ULTRA PREMIUM APARTMENTS A BISTRO TOPINKA
01.04.2021Rekonstrukcí historického domu v centru Českého Krumlova vznikly apartmány a bistro s úchvatným výhledem na město. V celém interiéru se snoubí pečlivě restaurované původní prvky s decentními soudobými styly a materiály. Bistro navazuje na provedení apartmánů, prostoru dominuje zvlněná dřevěná stěna skrývající toalety.
PINUS, DEMÄNOVSKÁ VILLAGE
03.04.2021Restaurace na úpatí Nízkých Tater byla postavena výhradně ze dřeva, a to za velmi krátkou dobu díky modulárním prvkům, které byly na místě složeny jako stavebnice. Hlavním interiérovým prvkem je dřevo samotné konstrukce, které dominuje celému prostoru. Interiér je doplněn černým nábytkem, který vytváří ten správný kontrast.
GRAND HOTEL HRADEC
03.04.2021Horský hotel je tvořen prostorovou kompozicí kvádrů na široké podstavě navazující na terén, kde se nacházejí pokoje. V horizontální podstavě se pak nacházejí všechny obslužné části hotelu jako je restaurace, konferenční místnosti, spa a vnitřní parkoviště. Snahou autorů bylo vytvořit neotřelý a funkční interiér pomocí těchto elementů: sliveneckého mramoru, betonu, dubu. lnu, mobiliáře a osvětlení.
RESTAURACE BANH ME MAKERS, PRAHA
03.04.2021Parter rohového historického domu na Letné má vysoká štíhlá zaoblená okna, kterými je vidět do vzdušného a prosvětleného interiéru nové pobočky známé pražské restaurace. Prostor je záměrně světlý a jednoduchý, stěny jsou opticky děleny podélným pásem ve svěží nazelenalé barvě. Závěsné lampiony ve hřejivě okrovém tónu v kombinaci se skleněnými lustry podtrhují celý koncept.
DŮM V RUINĚ, ZADNÍ ARNOŠTOV
03.04.2021Bývalá usedlost byla za minulého režimu přestavěna na sýpku. Vybrakovaný dům však neztratil nic na své velkoleposti. Proto autoři navrhli zafixovat stávající stav romantické ruiny a vstoupit do domu nově. Dům do domu, dům v ruině. Novostavba se skrze otvory ve staré zdi dere ven a stará zeď skrze nová okna vstupuje dovnitř. V Sýpce Arnoštov se oba světy vizuálně prolínají.
COCO VILLAS COSTA RICA
03.04.2021V prudkém svahu tropické džungle se ukrývá resort Art Villas, jehož součástí jsou COCO VILLAS, unikátní příklad hravé, glampingové, udržitelné a moderní tropické architektury. Dle přání investora se tu luxus a dobrodružství prolíná s okolní přírodou. Interiéry jsou minimalistické, dispozičně jsou kabiny navržené tak, aby využily ten nejúchvatnější výhled, kdy lze přímo z postele pozorovat opice a tukany.
RESTAURACE ČEZETA
03.04.2021Nová restaurace byla pojmenována podle legendárního skútru J. F. Kocha, který se ve Strakoniccích v minulosti vyráběl. Prolínání paralelních příběhů vzniku a oživení objektu závodního klubu ČZM a ikonické motorky bylo hlavním tématem interiéru. Ten je volně inspirovaný strojařským detailem a designem, materiály i barevností konce padesátých a začátku šedesátých let.
RESTAURACE KNEDLÍN, PRAHA
03.04.2021Inspirací pro interiér restaurace s plněnými knedlíky byly různé typy klasických českých venkovských stavení. Tradiční prvky roubenek však byly použity mnohdy netradičně. Jsou kombinovány s neony, moderním geometrickým sedacím nábytkem a čistými liniemi interiéru. Zdi jsou ozdobeny ručně stříkanými ornamenty v modré barvě.
LOVING BISTRO LETNÁ, PRAHA
03.04.2021Nový koncept veganského bistra vznikl v parteru nárožního domu s velkými výkladci, který po dlouhá léta sloužil obchodu a službám. Čisté, minimalisticky laděné plochy v interiéry jsou navrženy jako neutrální pozadí pro barevnost jídel a dění uvnitř bistra. Prostoru dominuje dřevěný samoobslužný pult. Dekor jasanu doplňuje bílá výmalba a interiérová zeleň prorůstající v různých formách prostorem.
SPRAVOVNA
03.04.2021V srdci pražského Žižkova bylo propojeno několik malých krámků se samostatnými vstupy a sklepními kójemi v jeden velký restaurační provoz. Prostor nabízel mnoho starých autentických prvků, které se autoři snažili využít a rozhodli se, že v interiéru nesmí být žádný nový prvek. To, co nalezli, repasovali či spravili a následně co nejvíce prvků použili nebo recyklovali pro nový účel.
GRAN FIERRO, PRAHA
03.04.2021Když se musela argentinská restaurace přestěhovat na novou adresu, obrátil se její majitel opět na autorky prvního interiéru, aby navázaly na svůj původní návrh a přizpůsobily jej prostoru historického domu v centru metropole. Snaha o maximální využití vybavení a mobiliáře původní restaurace definovala směr, použité materiály a základní barvenost nového interiéru.
LOUNGE BAR ECLIPSE, PRAHA
03.04.2021Záměrem autorů bylo vytvořit pod skořápkou brutalistní konstrukce OREA HOTELU PYRAMIDA příjemný prostor s dostatečnou mírou intimity, kde si každý vychutná svoji sklenku mojita nebo pravé skotské. Prostorné konferenční foyer a lounge bar dostaly novou tvář. Využití přírodních materiálů a jemných prolínajících se odstínů barev a živých rostlin dává návštěvníkům možnost najít si ideální místo podle nálady a společnosti.
DIVINERO, TAPAS & PROSECCO BAR
01.04.2021Spojení prosecca a tapas baru definovalo originální prostor nedaleko centra moravské metropole. Vysněným cílem mladých investorů bylo mít “instagram friendly” prostředí, které by přilákalo právě tu skupinu mladých a hravých lidí jako jsou oni sami. Dominantním prvkem interiéru je onyxový obklad, jehož barevné spektrum se odráží v celém interiéru.
RESTAURACE SOHO, BANSKÁ BYSTRICA
03.04.2021Autoři se rozhodli navrátit parteru historického renesančního domu jeho zašlou slávu a vybudovat zde střídmý interiér. Původní kvality domu jsou dostatečně zvýrazněny a následně dotvořeny novými čistými detaily a doplňky. Z neutrálního pozadí vystupuje specifická barevnost asijských jídel.
STORY OF, OSTRAVA
01.04.2021V centru Ostravy vznikla nová kavárna s poetickým názvem “Story of”. Zadáním pro autory bylo vkusně kombinovat betonové plochy, vegetační stěny a nábytek z masivního dřeva. Roxor a cihla jako typické lokální materiály vytvářejí v prostoru kontrast černé barvy s červeno-oranžovým cihlovým pozadím. Do interiéru byly začleněny zjemňující vegetační prvky v podobě obkladů z mechu a výsadby z kapradin.
USEDLOST U LÍPY, BLATINY
01.04.2021Inspirací při tvorbě interiéru byly staré statky na Vysočině, přírodní materiály a poctivé řemeslo. Vznikla tak usedlost, která z lidové architektury vychází, ale je opravdová. Jde o celek, který se v každé části doplňuje s přirozenou materiálovou pestrostí. Hosté zde zapomenou na svůj každodenní shon a zažijí úplně jiný svět, který nese jasný popis doby, v níž byl realizován.
ČAJOVÝ DŮM, PRAHA
01.04.2021Typický japonský altán se zahradou, která je v japonské kultuře velmi symbolická, byl vybudován v restauraci Miyabi ve vnitrobloku pražských činžovních domů. Interiér čajového domu byl koncipován tak, aby byl co nejvíce tradiční a evropským standardům byl přizpůsoben jen v nezbytných detailech. Uvnitř altánu příchozí vnímají jen vlastní svět nerušný tím okolním.
KOBKA ČÍSLO 9, PRAHA
01.04.2021Při renovaci kobek na náplavce navrhli autoři nejen expozici historie Paroplavby v Praze, ale i malou kavárnu, která může sloužit lidem čekajícím na jejich plavbu. Kobka číslo 9 nabízí nejen odpočinek, ale i prostor pro vzdělávání. Berevně je interiér inspirován mědí – materiálem, který je nerozlučně spjatý s loděmi a lodní dopravou.
HOTEL HERMITAGE PRAGUE
01.04.2021Původní využití budovy Unie bylo důležitým prvkem při návrhu interiéru vstupní haly a restaurace nového hotelu. Dříve byl industriální charakter budovy potlačen, dnes se duch bývalé tiskárny opět navrátil. Materiály typické pro industriální prostředí se střídají s luxusními povrchy. Nechybí měď, strukturované sklo, beton, které podtrhují měkkost sametu, kůže a ručně tkaných koberců.
VINAŘSTVÍ ŠKROBÁK
03.04.2021Nejmladší generace rodiny Škrobákových se rozhodla propojit turistiku s gastronomií, dobrým vínem a moderní architekturou. Původní budova vinařství v Čejkovicích s nevyužitým půdním prostorem se stala unikátním místem, které pod jednou střechou skrývá vše. Interiér nabízí neopakovatelné výhledy do krajiny plné vinic a namísto příček se objevují skleněné stěny nebo průhledné regály s vínem.
POTREFENÁ HUSA NÁRODNÍ, PRAHA
03.04.2021Zavedený řetězec restaurací se rozhodl pro remodelaci známého podniku v centru metropole, aby jej přizpůsobil současným designovým trendům, ale přitom zachoval jasně daný koncept restaurace, kde hlavní roli hraje české pivo. Nejčastěji použité materiály v interiéru jsou dubové dřevo, dubová dýha, surová ocel a ocelový plech.
PENZION MÁCHA, LITOMĚŘICE
03.04.2021Autorka projektu a majitelka v jedné osobě si navrhla interiér maloměstského penzionu tak, aby přilákala co nejširší skupinu potenciálních hostů. Ti by se tu měli především cítit jako doma a interiér měl být praktický ve všech směrech, nejen pro personál, ale i pro hosty, kteří zde najdou např. samostatnou prádelnu. Odkaz doby Karla Hynka Máchy je otisknut do některých historizujících prvků.
MEDITERAN BISTRO, BRNO
03.04.2021Jelikož se bistro specializuje na středomořskou kuchyni, vzali si autoři za cíl zachytit barevnost středomořských chutí a sluncem zalitého života. Nebáli se kombinovat zdánlivě nesourodé vzory a textury. Prostor je díky souhře těchto prvků skutečně útulný a jedinečný. Středobodem interiéru je bar, který se svými obloukovými konstrukcemi evokuje klenby přímořských interiérů.
0,75 WINE BAR, PRAHA
03.04.2021Na Letné byl otevřen designový winebar, ležérní a útulný prostor s příjemnou atmosférou. Hlavním motivem interiéru se stal patron vína sv. Urban, který tvoří výraznou dominantu prostoru. Upravený interiér byl rozdělen na tři části. Přechod baru z místnosti do místnosti je zvýrazněn gradientem, který umocňuje změnu nálad a funkci nově vzniklých zón.
MISS SOPHIE´S DOWTOWN, PRAHA
03.04.2021Hotel se nachází ve dvou budovách v centru metropole. První budova je umístěna v historickém domě přímo v ulici, druhá ve vnitrobloku je daleko modernější. Rozdílné styly obou staveb a lokalita v těsné blízkosti Hlavního nádraží byly hlavními inspiračními motivy při návrhu hotelového interiéru. Předobrazem pro historickou budovu byl bájný Orient Express, pro současnou stavbu pak Pendolino.
BISTRO VE FN BRNO
03.04.2021Cílem rekonstrukce stávajících nemocničních gastro zařízení bylo vytvořit příjemný prostor s posezením a dobrou kávou, kde se budou moci scházet pacienti s návštěvami, lékaři během obědové pauzy i lidé z ředitelství nemocnice, které sídlí na stejném patře. Prostory bistra na stěnách doplňují malby od místní malířky, čímž autoři navazují na dobrou tradici uměleckých děl v prostorách nemocnice.
POMMER PUB, PRAHA
03.04.2021V objektu bývalé “socialistické” samoobsluhy na Jižním Městě vznikla nová pivnice s důrazem na prostor pro štamgasty a lokálnost atmosféry. Bylo nutné zasáhnout i do exteriéru, protože budova byla ve velmi špatném stavu. Autoři se snažili do interiéru promítnout génius loci sídlištní hospody, nestydět se za toto místo, ale s vtipem poukázat na poetiku výstavby a života na sídlištích.
TAIKO – RÁMEN BAR, PRAHA
03.04.2021Interiér nové žižkovské restaurace je cíleně tmavý, kombinuje původní omlácené zdivo s černou výmalbou tak, aby byla v prostoru navozena příjemná útulná atmosféra. Restaurace je dispozičně velmi členitá, což umožňuje každému zákazníkovi najít si to správné místo k posezení v jednom ze dvou podlaží, která jsou dekorována zavěšenými atypickými pergamenovými lampiony různých tvarů i rozměrů.
RESORT EISGRUB, LEDNICE
03.04.2021V centru malebné Lednice vzniklo ve střešní nadstavbě dvacet apartmánů různých velikostí určených ke krátkodobému pronájmu. Jejich interiéry jsou utvořeny především samotným půdním prostorem se všemi jeho specifiky. Dřevěné konstrukce krovů a masivních trámu a bílé stěny jsou doplněny černými kovovými dekoracemi.
MASNÝ RŮŽEK, BRNO
03.04.2021V místě bývalé pivnice vznikla nová restaurace, kde budou hosty řemeslníci i úředníci, prostě všichni, kdo milují dobře připravený kus tradičního masa. Přáním investora byl praktický interiér, kde by si hosté v montérkách nebáli sednout s kamarády ke stolu, světlý a jednoduchý prostor, kde je dobře vidět do talíře. Prostě dobrá jídelna se všemi klady, které toto slovo obsahuje.
WELLNESS KOVÁRNA
03.04.2021Chátrající objekt bývalé kovárny byl postupně rekonstruován tak, aby byl co nejvíce zachován duch tohoto místa. První otevřela své brány restaurace, v další fázi bylo postaveno moderní podzemní wellness a současně s ním vzniká v historické budově ubytování v podobě tří apartmá, které návštěvníkům nabízí kromě veškerého komfortu také atmosféru starých časů.
ARMEX LIFECENTRUM
03.04.2021Polyfunkční objekt na sport, stravování a bydlení nabízí služby restaurace, bistra, kavárny a fitness centra nejen ubytovaným hostům, ale i běžným návštěvníkům. Interiér je rozdělen na jednotlivé na sebe navazující prostory tak, aby spolu navzájem souzněly a prolínaly se. V celém prostoru je důležitá transparentnost a všudepřítomná zeleň.
KOUSEK KUBY V CENTRU PRAHY
03.04.2021Casa Eminente je nový degustační prostor plný ostrovní atmosféry a špičkových rumů. Je útulný, divoký a mysteriózní zároveň. Autorka interiéru, která pochází z Brazílie, se snažila pracovat s odkazy latinskoamerické a hispánské kultury. V interiéru se střídá staré s novým, luxusní s omšelým, světlo a stín. Zašlá krása v prostoru ožívá skutečně v každém detailu.
VINNÝ SKLEP V PRAZE
01.04.2021Při návrhu minimalistického interiéru se autoři snažili o originalitu a nadčasovost. Hlavním prvkem v interiéru jsou lineární čisté tvary v přírodních materiálech. Dubové dřevo je dominantním pohledovým materiálem. V kombinaci s kontrastními betonovými stěrkami a nábytkem v šedých odstínech vytváří čistý, moderní interiér, který plně koresponduje se svojí funkcí.
HOTEL MERCURE KORONA
03.04.2021Při rekonstrukci hotelu v samém centru Budapešti byl kladen důraz na vylepšení současného stavu lobby, restaurace, konferenční místnosti a pokojů. Nový interiér nabídl inovativní řešení spojená a technickým zlepšením a moderním uspořádáním jednotlivých provozů. Design se také snaží odrazit v sobě příběh maďarské koruny, obohacený současným pulzujícím životem metropole na Dunaji.
ZASTÁVKA V ÚVALNĚ
01.04.2021Na hlavním tahu mezi Opavou a Krnovem navazuje původní hospoda na prostory obecního kulturního domu. Investor si vysnil nový prostor v moderním, lehce industriálním stylu. Autoři navrhli interiér tak trochu připomínající hipsterský hamburger grill, kde kombinují surové materiály s elegantním precizně opracovaným dubovým dřevem. Barevný akcent a dynamiku prostoru dodává červená barva.
U TELLERŮ, PRAHA
01.04.2021V nárožní budově na Vinohradech byla v minulosti pivnice rodiny Tellerů. Toto jméno v němčině znamená talíř, který se stal hlavním motivem interiéru. Talíře v různých formách jsou použity na stěnách, stolech, v pultu výčepu, na fasádě i na stropních svítidlech, které svými rozměry dominují interiéru.
GROUNDS COFFEE
03.04.2021Ve vnitrobloku obytných a administrativních domů pražského Karlína vznikly nové prostory kavárny a pražírny kávy. Většina konstrukčních prvků a vybavení interiéru byly vyrobeny svépomocí z recyklovaných materiálů. Autoři interiéru si toto místo zvolili za svoji pražskou pobočku, a tak využívají horní patro vymezené vlnitým polykarbonátem jako kancelář.
KAVÁRNA VICINO DIVINO, BRNO
01.04.2021Klasické italské sklepy se staly inspirací při tvorbě interiéru vinotéky v moravské metropoli. V přízemí historického domu z počátku minulého století autoři odhalili původní povrchy a nosné prvky a vytvořili interiér na posezení i k prezentaci vín. Prostoru dominují policové stěny k ukládání a vystavování lahví a bar s centrálním servírovacím stolem.
DEGUSTÉKA, PRAHA
01.04.2021Degustéka funguje jako místo, kde se konají řízené degustace firmy Neznámí vinaři a také jako prodejní zázemí společnosti. Klenutý prostor původní vinárny rekonstrukcí ještě více vynikl v celé své kráse. Hlavním prvkem interiéru se staly regály z roxorové konstrukce s dřevěnými policemi. Kromě místnosti na degustaci vznikla také klidnější část s malou knihovnou.
LOĎ BELLA BOHEMIA, PRAHA
01.04.2021Na zakázku vyrobená elektrická loď na vyhlídkové plavby v centru Prahy je první svého druhu v Evropě. Hlavní myšlenkou interiéru bylo minimalizovat rušivé faktory. Celoprosklené stěny nabízejí nerušený výhled na krásy metropole. Do jádra lodi autoři navrhli bar, toalety a další technologie. Minimalistické pojetí doplňují i hliníkové lavice, které korespondují s hlavním materiálem lodi.
DHABA BEAS, PRAHA
01.04.2021Hlavním zadáním ze strany investora bylo vytvořit pro vegetariánské jídelny Dhaba Beas typický funkční, ale i elegantní interiér v prestižní lokalitě. Autorky se současně snažily o vytvoření jedinečné identity. Hlavním materiálem použitým v interiéru je dubové dřevo, které společně s použitou zelení zjemňuje charakter stávající železnobetonové konstrukce.
POD PÁROU, PRAHA
03.04.2021Ve staré holešovické továrně se uvolnil prostor, který si nový majitel přál navrhnout v jednoduchém a přehledném stylu. Velký prostor byl rozdělen na několik částí, z nich každá má stanoven svůj účel a denní dobu: snídaňové menu, denní nabídka, odpolední kavárna, atd. Autoři doplnili pravidelný rytmus haly motivem měkké vlny, která prochází prostorem jako voda.