13.03.2022

MALOMETRÁŽNÍ BYT V PRAZE

Číst více

kategorie:
Soukromý interiér (novostavba)

autor a přihlašovatel:

Jaroslava Hájková a Ing. arch. Hana Šmejkalová, VARIETÉ DESIGN s.r.o., www.varietedesign.com

fotograf:
LENER PHOTO

MALOMETRÁŽNÍ BYT V PRAZE

Rodina se rozhodla změnit své sídlo a pořídila si byt v developerském projektu. Vnitřní dispozice byla navržena tak, aby respektovala dostatek soukromí a současně vytvářela velkorysý prostor na trávení společných chvil. Maximalizace úložných prostor umožnila vytvoření vzdušného prostoru bez zahlcení nábytkem.

Klienti nás oslovili v momentu, kdy si v developerském projektu v Praze pořídili malý byt pro svou rodinu. Výběru této konkrétní nemovitosti předcházela myšlenka investorů na změnu životního stylu a to zejména s ohledem na
dlouhodobou udržitelnost a minimalismus. Dostalo se nám tedy do rukou 70m2
se základní dispozicí 2+kk, do které bylo třeba vměstnat čtyř až pěti člennou rodinu a to tak, aby měli rodiče vlastní soukromí, děti svůj vlastní pokoj a
protože rodina tráví hodně času společně, tak také společný prostor pro všechny. Rodina navíc měla několik specifických požadavků, které bylo třeba zohlednit. Mimo jiné přání, aby postel rodičů byla směrována na okno, tedy do zeleně, aby v bytě vznikl plnohodnotný pracovní stůl pro práci z domova, aby se do kuchyně vešla maminka se všemi malými pomocníky a v neposlední řadě také maximalizace uzavřených úložných prostor bez zahlcení bytu nábytkem.
Původní obývací pokoj byl vzhledem k celkové velikosti bytu poměrně rozsáhlý, navíc disponoval velkými okny hned na třech stranách což nám umožnilo vestavět do tohoto prostoru v podstatě plnohodnotnou ložnici. Její oddělení od obytného prostoru jsme se rozhodly řešit nábytkovými sestavami na míru, čímž jsme získaly velké množství tolik potřebných úložných prostor a také skleněnou příčkou, aby do prostoru kuchyně, nyní trochu „zahnané do kouta“,
nadále proudilo denní světlo.
V rámci komody pod oknem v ložnici se nám navíc podařilo vestavět pracovní místo, které v době, kdy není využívané, je kompletně uzavřené ve skříňce, a tedy vizuálně nijak neruší celkový dojem.
V souvislosti se stylovým řešením interiéru měli klienti jasnou představu o směřování interiéru skandinávským směrem s velkým důrazem na přírodu a zeleň, která by se v interiéru prolínala s bohatou zelení za okny bytu. Vzhledem k tomu, že v době koupě bytu byly již hotové nejenom koupelny, ale také dřevěné podlahy a osazeny interiérové dveře, klienti do tohoto nechtěli již zasahovat, a bylo tedy nutné navázat celkovou barevnost na stávající vybavení. Velmi teplé tóny přírodního dřeva a chladné tóny šedého betonového dekoru jsme doplnily zejména světlými barvami – bílou a béžovou se strukturou betonové stěrky a navíc drobnými detaily v černé barvě, která akcentuje pouze určité momenty interiéru.
Celkově se nám podařilo docílit funkčního a hlavně světlého interiéru s překvapivým množstvím úložných prostor bez toho, aby byl byt na první pohled zahlcen nábytkem.

Číst více

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše