BYT V SECESNÍ VILE, JABLONEC NAD NISOU

BYT V SECESNÍ VILE, JABLONEC NAD NISOU

 

Ve vícegeneračním domě probíhala kompletní rekonstrukce prostorného bytu, který byl zmodernizován a uzpůsoben požadavkům doby. Barevně je interiér navržen ve světlých odstínech, dominuje bílá barva. Byt je prosvětlen LED pásky, které společně s modře vymalovaným stropem dávají pocit denního světla i v noci.

(kategorie: Soukromý interiér - rekonstrukce; autor a přihlašovatel: Zdeněk Daniel, www.zdenek-daniel-architekt)

Interiér bytu je o velikosti 110 m2 a dispozičně dle přiloženého půdorysu, členěný na kuchyni, koupelnu, wc, spíž, chodbu, pokoj, obývací pokoj a ložnice,

Stavba je objekt Secesního domu, jedná se třípodlažní budovu o vícegenerační rodinný dům.
Nově provedeny:

- kanalizace, kompletně inženýrské sítě, systém vytápění tepelným čerpadlem

- omítky, malby

- koupelny WC

- zařizovací předměty

- nábytek

osvětlení lustry a funkčím osvětlením

Byt prošel kompletní rekonstrukcí. Dostupné standardní materiály, LTD bílé, podlaha laminát bílé dřevo, celoplošně, ve světlém odstínu, malby bílé, stropy světle modré nasvětlenéí LED pásky v římsách...

- inovativních řešeních nebo postup, spočívá v systému vytápění domu v kombinaci tepelného čerpadla, kotle a krbu, celý systém bude propojen se solárním systémem. Výrazné úspory energií.

Dům prošel kompletní rekonstrukcí, co ale zůstalo jsou nadčasové dispozice bytu (dům z počátku 20. století - cca rok 1917 s dalšími rekonstrukcemi a dostavbami před druhou světovou válkou) i vzhledem k jeho orientaci vzhledem ke slunci a prosvětlení....Specificky vymyšlené prosvětlení LED pásky a světle modrým nátěrem stropů, obyvatelé bytu mají nyní i denní světlo v noci...

Trošku mimo koncept je pokoj pro studujícího mladíka (černý pruh)

07.04.2021