DVOUPOSCHOĎOVÝ APARTMÁN, DONOVALY

DVOUPOSCHOĎOVÝ APARTMÁN, DONOVALY

 

V první fázi byla provedena stavební rekonstrukce bytu včetně podlah, topení, elektřiny, obkladů v koupelnách. Následně byl navržen funkční interiér, který musel respektovat velké množství šikmých stěn. Majitelé si přáli moderní interiér s nádechem elegance, kde převažuje bílá barva doplněná teplými odstíny dřeva.

(kategorie: rekonstrukce; autor a přihlašovatel: Ing. Juraj Karlík a Mgr. Art. Ľudmila Lešánek, NEOPOLIS s.r.o., www.neopolis.eu)

Jedná se o celkovou rekonstrukci dvoupodlažního apartmánu v Donovalech (střední Slovensko, Banskobystrický kraj). V prvním kroku byla nutná kompletní stavební rekonstrukce včetně výměny podlah, topení, elektrických rozvodů a vody. V koupelnách byly použity velkoformátové obklady a v jedné z koupelen přibyla samostatná infra-sauna.

Největší výzvou bylo navržení funkčního a pěkného interiéru do předem daného dispozice  vnitřního prostoru. Obě podlaží obsahují množství stropních šikmin. Schodiště tak bylo nutné stavebně stolařky  řešit tak, aby byly zachovány ergonomické normy a zároveň to příliš nezasahovalo do prostoru.

Zadáním byl světlý moderní interiér s nádechem elegance, kde převažuje bílá barva doplněná o teplé odstíny dřeva.

Většina nábytku byla navržena a vyráběna na míru včetně perforované stěny, která odděluje obývací a jídelní část prostoru. Ve spodní části dělicí stěny je bio krb na líh a ve vrchní části se nachází TV. Stejný atypický motiv, jaký je použit na dělící příčce se nachází na příborníku v jídelní části.

Pokoj pro hosty na prvním podlaží obsahuje atypickou postel a skříň, která zároveň tvoří záhlaví postele. Na dveřích skříně je zobrazen plastický motiv okolních hor - nakolik Donovaly jsou hlavně lyžařským turistická lokalita.

Na druhém podlaží se nachází ložnice rodičů a dětský pokoj s roztažného pohovkami na občasné spaní dvou mladých slečen. Dále menší koupelna, která je zároveň technickou místností.

08.03.2019