REKONSTRUKCE BYTU S KRÁSNÝMI VÝHLEDY, PRAHA

REKONSTRUKCE BYTU S KRÁSNÝMI VÝHLEDY, PRAHA

 

Mladý pár se těšil na moderní, vzdušné a světlé bydlení se všemi výhodami moderní domácnosti. Jejich přáním byly jednoduché tvary a kvalitní materiály. Autorka navrhla řešení, kde budou úložné prostory vypadat spíše nenápadné. Majitelé si nechtěli zastavět svůj byt spoustu nábytku. Použití březové překližky v kombinaci s modrou a žlutou podtrhují svěží vzhled  celého prostoru.

(kategorie: Soukromý interiér - rekonstrukce; autor a přihlašovatel: Ing. Kateřina Pečeňová, STUDIO DESIGNER-KA, www.designer-ka.cz)

Byt o velikosti146 m2 s krásnými výhledy se nachází ve dvacet let starém bytovém domě.
Jeho stav a dispozice byla pro nové majitele nevyhovující. Mladý sportovní a zcestovalý pár se těšil na moderní, vzdušné a světlé bydlení se všemi výhodami inteligentní domácnosti. Rozhodli se pro jednoduché tvary, kvalitní materiály a pustili do svého bytu i barvy. Nechtěli své bydlení zahltit spoustou nábytku. Úkolem bylo vymyslet takové řešení, kde budou úložné prostory spíše 
nenápadné. To vyžadovalo téměř veškerý nábytek navrhnout na míru.
Použití březové překližky v kombinaci s modrou a žlutou v laku, hra dekorativních hran překližkových desek v detailech nábytku, jen podtrhují svěží vzhled celého prostoru a jeho útulnost.
Kompletní rekonstrukce spočívala zejména v radikální změně dispozice, výměně všech podlah a dveří. Ty jsou v tomto bytě podstatným prvkem, který dělá celý prostor zajímavým a také praktickým společně s promyšleným, kvalitním a velkorysým osvětlením. Do celého prostoru byla vybrána masivní dubová podlaha.
Dvoukřídlé posuvné vstupní dveře z předsíně do obývací části, bezfalcové dveře do ostatních místností, i dveře bez zárubní, které zajišťují nenápadný průchod z ložnice do příštího dětského pokoje, posunují vzhled celého bytu na vysokou úroveň.
Vstupní hala s chodbou byla zmenšena ve prospěch velkého obývacího pokoje s kuchyní, který je centrem celého bytu uzpůsobeným pro setkávání majitelů s přáteli, společné zábavy i vaření. Na vybavení kuchyně i její velikost byl majiteli také kladen velký důraz, jelikož jsou milovníky dobrého jídla, které si také rádi sami připravují. Měli rovněž požadavek na malý vinný „koutek“, který byl
pomyslně vytvořen vinotékou zabudovanou do kuchyňského ostrůvku a samostatnou barovou skříňkou. Do prostoru se vešla i dostatečná, přitom nenápadná, spižírna.
Byla vytvořena malá koupelna s WC u vstupu a zvětšena hlavní koupelna, aby se do ní vešla velkorysá vana pro dva, dvě umyvadla, sprchový kout i WC.
Do ložnice se podařilo umístit i samostatnou šatnu. Je zde stále dostatek prostoru, který není zatížen klasickou vestavnou skříní.
Součástí návrhu byl také prostorově atypický pokoj pro hosty, využívaný v případě potřeby jako pracovna. Na návrh ještě čeká poslední místnost, kam je plánovaný dětský pokoj.
Hlavní dodavatelé: dveře Sapeli (Apolo s.r.o.), podlaha DEBA Bohemia, okenní stínění Styltex, osvětlení Profilighting, koupelny Aquastyl, stavební úpravy Litaveron, a.s

29.03.2021