16.03.2022

BLACK CUBE

Číst více

kategorie:
Soukromý interiér (rekonstrukce)

autor a přihlašovatel:

Ing. Jan Brinkman, ATELIER BRINKMAN, www.interiery-brinkman.cz

BLACK CUBE

Standardní developerský byt byl zbaven většiny příček a do uvolněného a provzdušněného prostoru byl umístěn nový, netradiční prvek – černá kostka s koupelnou a výrazným grafickým motivem na stropě. Odlehčenost bytu podtrhují otevřené prostory.

Zadání klienta bylo relativně jednoduché. Chtěl byt, který by mu nejen poskytoval příjemné zázemí při jeho pracovních pobytech v Praze, ale který by ho zároveň i bavil. Standardní developerský byt byl zbaven většiny příček a do uvolněného a provzdušněného prostoru byl umístěn nový, netradiční prvek – ČERNÁ KOSTKA s koupelnou a výrazným grafickým motivem na stropě. Odlehčenost bytu podtrhují otevřené prostory, postel oddělená od obytné části portálem s otočnou televizí, kuchyňská část se skrytými úložnými prostory a samostatná šatna.

Díky předchozí spolupráci s klientem, jsme měli při návrhu a realizaci mnohem volnější ruku. Zadání klienta bylo relativně jednoduché, o to více zavazující bylo jeho představy naplnit. Jako kreativní člověk nakloněný designu chtěl byt, který by ho bavil a zároveň mu poskytoval dostatečné zázemí pro pracovní pobyty v Praze. Původní standardní developerský byt, který převzal k nastěhování, byl zbaven tradičního dělení dispozice příčkami. Do takto otevřeného prostoru byl nově vystavěn prvek ČERNÉ KOSTKY, který není na první pohled spojen s podlahou ani stropem a je zvýrazněn liniovým podsvícením. Princip kostky je umocněn tmavou dekorativní stěrkou, jež přechází z venkovní plochy do vnitřní hmoty koupelny a přilehlé toalety.

Jedním z cílů návrhu bylo pojmout koupelnu jako relaxační prostor s výhledem do přilehlého kopcovitého lesoparku.  S ohledem na vytvoření intimity a zachování principu kostky je prosklená část koupelny vytvořena z kouřového skla. Pro větší soukromí lze zároveň využít závěs ukrytý v boku konstrukce. Koupelně dominuje solitérní vana, z níž není nikterak omezen výhled do přírody. Nenarušuje ho ani sprchový kout, který je díky všudypřítomnému sklu téměř nepostřehnutelný. Velmi netradiční je grafika na stropě koupelny. V počátcích návrhu byla vložena jen do jeho pracovní podoby a měla být pouze jakousi humornou parafrází na téma blízkého lesoparku s místním pramenem a studánkou. Postupně se ale klientovi zalíbila natolik, že došlo k její realizaci.

Strohost černobílé kombinace v koupelně byla vyvážena pečlivým výběrem materiálů a formátů. Do velkoformátové dlažby je umístěna sprchová vanička z litého kamene. K černé dekorační stěrce přiléhá drobná reliéfní mozaika na stěnách, ve které je vložena zrcadlová nika s úložným prostorem. Další odkládací prostory jsou ukryty za deskovinou s vertikálním dělením.

Nepravidelný formát a spáry otevírání nábytkových ploch, společně s vertikálními drážkami dávají jen tušit pravý charakter prvků na stěnách. Efekt „čárového kódu“ je také na dveřích, obkladu a nábytku kuchyňské části, za kterou se skrývá nemalá část úložného prostoru kuchyňské linky a vstupní šatny.

Portál televizní nábytkové stěny pomyslně rozděluje byt na obytnou a spací zónu. Samotná obrazovka je pro pohodlné sledování z obou částí bytu na otočném segmentu. Za levitující postelí je prostor dvou šaten, jedné uzavřené stěnovým obkladem a druhé přístupnější podél oken, s dostatečným denním osvětlením.

Číst více

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše