15.03.2022

CTP OFFICE, PRAHA

Číst více

kategorie:
Interiér roku Somfy (coworkingová centra a kanceláře)

autor a přihlašovatel:

Ing. arch. Ing. Lucie Chotěborská, Ing. arch. Petra Pekarová, Ing. arch. Matěj Kuncíř, Ing. Václav Hlaváček, STUDIO ACHT, www.studioacht.cz, Bar Vos, VOS INTERIEUR

fotograf:
Tomáš Slavík

CTP OFFICE, PRAHA

Kanceláře společnosti CTP Office se nacházejí v polyfunkční budově Drn. Autoři navrhli úpravy interiéru v souladu s nepravidelným tvarem budovy a navázali na původní interiér jako takový – pohledový beton, prosklenou fasádu a technické zázemí budovy.

Drn je polyfunkční budova na rohu Národní a Mikulandské ulice na Novém Městě v Praze, navržená architektem Stanislavem Fialou. V osmém podlaží se nacházejí kanceláře společnosti CTP, které prošly výraznou úpravou podle návrhu Studia ach a Vos Interieur.

Návrh nových interiérů kancelářských prostor šitý přímo na míru společnosti vznikl ve spolupráci nizozemského interiérového designéra Barta Vose a Studia acht pod vedením architekta Václava Hlaváčka. Kromě zadání klienta, kterým bylo rozšířit počet míst pro zaměstnance, se vnitřní úpravy řídily organickým, nepravidelným tvarem budovy, na který plynule navázaly. Korespondují také s hlavními rysy původního interiéru, kterými jsou všudypřítomný pohledový beton, prosklená fasáda vytvářející čistý prostor propojený nezapomenutelným výhledem na centrum Prahy a umístění technického zázemí uprostřed celého prostoru.

Nová podoba podlaží spočívá ve čtyřech hlavních proměnách: zaoblení centrálního prostoru, úpravě dispozic, sjednocení technického zázemí inspirovaného svým tvarem vejce a kompletním řešením interiérového designu, od výběru nábytku po barevné ladění různorodých příček.

V původním provedení sestávalo celé podlaží převážně z open space, dále se zde nacházely tři zasedací místnosti a velký konferenční sál. Nová interiérová vestavba je na přání klienta řešená jako šest uzavřených kanceláří, pět zasedacích místností a menší open space.

Jedním z nejvýraznějších architektonických zásahů je otevření vstupního prostoru a přesunutí recepce do haly, která plynule navazuje na open space. Atypicky řešená recepční kóje ve žluté barvě zapadá do převážně betonového interiéru a zároveň návštěvníky vtahuje do prostoru, který postupně nabízí víc a víc barev.

Ty se objevují na panelech v červeném, zeleném, oranžovém nebo žlutém provedení v nově vzniklých kancelářích a zasedacích místnostech okolo fasády, do kterých se nově vejde celkem osmdesát osob. Dřevěné, prosklené či akustické vertikální panely navržené na míru vytvářejí dohromady příčky a některé z nich slouží také jako úložné prostory. Mezi další výrazně barevné prvky patří hlavní kuchyňka provedená celá v červené barvě a pečlivě vybraný mobiliář.

Monochromatická žloutkově žlutá je kromě příček v kancelářích použitá také v telefonních kupé a v dalších interiérech v technickém zázemí, takzvaném vajíčku. Jeho zaoblený vejcovitý tvar inspiroval architekty k volbě barev – zvenku je použitá skořápkově bílá a zevnitř již zmíněná žlutá. Kromě dvou malých telefonních místností jsou ve „vajíčku” umístěny také serverovna, původní toalety, dvě menší zasedací místnosti, nika pro kopírky a prostor pro malou kuchyňku.

Studio acht rozpracovalo koncepční řešení interiérového designéra a architekta Barta Vose, se kterým spolupracovalo na návrhu, dále řešilo technickou část projektu a provádělo kompletní autorský dozor po celé trvání výstavby.

Číst více

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše