05.04.2021

KANCELÁŘE HILTI, PRAHA

Číst více

kategorie:
Interiér roku Somfy

autor a přihlašovatel:

Ing. arch. Lubor Sladký, Ing. arch. Patrik Hocke, Ing. arch. Zuzana Póbišová, Ing. arch. Jan Rybář, Ing. arch. Lukáš Holub, S.H.S. ARCHITEKTI s.r.o., www.instagram.com/shsarch

KANCELÁŘE HILTI, PRAHA

Pracovní místa ve velké open-space hale jsou doplněna uzavřenou kuchyňkou, oddělenými jednacími místnostmi a telefonními budkami, které jsou vždy navrženy pro dvě osoby. Materiály použité v interiéru odrážejí technické zaměření firmy a vytváří lehce průmyslový design.

Zadáním projektu bylo vytvoření nového kancelářského prostoru pro zaměstnance společnosti HILTI ve vymezené části 1.NP stávajícího kancelářského objektu 06 v areálu THE PARK.

Architektonické řešení

Navrhované prostory jsou určeny zejména ke kancelářské práci. Jsou zde umístěna samotná pracovní místa a několik různých prostorů pro spolupráci. Pracovní místa jsou navržená v halové („open-space“) kanceláři, která je doplněna o uzavřený prostor kuchyňky a jednací místnosti. Prostor halové kanceláře je členěn do menších pracovních skupin – týmů, o velikosti 6 - 15 osob, které jsou vzájemně odděleny nábytkem.

Open-space kancelář je vybavena telefonními budkami („Phone booths“) – tj. malými prostory pro vyřizování telefonních hovorů, které by mohly být rušivé pro okolí. Budky jsou navrženy ve velikosti pro 2 osoby, které lze též využívat jako běžné zasedací místnosti.

Materiály použité v interiéru odrážejí technické zaměření firmy HILTI a vytváří lehce průmyslový design. Odpovídají tomu odkryté betonové stropy s viditelnými instalacemi v některých místnostech, neošetřené dřevo použité na obklady, MDF desky probarvené ve hmotě a překližky bez další povrchové úpravy a také pozinkované plechy použité na atypický nábytek.

Dispoziční řešení

Hlavní vstup do kanceláří je přes recepci budovy a zimní zahradu. Ze zimní zahrady se vstupuje přímo do open-space kanceláře. Vstupní prostor se sezením je od zbytku kanceláře oddělen jenom vizuálně nábytkovou stěnou. V místě vstupního prostoru navazuje na open-space kancelář samostatná místnost kuchyňky, která je od něj oddělena prosklenou stěnou. Přes kuchyňku je pak přístupná jednací místnost, oddělená od kuchyňky také prosklenou stěnou. Pracovní místa v hromadné kanceláři jsou navržena u fasády, uvnitř dispozice se pak nachází průchozí koridor. Výjimku tvoří pracovní místa, která neslouží pro trvalou práci. Na koridor navazuje samostatní místnost skladu s prostorem pro kopírky, serverovna a stávající bezbariérová toaleta.

Toalety nejsou součástí řešeného prostoru, zaměstnanci budou využívat toalety náležící k společnému vybavení budovy, které jsou přístupné z prostoru recepce.

 

Kanceláře HILTI – Business technology park (THE PARK)
V Parku 2316/12, 140 00 Praha 4 - Chodov
Investor: HILTI ČR, spol. s r.o.

 

Číst více

Partneři

OFICIÁLNÍ VŮZ

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše