05.04.2021

ZÁZEMÍ FIRMY LANIK, BOSKOVICE

Číst více

kategorie:
Interiér roku Somfy

autor a přihlašovatel:

Ing. arch. Eduard Štěrbák; přihlašovatel: LANIK s.r.o., www.lanik.eu

fotograf:
Viktor Mácha

ZÁZEMÍ FIRMY LANIK, BOSKOVICE

Česká výrobní společnost postavila novou budovu ředitelství firmy, která navazuje na rekonstruovaný objekt administrativního a provozního zázemí. Záměrem investora bylo zmodernizovat kanceláře, vytvořit nové šatny pro zaměstnance a novou jídelnu pro celou společnost. Vstupní objekt do areálu byl navržen tak, aby prezentoval aktuální tvář firmy, světového dodavatele pěnových filtrů.

Investor je česká výrobní společnost, působící po celém světě jako dodavatel keramických pěnových filtrů užívaných zejména ve slévárenství. Výrobní areál se nachází v Boskovicích.

Představený interiér je nedílnou součástí projektu novostavby ředitelství a přestavby navazujícího objektu administrativního a provozního zázemí. Zadání požadovalo navrhnout vstupní objekt do areálu sloužící jako hlavní firemní sídlo prezentující aktuální tvář společnosti. Vedlejší kancelářský trakt byl současně upraven a doplněn tak, aby nabídl administrativním a výzkumným pracovníkům současný kancelářský standard, pracovníkům výroby nové šatny a pro celou společnost novou jídelnu.

Princip řešení interiéru spočívá v důrazu na zapojení použitých stavebních elementů do celkového výrazu prostoru. Centrálnímu atriu završeného pilovým světlíkem dominuje levitující betonové schodiště doplněné subtilním zábradlím. Pohledové betony, úpravy stěn a stropů, dýhy, koberce a interiérové příčky jsou navrženy tak, aby tvořily nedílnou součást vnitřního prostředí. Takto vzniklý stavební interiér je pak pouze dovybaven kusovým nábytek od místních firem doplněným atypickou výrobou „in house“ - investor si sám navrhl recepční pult osazený aktivními panely ACEAIR z pěnové keramiky s fotoaktivním povlakem čistícím vzduch, které byly vyvinuty interním vývojovým oddělením. Velká péče byla věnována výběru a umístění interiérové zeleně. Architekt také navrhl vlastní orientační systém budovy založený na firemním fontu a jednoduchých piktogramech umístěných přímo na dýhovaných plochách.

Interiéry v rekonstruovaném objektu jsou zařízeny střídměji než v nové vstupní budově, dominují bílá a šedá barva doplněné černými akcenty a „přecházejícím“ motivem interiérového koberce navrženého Philippem Starckem. V celém objektu je využíván princip opticky otevřeného prostoru, kanceláře i jednací místnosti jsou odděleny většinou jen skleněnými příčkami. Do prostoru závodní jídelny byl vyroben modulový podhled využívající vlastních pěnokeramických panelů značky CERASTRUKT ACOUSTIC.

 

Interiérová zeleň: Tamás Vígh

Investor: LANIK s.r.o.

Adresa: Boskovice, ul. Průmyslová

 

Číst více

Partneři

OFICIÁLNÍ VŮZ

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše