12.03.2022

RESTAURACE STODOLA

Číst více

kategorie:
Veřejný interiér I.

autor a přihlašovatel:

Stanislava Blažková, Rita Correia, Martin Krupauer, Pavel Kvintus, A8000 s.r.o., www.a8000.cz

fotograf:
Ondřej Bouška

RESTAURACE STODOLA

Restaurace nedaleko sjezdovky v Lipně nad Vltavou v sobě odráží autentičnost Šumavy. Koncept interiéru vychází z názvu restaurace a reflektuje jednoduchost a rustikálnost vesnického stavení. Hlavními použitými materiály jsou dřevo a kov s černým nátěrem.

 

Restaurace Stodola je umístěna v nově rekonstruované budově hotelu Element, který je v patě sjezdovky v Lipně nad Vltavou . Na dvou podlažích nabízí restaurace přes 300 míst pro hosty na 560m2

Členitý prostor interiéru, který je rozdělený nosnými sloupy a zdmi, je využit pro vytvoření různých zákoutí se specifickou atmosférou – vyšší sezení u nápojového baru, sezení u lavic pro velké skupiny, intimnější sezení v pohledově oddělených částech restaurace.

Vstupní prostor restaurace  je pohledově propojen s kuchyní výdejovým barem, po pravé straně vstupu je umístěn nápojový bar s průhledem do chlazeného skladu pivních tanků. Tyto dvě výrazné hmoty definují vstup a hlavní prostor restaurace, který se dále dispozičně rozpadá do menší oddělených částí.

Návrh interiéru vznikl ve spolupráci s grafickým a designovým studiem Bechyňský. V souladu s názvem restaurace byly její vizuální styl a interiér navrženy tak, aby evokovaly autentičnost Šumavy a jednoduchost a rustikálnost vesnického stavení.

Základními použitými materiály jsou dřevo a kov s černým nátěrem. Interiér doplňují velkoplošné dobové fotografie od Josefa Seidla z podhůří Šumavy.

Vertikální dřevěný obklad baru připomíná latě, které se používaly na opláštění stodoly, dřevěné lavice navozují pocit sezení ve starých staveních. Jednoduchost a utilitárnost vesnické stodoly se propisuje i do prostoru nad bary, kde jsou umístěny kovové relingy nesoucí logo a svítidla.

Vzhledem k malé světlé výšce přízemí zůstal strop otevřený s viditelnou technologií, která je vizuálně potlačena šedým nástřikem. S monochromní barevnosti stěn, stropu a podlahy kontrastují červené textilní rozvody vzduchotechniky a graficky upravené fotografie Šumavy.

Téma blízké lanovky připomínají původní lanovkové sedačky zavěšené ze stropu, barevně přizpůsobené interiéru.

Číst více

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše