PHILLS CORNER BISTRO, PRAHA
Moderní bistro vzniklo v atraktivním objektu HOLPORT na rohu ulic Komunardů a Přístavní ulice v Praze. Prostor byl původně využíván jako multibrandový obchod bytových doplňků a designového nábytku. Ten i po rekonstrukci v objektu zůstal, pouze uvolnil nejaktraktivnější nárožní část s velkými výlohami.
(kategorie: veřejný interiér I; autor: Jan Plecháč a Henry Wielgus, www.janandhenry.com; přihlašovatel: Filip Mičan, www.phillscorner.cz;)
Původní vstup umístněný do podchodu budovy byl pro zákazníky lehkou komunikační bariérou. Pro její odstranění se architekti rozhodli vstup přemístit do uliční části a nové bistro tak získalo lepší vstupní komunikaci.
Uvnitř vznikla flexibilní prosklená příčka místo klasické zdi, která přes restauraci vpouští do obchodu 100% denního světla. Průhled z restaurace do design storu tak její prostor zatraktivňuje a zvětšuje, designové doplňky v obchodě jsou zároveň dekorací v restauraci.
Restauraci včetně malého obchodu se zdravou výživou a otevřenou kuchyní ponechali architekti bez dalšího členění v tzv „openspace“.
A s čím majitel resp. jeho zákazníci dodnes zápasí? V úvodu zmíněné velké dveře v težkém železném rámu, které nahradily jednu z výloh jsou pro pohyb drobným problémem pro každou křehkou slečnu.
30.03.2017