SHOWROOM JAP, PŘEROV

SHOWROOM JAP, PŘEROV

 

Nový interiér vznikl z požadavku investora na revitalizaci a modernizaci stávajícího prostoru, který již nevyhovoval představám. Vlajkovou loď společnosti autoři navrhli jako elegantní a luxusní interiér s výhledem do volné krajiny. Použité přírodní materiály zůstávají ve svých přirozených strukturách, doplněné o jemné odstíny vycházející z barvy čisté mědi.

(kategorie: veřejný interiér II; autor a přihlašovatel: MgA. Dominika Bočková a Ing. Ondřej Karpianus, EXX s.r.o., www.exx.cz)

Návrh interiéru showroomu české firmy JAP vznikl z požadavku investora na revitalizaci a
celkovou modernizaci stávajícího prostoru, který již nevyhovoval představám. Showroom je
vlajkovou lodí společnosti, a to z toho důvodu, že leží v bezprostřední blízkosti celkové
výroby firmy. Autoři pojali rekonstrukci velkoryse, a tak na kraji města s výhledem do volné
krajiny, vznikl velice elegantní a luxusní interiér. Použity jsou co nejvíce vizuálně přírodní
materiály, ve svých přirozených strukturách doplněné o jemné odstíny vycházejících z barvy
čisté mědi. Vše je propojeno a sjednoceno antracitovými detaily. Již při vstupu nás vítá
recepce s jakýmsi naddimenzovaným vzorníkem materiálů a barevného spektra, které nás
provází celým interiérem. Dispozičně je celý showroom dělen na menší, navzájem průchozí
části, díky tomu jsou veškeré vystavené prvky plně funkční. Vzniká tak několik odlišných,
útulných prostor, které jsou mnohdy doplněny o menší sezení pro klienty apod. Pouze
rozdílnou barevností a použitými odstíny se mění nálada v jednotlivých odděleních, jednou
tmavé tlumené odstíny navozují dojem luxusu a hned vedle, v těsné blízkosti je interiér
rozzářen světlými odstíny na prvcích, určenými například pro vybavení obchodu. 
Tak, aby bylo i co možná nejvíce vystavených schodišť funkčních je dále vytvořen prostor
s jakýmsi podiem, kterým dojedeme k dalším typům vystavených dveří v různých
provedeních, dále pak centrální místnost obložená dřevěnými lamelami s dominantním
podsvíceným logem.
Jako zlatý hřeb je po projití celého showroomu v zadní části luxusní šatna s odpočivným
sezením, svým neobvyklým zpracováním posuvných skleněných dveří se stává třešničkou na
dortu.
Do celého prostoru je dále zakomponována malá kuchyňka, zasedací místnost a kancelář,
která je potištěna ručním nápisem, který rozvolňuje celkový minimalismus návrhu.
Celkový dojem z interiéru je čisté, minimalistické řešení, které nechává prostor pro vyjádření
jednotlivých vystavených prvků, nepřehlušuje je, ale naopak je nechává samotné promlouvat
a vše se tak harmonicky propojuje, doplňuje a lahodí tak oku pozorovatele.

01.03.2020