16.03.2022

RODINNÝ DŮM SE ZIMNÍ ZAHRADOU

Číst více

kategorie:
Soukromý interiér (rekonstrukce)

autor a přihlašovatel:

Kamila Jarkovská, www.jarkovska.cz 

RODINNÝ DŮM SE ZIMNÍ ZAHRADOU

Pohodlný, útulný a stylově vytříbený mezonet vyměnila designérka a zároveň i investorka za bydlení ve starším rodinném domě ze dvou důvodů – z touhy po zahradě a realizaci svých nápadů. Čtyřčlenná rodina díky promyšlené dispozici získala zařízení a dispozici, kde má každý více místa a všichni žijí v těsném kontaktu s přírodou.

Pohodlný, útulný a stylově vytříbený mezonet vyměnila designérka a zároveň i investorka za bydlení ve starším rodinném domě ze dvou důvodů – z touhy po zahradě a realizaci svých nápadů. Čtyřčlenná rodina má k dispozici stejnou podlahovou plochu (240 m2), ale díky promyšlené dispozici a zařízení má každý více místa a žijí v těsném kontaktu s přírodou.

Dům ve starší zástavbě se skrytou zahradou a geniem loci si investoři zamilovali na první pohled. Líbila se jim i původní dispozice, kterou však přizpůsobili svému životnímu stylu. Při celkové rekonstrukci podstatně rozšířili dům, zejména v patře, které sloužilo jako půda. Vestavěním vikýřů vznikly dva plnohodnotné dětské pokoje a společenský prostor s domácí posilovnou a kino projekcí.  Otočili také schodiště kvůli praktičtějšímu přístupu do sklepa. Vchází se do něj skrytými dveřmi rovnou z kuchyně.

Rodina ráda tráví čas aktivně, odpočívá při sportu nebo na výletech, proto bylo hlavní myšlenkou designérky navrhnout prostředí, kde mohou všichni načerpat energii, inspirovat se krásou, relaxovat, přijímat návštěvy a trávit společný čas. Proto bylo důležité propojit především společenské prostory a rozdělit jej na zóny dle činností. Kuchyň tvoří srdce domu. Červená barva povzbuzuje dobrou náladu, chuť k jídlu i konverzaci, spotřebiče a skříňky schované ve vestavěné kuchyňské lince z dubové dýhy působí velmi elegantně. Velkorysá pracovní deska z technistonu přirozeně navazuje na jídelnu, kde se odehrává rodinný život i časté večeře s přáteli. Tlumené osvětlení a tmavší výmalba obývacího pokoje vybízí k relaxaci. Zimní zahrada propojuje dům s přírodou a zároveň nabízí klid a soukromí díky oddělení skleněnými dveřmi. Výrazné kovové rámy fungují i jako designový prvek.

Interiér zdobí obrazy a další umělecké artefakty českých i zahraničních umělců. Vzniklo tak neobvyklé, barevné bydlení v moderním stylu. Koncept nepřímého osvětlení vznikl ve spolupráci s ateliérem Artemide, zařízení a nábytek navrhla designérka na míru. Subtilní zádveří s chodbou opticky zvětšuje plastická dlažba ve tvaru hexagonu od Antoni Gaudího podsvícená nočním osvětlením.

Přirozené propojení domu se zahradou odráží životní styl rodiny. Zimní zahrada a terasa tak interiér rozšiřují a zároveň přenášejí dovnitř kousek přírody. Technická místnost je v patře, v návrhu se rovnou počítalo i s možným samostatným bydlením. Dům se organicky vyvíjí dle potřeb svých uživatelů.

 

Číst více

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše