01.03.2020

OREA RESORT HORAL

Číst více

kategorie:
Veřejný interiér I

autor a přihlašovatel:

Barbora Škorpilová, MIMOLIMIT s.r.o., www.mimolimit.cz

OREA RESORT HORAL

Cílem návrhu nových interiérů hotelu bylo vytvořit výjimečný prostor, který bude pokračováním původního objektu – ojedinělého příkladu pozdní moderny a brutalismu v Krkonoších. Materiály byly pečlivě vybírány tak, aby podpořily atmosféru horského hotelu. Při navrhování pokojů bylo třeba využít každého i zdánlivě nevyužitelného prostoru.

Hotel OREA Resort jsme navrhovali pro společnost CIMEX GROUP a společně s investorem jsme chtěli vytvořit výjimečný prostor, který bude pokračováním původního objektu – ojedinělého příkladu pozdní moderny a brutalismu v Krkonoších.

Autory původního projektu byli architekti : Stupka Zdeněk, Valenta Milan, Kuna Zdeněk a Zdražil Jaroslav, se kterými byly veškeré úpravy projednány. Investorem byla v roce 1977 Ústřední rada odborů a objekt byl původně postaven jako zotavovna ROH ve Svatém Petru.

Nyní po dohodě s investorem probíhala rekonstrukce ve dvou etapách, kdy v 1. etapě proběhla modernizace 125 pokojů, z toho 9 atypických. Celková plocha křídla A a B je o rozloze 2 660 m2 a rekonstrukce public space 1NP, kde byla rekonstruována plocha 1 253 m2.

Ve druhé etapě prošlo rekonstrukcí 36 pokojů o rozloze 754 m2.

Velikost všech prostor byla dána železobetonovou konstrukcí, do které bylo možné zasahovat jen výjimečně a chtěli jsme ponechat i některé prvky z původního interiéru jako strop v lobby baru, terazzo nebo schodiště a jeho zábradlí.

Materiály byly vybírány tak, aby podpořily atmosféru horského hotelu- fošny s krajinami, trámy s puklinami, hrubé a patinované kovy. Například strop v recepci je sestaven z dubových kostek a prostor mezi restaurací a multifunkčním sálem je formálně oddělen dokonce dubovými kmeny.

Zároveň byly z funkčních důvodů použity i polyreyové kompaktní desky a lamináty.

Největší výzvou bylo navrhování pokojů, kde bylo třeba využít každého i zdánlivě nevyužitelného prostoru. Například aby se koupelny staly komfortnějšími, byly využity i části krycích předstěn, ve kterých neprobíhá potrubí,  pro umístění úložných prostor. I veškeré zařizovací předměty byly vybírány co nejmenší, aby se do koupelny vešly. Prostor se šetřil po centimetrech.

Pozoruhodný je fakt, že celá rekonstrukce byla realizována během pěti měsíců. To se povedlo především díky dobrým vztahům mezi architektem, investorem a realizační firmou a díky maximálnímu nasazení všech zúčastněných.

Generálním dodavatelem byl Interiér Říčany a.s.

Číst více

Partneři

OFICIÁLNÍ VŮZ

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše