05.04.2021

KANCELÁŘE ERSTE, BRATISLAVA

Číst více

kategorie:
Interiér roku Somfy

autor a přihlašovatel:

Tomáš Šebo, Igor Lichý, Martina Krajmer Matušová, ARCHITEKTI ŠEBO LICHÝ s.r.o., www.sebolichy.sk

KANCELÁŘE ERSTE, BRATISLAVA

V jedenáctém patře administrativní budovy Lakeside Park vznikly z již existujícího uniformínho prostoru nové kanceláře. Jelikož jsou zaměstnanci rozděleni do několika skupin, byl hlučný a velký open space nahrazen několika menšími pracovními prostory, tzv. squady. Jednotlivé prostory odděluji skleněné příčky, které prostor buď zvětší nebo ponechají rozdělené, menší a intimnější.

Zadáním od klienta a požadavkem zaměstnanců pracujících v oblasti IT bylo vytvořit příjemné prostředí z již existujícího uniformního kancelářského prostoru, nacházejícího se v 11. patře administrativní budovy Lakeside Park.

Dispoziční řešení interiéru vyplynulo z fungování společnosti části firmy, kde zaměstnanci tvoří několik pracovních skupin. Proto původně velký a hlučný open space nahradilo několik menších pracovních prostorů, firemně nazvaných squad. Každý squad disponuje svou malou ležérní zasedačkou, která slouží ne setkání dané pracovní skupiny, ale také jako chill zóna. Velká zasedačka je vizuálně propojena se svým squadem skleněnými příčkami, přičemž jedna plná stěna odděluje tento prostor od dalšího squadu. Zaměstnanci mají možnost si ji uzavřít pomocí dvoukřídlých posuvných dveří, které nabízí po obou stranách tabule na psaní během porada na psaní vzkazů. Podél prosklené fasády se střídají prostory s pracovními místy a chillout zóny. Aby nevznikl chodbový efekt, prostory zasedaček jsou do hlavní komunikace otevřené přes skleněné příčky, přičemž v případě potřeby je možné je od chodby oddělit pomocí tenkých závěsů, které vizuálně uzavírají tento prostor, ale zároveň přes ně lze vnímat hloubku prostoru. Srdcem celého prostoru je velká kuchyňka s leisure zónou s výhledem na město a Malé Karpaty, která se dá uzavřít a slouží na různé eventy pro celou firmu.

Dominantní barvou celého interiéru je černá, která je použita nejen na podlaze, ale prochází stěnami až na samotný sádrokartonový podhled. Její použití v takovém rozsahu mělo několik důvodů. Za prvé to bylo ztlumit nadměrný sluneční jas, který proniká přes prosklenou fasádu, jelikož bylo nutné mít neustále zatažené žaluzie při práci s počítačem. Eliminovat tak světlé plochy, které se ještě znásobují odrazem do prostoru. Na druhé straně nechává vyznít výrazné barevné chillout zóny, které dávají každému squadu svou vlastní barevnou identitu. Z černého interiéru zároveň vystupují nasvícené zelené stěny, které přinášejí do kancelářského prostředí zeleň ve formě květináčů umisťovaných na vertikální ocelové konstrukci. Prostory kuchyněk a knihovny, které slouží pro všechny zaměstnance, byly vytvořeny jako dřevěné niky vložené do černého interiéru. Na plných stěnách ve Squadech a jejich zasedačkách byl použit koberec, což výrazně zlepšilo akustiku celého prostoru.

 

Investor: ERSTE GROUP IT

Velikost kanceláře: 641m²

 

Číst více

Partneři

OFICIÁLNÍ VŮZ

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše