26.02.2020

BUDOVA ABW, KRÁĽOVÁ PRI SENCI

Číst více

kategorie:
Interiér roku Somfy

autor a přihlašovatel:

Ing. arch. René Baranyai a Ing. arch. Borislav Benedek, RB ARCHITECTS s.r.o., www.rba.sk, www.langbenedek.com

BUDOVA ABW, KRÁĽOVÁ PRI SENCI

V areálu závodu ABW vyrostla nová moderní budova, která slouží jako komunikační a administrativní centrum pro zaměstnance a klienty. Interiér ovlivnily jasné cíle investora: aby centrální zelené atrium bylo otevřené do každé místnosti, aby dispoziční řešení bylo pro všechny přehledné a aby se dodržovaly ekologické zásady trvalé udržitelnosti.

V areálu závodu ABW – AUSTRIA BETON WERK vyrostla nová moderní budova, jejíž součástí byl i návrh interiéru. Budova slouží jako komunikační a administrativní centrum pro zaměstnance budovy a klienty. Interiér se řídí třemi základními principy:

- zelené atrium otevřené do každé místnosti v objektu

- transparentnost a přehlednost dispozice v interiéru ve vztahu zákazník, zaměstnanec a dodavatel

- dodržování ekologických zásad trvalé udržitelnosti

V interiéru jsou obvodové a železobetonové stěny a sloupy „přiznané“ z betonu. Stropy jsou z akustické omítky (i když původní záměr byl nechat je přiznané, architekti se nakonec přiklonili ke kvalitě prostředí před estetickým dojmem). Všude byla snaha použit přírodní materiály: kaučukové podlahy (je dokonce kašírován i na stolech, pro zlepšení kvality práce), všudypřítomné dřevo a přiznaný černý matný kov v detailu... Nenosné dělící stěny byly pokryty dřevěnou březovou překližkou, která byla použita i při výrobě nábytku. Záměrem bylo propojení povrchů tak, aby byly pocitově všechny prvky v interiéru jakoby vložené a jednotné. Kvalitní fyzikální vlastnosti pracovního prostředí jako vlhkost, teplota, prosvětlení a proslunění, spojené s pravidelnou nepřetržitou výměnou čerstvého vzduchu jsou základem technického vybavení této budovy. Vytvoření moderního prostředí pro zaměstnance bylo dosaženo i navrhovanými kvalitními materiály na přírodní bázi, vynikající akustikou a nadstandardním přirozeným osvětlením. Interiérová dělící skla tak umožnila křížové průhledy mezi samotným interiérem a exteriérem. Jako akcent byl použitý živý strom v centrálním přirozeně prosvětleném prostoru. Má symbolizovat růst a dynamiku firmy a vytvářet příjemnou atmosféru. Potěšitelný konečný výsledek energetické bilance 13 kWh/m² ročně tuto budovu staví mezi první administrativní budovy na Slovensku v pasivním standardu.

Číst více

Partneři

OFICIÁLNÍ VŮZ

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše