16.03.2023

POLIKLINIKA LESNÁ, BRNO

Číst více

kategorie:
Veřejný interiér II.

autor a přihlašovatel:

Ing. arch. David Kudla, DK ARCHITEKTI, s.r.o., www.dkarchitekti.cz

fotograf:
KIVA photography

Finalista kategorie Veřejný interiér II

POLIKLINIKA LESNÁ, BRNO

Rekonstrukce interiéru polikliniky zahrnula také prostory hlavního vchodu do objektu a propojení s pediatrickou částí. Materiály byly použity tak, aby respektovaly původní výtvarné řešení interiéru – kombinaci zelené mozaiky a dekoru dřeva. Součástí návrhu byl i nový orientační systém.

Na rekonstrukci obvodového pláště budovy navázala první etapa rekonstrukce interiéru poliklinických podlaží, která je v rámci objektu polikliniky významná tím, že zahrnula úpravu hlavního vstupu do polikliniky a propojení s dosud oddělenou částí dětských lékařů.

Význam reprezentativní vstupní haly je zdůrazněn zachovanou vyšší světlou výškou, bez podhledových konstrukcí, s viditelnými rozvody a trojicí kruhových zavěšených svítidel, které vhodně kontrastují s jinak pravoúhlým vzhledem objektu. Původní materiál železobetonového stropu zůstává odhalený v původní podobě z doby výstavby. Koncept spotového osvětlení a zvolené materiály svou nenápadnou barevností dávají vyniknout renovované původní mozaice z růženínu a skla od manželů Vašicových, která znázorňuje téma přírody s mystickou bytostí uprostřed.

Z haly je nově přístupná recepce objektu umístěná do útulné niky vyložené dřevěným obkladem, do kterého je ukrytý průchod do administrativního zázemí.

V rámci prvního podlaží bylo rozšířeno dětské oddělení, které je průchozí od hlavního vstupu až do původní dětské části. Doplněny byly dvě ordinace, z toho jedna s čekárnou přizpůsobenou dětským pacientům. Poblíž hlavního vstupu je nové zázemí pro maminky s dětmi. Přístupnost objektu je zlepšena umístěním druhého výtahu.

Navržené materiály interiéru byly zvoleny s respektem k původnímu výtvarnému řešení. Na stěnách chodeb bylo zachován koncept obkladu zelenou mozaikou ve spodní části do výšky dveří a v horní části dřevěný obklad, který zakrývá elektrické instalace, nad pohledem jsou vedené páteřní instalace, které usnadní budoucí změny v pronajatých prostorech.

Nedílnou součástí je také nový orientační systém, který po kompletní realizaci významným způsobem usnadní pohyb návštěvníků po objektu.

Číst více

Partneři

OFICIÁLNÍ VŮZ

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNER KATEGORIE

HLAVNÍ PARTNEŘI

OFICIÁLNÍ SPONZOR ČASOMÍRY

PARTNER FASHION SHOW

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše