12.03.2022

INTERIÉR S JAPONSKOU DUŠÍ

Číst více

kategorie:
Soukromý interiér (novostavba)

autor a přihlašovatel:

Ing. arch. Iveta Langerová, spolupráce Bc. Anna Nimsová, IVETA LANGEROVÁ ARCHITEKTI, www.ilarchitekti.cz

fotograf:
Roman Mlejnek Photography

INTERIÉR S JAPONSKOU DUŠÍ

Vzhled řadového domu pro mladou rodinu na okraji Prahy začali investoři řešit ještě před samotnou výstavbou. Interiér je propojen schodištěm, které vytváří harmonizující srdce domu, ze kterého se postupně otvírá vnitřní prostor do krajiny. Materiálová paleta interiéru je v kombinaci přírodního dubu, betonu a bílé barvy.

Řadový rodinný dům je součástí developerského projektu na okraji Horních Počernic. Díky včasnému zadání klientů bylo možné řešit interiér domu, ve chvíli kdy ještě nebyla zahájena výstavba a proto byl prostor pro úpravy celkového vzhledu domu i dispozice.

Interiér je navržen pro mladou rodinu, která tíhne k čistým liniím v přírodních tónech s nádechem do Japonské kultury. Materiálová paleta interiéru je v kombinaci přírodního dubu, betonu a bílé barvy. Koncept domu vychází z celkového propojení pomocí schodiště, které vytváří harmonizující srdce domu, ze kterého se postupně otevírá vnitřní prostor do krajiny. Některé malé plochy oken z developerského projektu, tak byly nahrazeny velkorysým prosklením, které dodávají domu na jedinečnosti.

Jedná se o třípodlažní dům, jehož uspořádání reaguje na svažitý terén. Dům zakončuje řadovou zástavbu a díky tomu má možnost většího otevření do okolní krajiny. Podzemí domu je částečně schované v terénu, nachází se zde vstupní hala, garáž, technická místnost se skladem a relax místnost sloužící jako fitness v kombinaci se cinema room. Po centrálním schodišti se dostáváme do prvního podlaží – společenské části, kde se díky zvětšenému prosklení otevírá obývací pokoj s kuchyňským koutem do okolní krajiny. Z obývacího pokoje je přes terasu přímý vstup na soukromou zahradu. Dále se zde nachází koupelna s pracovnou, která slouží i jako pokoj pro hosty. V posledním patře se dostáváme do čistě soukromé části domu. Je zde umístěna ložnice rodičů se soukromou terasou, koupelna, společná šatna a dětský pokoj pro 2 děti. Pro dodatečné osvětlení a vytvoření pocitu otevřenosti byl do chodby umístěn nový střešní světlík.

Číst více

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše