RODINNÉ BYDLENÍ VE 4+KK, BRATISLAVA

RODINNÉ BYDLENÍ VE 4+KK, BRATISLAVA

 

Kompletní rekonstrukce bytu v klidné části Bratislavy umožnila vytvořit rodinné bydlení s důrazem na praktičnost a útulnost. Aby byl prostor bytu maximálně využit, byl každý kus nábytku navržen na míru. Použitím přírodním materiálů, zajímavých struktur a jemných barevných odstínů vznikl interier podle představ rodiny.

(kategorie: rekonstrukce; autor a přihlašovatel: Ing. Krisztián Hruskó PhD., NEOPOLIS s.r.o., www.neopolis.eu)

Požadavek investora na architekta a na celý interiér bylo vytvořit rodinné bydlení, s důrazem na praktičnost a útulnost. Kompletní rekonstrukce zahrnuje nejen zařízení interiéru, ale také stavební práce – výměnu rozvodů vody, elektřiny, všech odkladů, včetně těch na terase, stěrky a sádrokarton. Tento čtyřpokojový byt v rozloze 112 m2 se nachází v klidné lokalitě Bratislavy, v obytném domě ve čtvrtém patře. Je navržen pro čtyřčlennou rodinu s malými dětmi. Základ pro celý projekt je dispoziční řešení, které vytváří prostor pro jednotlivé činnosti rodiny a přitom zachovává vzdušnost a čisté linie. Použitím přírodních materiálů, zajímavých struktur a jemných barevných odstínů vznikl interiér podle představ klienta.

Jednoduchý a čistý design vstupní haly koresponduje se stylem celého interiéru. U vchodu nalevo se nachází věšáková stěna, která plynule navazuje na šatní skříň. Už při vstupu do haly upoutá pohled knihovna, která pokračuje do obývacího pokoje a představuje hlavní nábytkový prvek celého prostoru. Ukončena je stěnou pro umístění televizoru a jednotlivých audio prvků.

Obývací pokoj se vstupem na terasu je navržen s ohledem na praktické požadavky klienta. Velká rohová sedací souprava je umístěna tak, aby poskytla výhled na celý prostor. Ať už je to sledování televize, příjemné posezení u krbu nebo komunikace s osobou na druhé straně kuchyňské linky. Krb "srdce" celého místnosti, je zvýrazněn texturou umělecké stěrky s výrazně tmavou barvou. Osvětlení je navrženo tak, aby umožňovalo tvorbu různých světelných scén s různými zdroji světla. Od podsvícení nábytku a různé barvy LED pásů ve stropě, až po křišťálové svítidla, které vytvářejí akcent k čistým liniím celého prostoru.

Obývací pokoj od kuchyně opticky odděluje jídelní stůl pro šest lidí a příborník, který je již součástí kuchyňské linky.

Minimalistické tvary kuchyňské linky se setkávají s "teplem" použitých přírodních materiálů - dřeva a kamene. Kuchyňská linka ve tvaru "U" začíná vysokou sestavou, kde jsou umístěny jednotlivé spotřebiče. Pokračuje pracovní deskou, která poskytuje dostatek místa pro kuchyňské práce. Ukončena je varnou deskou a prostorovým odsavačem par. Horní skříňky kuchyňské linky a barová část slouží jako odkládací prostor. Jejich součástí jsou osvětlené vitríny určené pro dekorativní doplňky.

V celém bytě je použita světlá laminátová podlaha a bílé dveře, které opticky zvětšují celý prostor, zejména v chodbě, která tvoří hlavní komunikační zónu.

V ložnici jsou použity stejné materiály a barevnost jako v celém bytě. Skládá se ze dvou zón. Hned u dveří začíná velký a prostorný šatník a nízké komody pod oknem. V druhé části je postel, noční stolky a dřevěná zástěna, která pomáhá vytvářet útulný prostor pro spánek a relax.

WC u vchodových dveří slouží víceméně pro hosty. Barevnost obkladů odpovídá celkovému konceptu bytu. Místnost je vybaven toaletou, malým umyvadlem se skříňkou a velkým zrcadlem a osvětlením.

V koupelně je použit obklad stejné barvy jako u vstupního WC a slouží celé rodině. Po vstupu do koupelny se po levé straně nachází sprchový kout, oddělený skleněnou příčkou. Naproti je WC a dvojumyvadlo se zrcadlovou skříňkou, ve které je úložný prostor. Pod oknem je vana, prostor ve výklenku je využit na vestavěný nábytek.

Aby byl prostor maximálně využit, je každý kus nábytku vyroben na míru.

16.03.2018