16.03.2022

BYT PRO ČTYŘČLENNOU RODINU, PRAHA

Číst více

kategorie:
Soukromý interiér (rekonstrukce)

autor a přihlašovatel:

Ing. arch. Ivana Volková, ARCHITEKTIV, www.architektiv.cz

fotograf:
Pavel Růžička

BYT PRO ČTYŘČLENNOU RODINU, PRAHA

Majitelé toužili po příjemném i nadčasovém bydlení pro sebe a své dvě malé děti, kde se snoubí tradiční architektura s moderními prvky. Hlavní materiálový a barevný koncept stojí na kombinaci přírodního odstínu dubu a epoxidové stěrky v dekoru betonu.

Kompletní rekonstrukcí prošel byt pro čtyřčlennou rodinu v blízkosti parku Letná. Klienti toužili po příjemném i nadčasovém bydlení pro sebe a své dvě malé děti, kde se snoubí tradiční architektura s moderními prvky.
Majitele se nebáli kombinace moderních prvků a povrchů s původními. Hlavní materiálový a barevný koncept stojí na kombinaci přírodního odstínu dubu a epoxidové stěrky v dekoru betonu. Vzniká tak neutrální, ale nadčasový základ, který si klienti mohou dotvořit dle aktuálních potřeb. Spolupráce s nimi byla velmi příjemná, jelikož byli otevřeni novým nápadům a přístupům. Netradičním řešením je vana umístěná v šatně s výhledem do ložnice. Šatna je od ložnice oddělena pouze laťovanými posuvnými dveřmi, které umožňují vytvořit větší pocit soukromí a hlavně tyto dvě zóny opticky oddělit. Tento nápad vzešel z přání majitelů mít v bytě dvě toalety, vanu i sprchu, na což ale nebylo v technické části bytu dostatek prostoru. Tomuto řešení předcházelo několik sond, aby bylo možné ověřit stavební proveditelnost řešení.
Řešený byt má dispozici 3+1 a celkovou plochu 110m2. Dispozice bytu prošla malou úpravou. Ta zahrnovala obnovení samostatného vstupu do ložnice přímo z chodby a úpravu koupelny se sousedící samostatnou toaletou. Rozvržení a náplň místností je navrženo tak, aby v budoucnu umožňovalo z aktuálního obývacího pokoje udělat neprůchozí dětský pokoj. Ostrůvek v kuchyni je navržen jako přemístitelný, aby se z této jediné neprůchozí místnosti mohl stát za pár let obývací pokoj spojený s kuchyní i jídelnou. Součástí kompletní rekonstrukce byly nové podlahy, elektro rozvody, vodoinstalace, akustické předstěny k sousedním bytům i nové povrchy stěn. Snahou bylo zachovat a obnovit co nejvíce původních
prvků bytu. Proto byly odstraněny všechny podhledy, stávající dveře byly částečně repasovány a u některých byly vytvořeny repliky, aby došlo ke sjednocení výšek. Kvůli novým podlahám, kombinaci dvouvrstvých dubových parket do vzoru rybí kosti a epoxidové stěrky, byla celá původní skladba podlahy v podobě prkenného zaklopu a násypu odebrána a nahrazena novým souvrstvím dle zprávy statika a požadavků na akustiku. Jednalo se o vložení kročejové vaty a vylití podlah anhydritem. Toto řešení zajistilo dostatečnou pevnost podlahy v celé ploše a montáž dveří bez prahů či přechodů.

Číst více

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše