15.03.2022

COWORK CLUBKO, BRNO

Číst více

kategorie:
Interiér roku Somfy (coworkingová centra a kanceláře)

autor a přihlašovatel:

Ing. arch. Martina Patočková, Ing. arch. Matěj Kuncíř, Ing. Václav Hlaváček, STUDIO ACHT, www.studioacht.cz; Bar Vos, VOS INTERIEUR

 

 

fotograf:
Tomáš Slavík

COWORK CLUBKO, BRNO

V areálu Vlněny vytvořili autoři vzdušný a otevřený coworkingový prostor, jehož název odkazuje k historii místa. Motiv klubíčka se rozvíjí napříč celým prostorem. Interiér je ozvláštněn soudobými graffiti, neonovými instalacemi a autorskými grafikami.

Coworking Clubco se nachází v areálu business parku Vlněna a na místní historii spjatou s látkami odkazuje i pojmenování nově vzniklého coworkingu, včetně jeho architektonického a interiérového řešení od Studia acht a nizozemských Vos Interieur. Motiv klubíčka se rozvíjí napříč celým prostorem.

„Naším záměrem bylo vytvořit vzdušný a otevřený coworkingový prostor se silnou vizí a nezaměnitelným designem. Do výsledné podoby jsme zakomponovali i umělecké prvky jako soudobé graffiti, neonové instalace nebo autorské grafiky formou velkoplošných tapet.” vysvětluje architektka Martina Patočková ze Studia acht.

Prostor rozkládající se ve třech podlaží o rozloze více než 2000 metrů čtverečních poskytuje návštěvníkům a klientům z řad freelancerů, startupů i malých firem asi 220 míst k sezení. Jedná se o jedno podzemní a dvě nadzemní podlaží, která jsou propojena velkorysým atriem a výrazným točitým žlutým schodištěm. Pracovní místa se nacházejí nejen v otevřeném společném prostoru poblíž středového schodiště, ale i v uzavřených kancelářích a ve stavebně oddělené klidnější části.

V podzemním podlaží se nachází zasedací místnosti, příležitostný bar a focus roomy. V přízemí návštěvníky vítá kavárna Rebelbean, za ní se nachází recepce, multifunkční prostor auditoria s podiem, kanceláře, zasedací místnosti a zázemí včetně kuchyňky. S motivem vlny si pohrávají nejenom názvy zasedacích místností Mohér, Kašmír nebo Alpaka, ale i informační systém z pera grafického designéra Lukáše Kijonky. Jeho rozvinutý motiv klubíčka návštěvníka zdálky vítá i na venkovních sklech kanceláří či na terase, která ke sdílenému pracovišti v prvním patře přiléhá. 

Dominantou centrálního prosvětleného prostoru je sloup se světelnou instalací sahající přes všechna tři podlaží a kolem něho se vinoucí žluté schodiště. Neonová instalace vzešla ze spolupráce hlavního architekta Studia acht Václava Hlaváčka a vizuálního umělce Michala Škapy, od něhož pochází i graffiti v některých místnostech a instalace na venkovní fasádě. Na projektu coworkingu se dále ve spolupráci s nizozemským interiérovým designérem Bartem Vosem kromě zmíněné Martiny Patočkové a Václava Hlaváčka podíleli i Matěj Kuncíř a Štěpán Hlaváček ze Studia acht.

Neotřelý design podpořili architekti využitím výrazných barev v prostoru i v originálním mobiliáři. Interiér tak dotvářejí originální kousky nábytku jako svítidla Ingo Maurer, křesla Club sofa 4800 a vybavení značky Vitra.

Cílem investora bylo reagovat na rostoucí poptávku po sdílených kancelářích a podílet se na změnách v pojetí kancelářských prostor, včetně vymezení se vůči zažitým stereotypům. Zadání – vytvořit flexibilní prostor, který bude nabízet množství technologických možností a nezaměnitelnou atmosféru – tak čeští architekti ze Studia acht společně s nizozemskými Vos interieur splnili.

Číst více

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše