STUDOVNA ANGLICKÉHO GYMNÁZIA, PRAHA

STUDOVNA ANGLICKÉHO GYMNÁZIA, PRAHA

 

Návrh chodby byl řešen v rámci projektu knihovny. Vyplynul z potřeby dostatku místa nejen k práci, ale i k odpočinku studentů. Chodba byla temná a dříve sloužila jen pro umístění šatních skříněk. Ty byly přesunuty jinam a vznikla dlouhá zeď vhodná pro studijní kóje, kde je zaručen dostatek soukromí a pocit intimity.

(kategorie: veřejný interiér II; autor: BcA. Sibel Rhea Akyolova, www.sibelrhea.com, přihlašovatel: ANGLICKÉ GYMNÁZIUM o.p.s., www.ecp.cz)

Návrh vyplynul z potřeby místa k práci, ale i k odpočinku studentů. Chodba byla temná a sloužila pouze pro umístění šatních skřinek. Byl to téměr nevyužitý prostor s velmi málu návštěvností. 

Využila jsem příležitosti a přesunula šatní skříně, čímž mi vznikla dlouhá zedˇpro studijní kóje. Chtěla jsem, aby studenti měli na práci soukromí a měli pocit intimity. Proto jsem zvolila tvar, který tento pocit navádí. Každá pracovní bunka má své pracovní světlo, zásuvku na počítač a USB port. 

V nikách na protější stěně se vytvořilo pohodlné polstrováné sezení pro odpočinek, i četbu. Barevné polštářky, výmalba a lampička na čtení dotváří designocý celek . Těmito malými změnami se mi podařilo vytvořit příjemný prostor, kde studenti rádi tráví volný čas.

01.03.2020