BYT V HISTORICKÉ VILE, LIBEREC

BYT V HISTORICKÉ VILE, LIBEREC

 

Rodina s čerstvě narozeným miminkem snila o přátelském prostoru k bydlení s dostatkem místa pro rodinné návštěvy a sešlosti. Společně s novým řešením interiéru a inovativními postupy nechybí dubové dřevo, které mají majitelé v oblibě. Odstíny šedé jsou kombinovány s bílou barvou. Dispozice bytu ve staré vile byla kompletně změněna a vznikl prostor k nové etapě života jedné rodiny.

(kategorie: Soukromý interiér - rekonstrukce; autor a přihlašovatel: MgA. Josef Trakal, JOSEF TRAKAL DESIGN, www.joseftrakal.cz)

Interiér, ve světlých odstínech v kombinaci dubového dřeva s doplňkovým materiálem betonové stěrky. Ta je využita na pohledové části. Jako kontrastní barva je zvolena bílá, která se objevuje na doplňcích a osvětlení. Materiálový koncept je aplikován v každé místnosti. Tím je docíleno koncepčního propojení. Nejvíce kontrastní je koupelna, která je laděna v dekoru betonových stěrek s černými doplňky a dekorem dubové dýhy na nábytku. Nábytek ve zbytku bytu je také v čistém bílém dekoru, který je doplněn dubovým dekorem. Kuchyňská linka a obývací sestava je navržena jako jeden kus nábytku spolu s barem, který doplňují barové židle Split od české firmy TON. V celém bytě je dubová velkoformátová podlaha, která prostor sjednocuje a propojuje a zútulňuje. Dispozice bytu ve staré vile jsme celkově překopali, upravili a vytvořili tak nový prostor k nové etapě života v Liberci. Prostot je nyní lépe využitý a začištěný. Zajímavostí rekonstrukce byl propad stropu do bytu o patro níže. Díky rekonstrukci jsme totiž přišli na špatný stav nosných trámů. Rekonstrukce tak byla časově mnohem náročnější a nákladnější. Osvětlení je od liberecké firmy Severské světlo, které je charakteristické jednoduchým skandinávským designem, který nám koncept krásně doplňuje. Zadání od investora bylo velmi otevřené. Hlavním požadavkem bylo, aby se rodině v prostoru krásně žilo s čerstvě narozeným miminkem. Aby byl prostor přátelský a otevřený pro rodinné návštěvy a sešlosti a aby bylo v prostoru dubové dřevo, které mají moc rádi. Dále, se klienti nebránili novým řešením a inovativním postupům. Tento princip jsme uplatnili například v koupelnách a mokrých prostorách, kde jsme místo obkladu na stěny využili betonové stěrky v odstínech šedé. V kuchyni naopak v odstínu bílé. Další netradiční koncept je otevřená vzdušná šatna jako součást prostoru ložnice.

FOTO: Johana Antošová

FOTO DETAILY: Leona Špačková

28.03.2021