02.03.2020

REKONSTRUKCE KINA HUSTOPEČE

Číst více

kategorie:
Veřejný interiér II

autor a přihlašovatel:

Magda Stolková, spolupráce Ing. arch. Jan Stolek, MAG DESIGN, www.magdesign.cz

REKONSTRUKCE KINA HUSTOPEČE

Přáním města Hustopeče bylo provést přestavbu kina z 50. let minulého století na multifunkční kulturní centrum. Budova již byla několikrát rekonstruována, ale postrádala jasnou a přehlednou dispozici. Díky zvětšení jeviště se zde budou moci organizovat i divadelní představení a koncerty.

Město Hustopeče nás oslovilo s přáním provést přestavbu kina z 50. let dvacátého století na multifunkční kulturní centrum. Budova trpěla nánosem úprav a částečných rekonstrukcí a postrádala jasnou a přehlednou dispozici. Zadáním města bylo rozšířit stávající plochu jeviště, tak, aby zde mohla probíhat i divadelní představení a koncerty a zároveň zachovat či navýšit počet sedadel v hledišti. Za jevištěm pak mělo vzniknout zázemí pro účinkující. Do foyer bylo třeba umístit šatnu, pokladnu, kavárnu se zázemím, toalety a nově i výtah. Další úpravou měla být částečná nástavba, obsahující kanceláře, promítárnu a menší přednáškový sál pro různé městské organizace a spolky. Součástí budovy mělo být i turistické informační centrum, které bude fungovat nezávisle na provozu kina.  Celková plocha rekonstrukce je 950 m2. Při rekonstrukci byly postupně odhalovány části původní konstrukce a za běhu se muselo měnit statické řešení stavby. To přineslo spoustu komplikací a celková koordinace stavby byla velice náročná. Vzhledem k tomu, že původní řešení vstupu do budovy neodpovídalo současným standardům a nároží budovy bylo vhodným místem pro umístění infocentra, rozhodli jsme se umístit hlavní vstup na osu kolmou k ose hlediště a vytvořit tak optické propojení hlavního vstupu se dvorem. Budova byla v exteriéru očištěna od všech nežádoucích prvků a bylo ponecháno jen původní hmotové řešení. Infocentrum a hlavní vstup byly navrženy tak, aby byl umožněn bezbariérový přístup. Na nové fasádě jsou použity alucobondové perforované panely, rampa je z pohledového betonu. Původní hmota budovy je omítnuta bíle.

V interiéru je použita kombinace březové překližky a neutrálních odstínů ostatních materiálů s barevnými akcenty. Omítky jsou vždy bílé. Barevné a materiálové řešení se liší podle funkce daného prostoru. Hlavní sál kina je vybaven novými sedadly z překližky s čalouněním cihlové barvy. Stávající boční stěny jsou až po původní římsu obloženy překližkovými lamelami. Tento prvek se pak objevuje na pultech ve foyer a infocentru. Do obkladu je integrováno boční osvětlení sálu. Podhled je proveden z černých akustických desek. Původní konstrukce sálu jsou natřeny černou barvou. Na podlaze je tmavě šedý zátěžový koberec. Podlaha infocentra, hlavního vstupu a foyer je opatřena světle šedou epoxidovou stěrkou. V kancelářích a malém sále ve 2.np je marmoleum v podobném odstínu. V infocentru je nábytek z březové překližky v kombinaci s bílou barvou, ve foyer potom s černou barvou, která se objevuje také na dalším mobiliáři, dveřích do sálu a zázemí kavárny. Jednoduché řešení interiéru doplňují lehce folklórní atypické tapety na stěnách s motivem srdce a mandlí, které jsou symbolem města. Barevnost tapet koresponduje s ostatním zařízením interiéru. V kancelářích a malém přednáškovém sálu je vestavěný nábytek z bílého lamina a barevné plastové židle. Toalety jsou obloženy pastelově žlutými obklady s černým nábytkem a doplňky. Sanitární keramika je bílá.

Číst více

Partneři

OFICIÁLNÍ VŮZ

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše