělí vyrábějí lahodné pralinky, tabulková čokoláda a jiné delikatesy, které jasně předurčily výběr barev použitých v interiéru.
ZÁMEK DUKOVANY
13.03.2018I když investor koupil tento klasicistní zámek v poměrně dobrém stavu, rozhodl se změnit interiér nikoli dispozičně, ale ve vybavení a dekoracích. Snahou bylo nabídnout hostům zázemí boutique hotelu s příjemnou atmosféru a dokonalým komfort. Veškerý nábytek a většina svítidel se vyráběla na míru pro tento projekt.
KÁVA U ŘEZNÍKA, ÚSTÍ NAD LABEM
11.03.2018Manželé si přáli splnit sen a otevřít malou rodinnou kavárnu s nabídkou kvalitní kávy, zmrzliny a dezertů převážně z vlastních a lokálních zdrojů. Koncept i vizuální styl kavárny vycházely z návaznosti na tradici řeznického řemesla, které se v rodině dědí. A také v prostorách nynější kavármy kdysi řeznictví skutečně bylo.
CAFÉ KOREK, KLÁŠTEREC N/OHŘÍ
13.03.2018Investor oslovil architelty s požadavkem vytvořit ze zdevastovaného objektu prodejny lahůdek novou malou kavárnu. Vlastní řešení interiéru je založeno na kombinaci přiznaných vložených nových intervencí a stávajících konstrukcí přiznaných ve své materuálové podstatě.
(kategorie: veřejný interiér I; autor: Ing. arch Marek Lehmann a Ing. arch. Jan Malec, spoluauto: Ing. arch. Michala Navrátilová, Ing. arch. Pavla Červová a Ing. arch. Jana Vančurová; přihlašovatel: Ing. arch. Marek Lehmann, www.archigroup.cz)
BAR HOTELU KINGS COURT, PRAHA
13.03.2018Prostor hotelového lobby baru vedle recepce byl rozšířen o navazující denní místnost s proskleným stropem a s přístupem do vnitřního dvora. V baru se přes den podává hostům menší občerstvení, večer funguje jako klasický bar s hudební produkcí a příjemnou atmosférou nejen pro hotelové hosty, ale i návštěvníky metropole.
MONOGRAM ESPRESSO BAR
13.03.2018Na Kapucínském náměstí v centru moravské metropole byl v památkově chráněném domě navržen denní espresso bar. Interiér je pomysně rozdělen na dvě částí jejichž materiály se liší a současně i vzájemně prolínají.
VODNÍK, VIMPERK
04.03.2018Budova bývalé městské plovárny z počátku 20. století se postupem času stala vyhledávanou restaurací. V návaznosti na přístavbu velkokapacitní kuchyně si investoři přáli i nový interiér. Designéři celý návrh pojali ve stylu “výletu starou bílou plachetnicí” a vytvořili vzdušný prostor, ve kterém se snažili zachovat co nejvíc původních prvků a dekorací.
HOTEL PRINCE DE LIGNE, TEPLICE
13.03.2018V historickém centru lázeňského města Teplice byl v roce 1824 postaven v empírovém slohu luxusní lázeňský dům, který fungoval až do dvacátých let minulého století. Přáním současného investora bylo budovu zrekonstruovat a vrátit hotelu původní slávu a lesk. V přízemí byla nově upravena recepce, lobby, konferenční místnost a restaurace.
RESTAURACE VIKTORKA, OSTRAVA
11.03.2018V rozlehlém interiéru se dříve nacházely dvě restaurace se společnou kuchyní. Nyní byl celý prostor sjednocen a hlavním motivem se stalo kvalitní tankové pivo z Plzně. Architekti vytvořili zóny podle typů klienta: pro fanoušky piva, pro fajnšmekry, pro rodiny s dětmi atd. Jednotlivé zóny mají jednu společnou designovou linii.
CAFÉ SLAVIA, LUHAČOVICE
04.03.2018Rekosntrukcí Vily Slavia postavené v historizujícím alpském stylu přelomu 19. a 20.století vznikl světlý prostor pro novou kavárnu. Designérka se inspirovala historií budovy a geniem loci místa na lázeňské pěší zóně a rozhodla se navrhnout klasický interiér s moderními prvky. Kavárna je propojena s venkovní terasou a zahradou kolem domu.
VILA MARINA, LIPTOVSKÁ MARA
13.03.2018Vila s výhledem na štíty Vysokých Tater nabízí klientům maximální pohodlí při rekreačních pobytech rodin s dětmi. Cílem investora bylo vytvořit ojedinělý interiér, který bude snoubit prvky Yachtingu a místního horského koloritu. V návaznosti na již realizovaný pilotní projekt bude postaveno dalších 24 vil a yachtařská marina pro 25 plachetnic.