VOLNOČASOVÉ CENTRUM BEAUTY BEST, VELKÉ MEZIŘÍČÍ

VOLNOČASOVÉ CENTRUM BEAUTY BEST, VELKÉ MEZIŘÍČÍ

 

V prostoru bývalého průmyslového areálu vzniklo moderní fitness a wellness centrum, které nabízí své vyžití nejen místním zájemcům, ale i klientům z okolí Brna. Autoři společně s investorkou pracovali s jednoduchými geometrickými tvary, přírodními materiály a samotnými industriálními prvky jako je ocel, beton, dřevo a kámen.

(kategorie: Veřejný interiér II; autor a přihlašovatel: Mgr. Lucie Janíčková, FREE ARCHITECTS s.r.o., www.freearchitects.cz)

Fitness a Wellness centrum na Vysočině

Architektura a design moderního fitness a wellness centra ve Velkém Meziříčí vznikaly v našem atelieru téměř dva roky. Realizaci zvládla místní stavební firma za rok. Celá stavba vznikla díky nadlickému úsilí investorky, která byla od počátku členkou našeho týmu. Díky tomu vzniklo v bývalém brownfieldu skvěle vybavené sportovní a relaxační centrum, které poskytuje prostor pro volnočasové aktivity nejenom lidem z Velkého Meziříčí, ale i z okolí Brna.

Provoz:

Základem je špičkově vybavená posilovna s odpovídající cardio zónou, crossfitovým sálem a dvěma studii pro TRX a yógu a další studiovky. Vybavení tedy odpovídá posledním trendům v oblasti posilování a fitness a při jeho návrhování jsme využívali rady trenérů, sportovců i vlastní zkušenosti se cvičením. Po workautu je možné si dát fresh, bagetu nebo třeba dortík v kavárně s posezením venku i vevnitř nebo si dát saunu, páru, skočit do vířivky. Nechybí masáže, obchod s doplňky stravy nebo privátní wellness pro absolutní soukromí. Venku se můžou vyřádit děti na hřišti nebo si zahrát minigolf, dětský koutek je i u recepce, která je v těžišti celého areálu.

Architektura:

Centrum vzniklo v prostoru bývalého průmyslového areálu a industriální výraz jsme v jeho architektuře zachovali. Posilovna je vlastně hala s betonovými nosníky, trapézovými plechy, velkými prosklenými plochami a plechovou fasádou. Crossfit je osvětlený pilovými světlíky ve střeše. Střední část tvoří prosklená kavárna a vstup krytý konzolou z příhradových nosníků. Část stavby s wellnessem se naopak uzavírá do sebe a jeho součástí jsou zkrytá zákoutí s venkovním ochlazovacím bazénkem nebo zahradou v atriu s okny do ralaxační zóny.

Design:

Design byl od počátku součást architektury. Pracovali jsme s jednoduchými geometrickými tvary, přírodními materiály a industriálními prvky jakými jsou ocel, beton, dřevo a kámen. Velkou pozornost jsme věnovali soukromí v prostoru šaten, které mají uzavřené sprchovací kabiny nebo převlékací boxy. Na soukromí jsme dbali i ve wellnesu s oddělenými sprchami pro muže a ženy. Důležitá byla také hygiena. Jednotlié skříňky jsou odvětrávané vzdotechnicky, umyvadla jsou velká a všude je dost místa na odkládání věcí. Designová jsou i studia včetně čekacího prostoru s lavicí a logowallem nebo lotosovým květem z provázků v yógovém studiu. Design kavárny není jen pro sportovce. Je vhodný pro business setkání nebo večerní posezení u drinku.

Většině posiloven něco chybí. Bývá málo prostoru pro wellness nebo kavárnu, není výhled na řeku nebo prostor na kapacitní parkoviště či venkovní rekreaci. Beuty&Beast má všechno a v idálním poměru. Vzniklo synergií perfektních podmínek, kreativního nasazení, zkušeností a velkorysosti investorky. Centrum obohacuje celý region, přidává místním možnost žít zdravěji a vytváří stylové zázemí pro sportovce, kteří region navštíví. Doufejme, že jeho potenciál budeme moci všichni brzy využít.

05.04.2021