27.03.2021

RODINNÝ DŮM, HOROMĚŘICE

Číst více

kategorie:
Soukromý interiér (novostavba)

autor a přihlašovatel:

Ing. arch. Zuzana Strouhalová, PLATFORMXXXY, www.platformxxxy.cz

RODINNÝ DŮM, HOROMĚŘICE

Největší výzvou pro návrh interiéru byl hlavní obytný prostor, který je hodně vzdušný a prosklený, a proto byla vytvořena částečná centrální stěna, která místnost opticky rozděluje. Celkový styl se nese ve jménu jednoduchosti, charakteristické jsou čisté linie, kombinace bílé, dubového dřeva a černých detailů. Interiér ostatních prostor a pokojů se drží jednoduché linky a materiálově respektuje tutéž kombinaci.

Mladá rodina se 2 dětmi nás oslovila s kolegyní Terezou Janků, abychom navrhly interiér jejich nově vznikajícího rodinného domu v Horoměřicích. Naštěstí byl projekt ve fázi dokumentace pro provedení stavby, takže jsme mohly zasáhnout i do dispozičních úprav.

Rodinný dům o obytné ploše 250 m2 má 2 nadzemní podlaží. V přízemí je v hlavní místností velmi prostorný obývací pokoj s kuchyní a jídelním koutem, dále pak pracovna a klasický vstup s průchozí šatnou, velkorysá hala se schodištěm. Je zde také koupelna, veliká technická místnost a garáž. V horním podlaží je ložnice s vlastní šatnou, dětské pokojíky, koupelna a oddělené WC.

Největší výzvou byl návrh hlavního obytného prostoru. Ten je hodně vzdušný, prosklený, proto jsme se rozhodly uprostřed vytvořit částečnou centrální stěnu, která místnost opticky rozděluje. Z jedné strany navazuje na prostornou černobílou kuchyni, jídelní stůl s ostrůvkem a z druhé strany plní funkci TV stěny se sound systémem. Celkový styl interiéru se nese ve jménu jednoduchosti, charakteristické jsou čisté linie, kombinace bílé, dubového dřeva a černých detailů. Materiálově je kuchyně navržena v kombinaci tmavé dřevěné dýhy a bílého matného laku. Stejné pojetí je pak u ostrůvku se zabudovanou vinotékou a regálky na víno, na něj dále navazuje jídelní stůl materiálově navržen již z odlehčenějšího běleného dubu. Centrální panel je koncipován jako spojení pevné střední části a subtilních kovových svislých prvků na okrajích. Dále místnost přechází v klasické pojetí obývací části s větší pohodlnou pohovkou a audio/video části zakomponovanou v druhé části střední stěny. Součástí místnosti je i krb jednoduše a minimalisticky pojatý a umístěný do nižší podlouhlé komody, která nabízí i sezení kolem krbu/uložení polínek/úložné prostory. Interiér ostatních prostor a pokojů domu se drží jednoduché linky a materiálově respektuje a pracuje již se zmiňovanou kombinací.

Číst více

Partneři

OFICIÁLNÍ VŮZ

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše