16.03.2018

VÍKENDOVÝ SRUB U KOŠIC

Číst více

kategorie:
Soukromý interiér (rekonstrukce)

autor a přihlašovatel:

Odeta Kmeť Fedorová, ODETTE STUDIO s.r.o., www.odettestudio.com

VÍKENDOVÝ SRUB U KOŠIC

Investor si přál změnit interiér srubu, který využívá jako víkendový dům pro rodinu se dvěma dětmi. Požadoval málo kovu a také žádné hladké kůže a koženky. Designérka do interiéru zvolila jako hlavní dřevinu dub, vlnu, bavlnu, len, kožešiny a naplavené dříví z Dunaje. Téměř všechno zařízení bylo vyrobeno na míru, díky tomu půdobí jednotně a v kombinaci s použitými textiliemi velmi útulně.

Zadání: Změna interiéru srubového domu, který má sloužit jako víkendový dům pro rodinu se dvěma dětmi.

Požadavek investora: Málo kovu (kvůli dětem, aby si neublížily) a žádné hladké kůže a koženka (nemá je ráda, jsou studené a kloužou). Jinak klient do designu vůbec nezasahoval.

Velkost interiéru: cca 250m2

přízemí: vstupní chyb, chodba se schodištěm a přechod do WC, koupelny a haly, kde je společně obývací pokoj a kuchyně.

patro: chodba, 2x dětský pokoj, šatna, pokoj pro hosty, ložnice, koupelna a WC

Celý srub je podsklepený, je tam velká dvoj garáž, kotelna a velká společenská místnost, která teprve čeká na své dokončení.

Použité materiály: Dřevo (dub masiv), vlna, bavlna, len, kožešiny, železo (lustry, garnýže), naplavené dříví z Dunaje

Téměř všechno zařízení bylo vyrobeno na míru. (Svítidla, postele, gauč, malý nábytek, věšáky, závěsy).

V kuchyni byla zděná kuchyňská linka ve venkovském stylu, která byla příliš malá, romantická a ornamentální. Nahradila ji linka z masivního dubu a kamene. Odstranili jsme dřevěnou překážku, která opticky oddělovala kuchyňskou část od obývacího. Na její místo jsme umístili další část kuchyňské linky, něco jako dlouhý ostrůvek. Touto změnou jsme získali hodně prostoru a možnost zabudovat kuchyňské spotřebiče.

Stěny obývacího pokoje a kuchyně byly natřeny bílou lazurou, což vůbec neladilo s barvou oken, které měly zvláštní oranžovou barvu. Proto jsme je natřeli na teply šedý odstín. Tímto krokem zmizela potřeba zakrýt okna a zvolili jsme jen malé záclonky upevněné přímo na rámu oken. Přírodní tlusté závěsy, dodaly oknům teplo a vážnost. Na míru se vyráběly i garnýže, aby byly pevné a neohýbaly se. Na ukončení jsem zvolila nasbírané šišky.

V této místnosti jsme kombinovali různé odstíny dřeva a to přírodní olejovaný dub s odstíny šedé patiny a proutí. To srubu dodalo trošku modernější vzhled a nepůsobí to, že je tam „příliš mnoho dřeva“. Na míru byl vyroben i rohový gauč, jež pěkně vyplnil velký prostor a zároveň nabízí spaní pro dvě osoby.

V jiných částech srubu byly dřevěné stěny ponechané v přírodním odstínu dřeva, což korespondovalo s odstínem oken, tím pádem jsme zvolili opět ten samý princip upevnění záclon a závěsů, jak v obýváku. Na patře, akorát bylo potřeba doplnit závěsy na střešní okna. Závěsy, jakož i systém uchycení byly vyrobeny na míru.

Číst více

Partneři

OFICIÁLNÍ VŮZ

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše