REKONSTRUKCE BYTU V DOLNÍCH BŘEŽANECH

REKONSTRUKCE BYTU V DOLNÍCH BŘEŽANECH

 

Zadáním pro autory bylo navrhnout městský interiér, který poskytne útočiště pro jednu až dvě osoby po náročném pracovním dni. Základem bylo rozdělit prostor na denní a noční soukromou část. Důležitým materiálem v interiéru je dřevo, které je doplněno o tmavě antracitovou, beton a jemnou černou linku. Vše ostatní zůstalo v jemně bílých a krémových tónech látek a nábytku.

(kategorie: Soukromý interiér - rekonstrukce; autor a přihlašovatel: Ing. arch. Alžběta Vrabcová, spoluautor Lukáš Juřina, DMAE ARCHITECTS, www.dmaearchitects.com)

Když k nám přišla investorka s půdorysem bytu, který koupila a který v rámci developerského projektu nikdy nebyl dokončen, vůbec jsme nebyly schopni pochopit, jak je možné, že se vůbec prodával a prodal byt s tak strašnou dispozicí. Prvním krokem tedy bylo vzít papír a tužku a navrhnout dispozici, která bude logická a pro život příjemná.

Zadáním byl městský interiér pro jednu až dvě osoby na půdorysné ploše cca 75 m2, který majitelce poskytne útočiště po náročném pracovním dni. Volbou tedy byla základní konfigurace dělící prostor na denní a noční soukromou část. Jelikož majitelka velmi ráda vaří a je velmi společenská, na část obytnou jsme dali prostorově větší důraz než na ložnici s šatnou. Přání, které znělo, aby část kuchyně byla uzavřená, jsme vyřešili poloprůhlednou příčkou, která prostor neuzavírá, ale poskytuje možnost “schování” mírného nepořádku z kuchyně. Tento princip malých šprušliček jsme pak použili i v jiných částech bytu, a vše tak propojili v jeden celek.

Materiálové ladění bylo od počátku nastaveno s důrazem na dřevo, na teplou složku interiéru na podlaze. Tento základ je doplněný o tmavě antracitovou, beton a jemnou černou linku. Vše ostatní zůstalo v jemně bílých a krémových tónech látek a nábytku.

 

Truhlářské atypy: Definito

Podlaha: AXA studio

 

29.03.2021