03.04.2021

PINUS, DEMÄNOVSKÁ VILLAGE

Číst více

kategorie:
Veřejný interiér I

autor a přihlašovatel:

arch. Martin Rezník, arch. Matúš Polák, arch. Silvia Kračúnová, ARCHITEKTI.SK, s.r.o., www.architekti.sk

PINUS, DEMÄNOVSKÁ VILLAGE

Restaurace na úpatí Nízkých Tater byla postavena výhradně ze dřeva, a to za velmi krátkou dobu díky modulárním prvkům, které byly na místě složeny jako stavebnice. Hlavním interiérovým prvkem je dřevo samotné konstrukce, které dominuje celému prostoru. Interiér je doplněn černým nábytkem, který vytváří ten správný kontrast.

Restaurace na úpatí Nízkých Tater, v rodinném resortu Demänová village postavená výhradně ze dřeva, měla být postavena ve velmi krátkém čase. Uskutečnit tento požadavek bylo možné díky modulárním prvkům, které byly vyrobeny v hale a složeny na místě jako stavebnice. Jedná se o pilotní projekt většího rozsahu, kde byl použit modulární systém buněk, na jehož vývoji pracujeme několik let. Objekt byl postaven ze 69 modulových rámů, některé byly prázdné, jiné byly dovezeny se střechou nebo příčkami či obvodovými stěnami. Středová zvýšená část byla doplněna o 10 snížených modulů, terasa a zastřešení vstupu byly vytvořeny z 20 exteriérových jednodušších modulů. Moduly jsou vzájemně pospojovány přes ocelové koncové prvky a táhla.

Objekt má rozlohu 1100 m2, je jednopodlažní, v centrální části je zvýšený světlíkem. Ten slouží k lepšímu prosvětlení a také větrání prostorů. Nachází se zde také salonek s denním barem a velký dětský koutek. V zimě je srdcem prostoru panoramatický krb, jehož místo v létě přebírá rozlehlá terasa plovoucí nad jezírkem.Celkový vzhled interiéru je definován samotným konstrukčním modulárním systémem, jeho rámovou konstrukcí a viditelnými ocelovými kotevními prvky a ocelovými táhly. Hlavním interiérovým prvkem je konstrukční dřevo, které dominuje celému prostoru. V centrální části je do prostoru přivedeno světlo přes boční okna zvýšené části stropu. Interiér je doplněn kontrastním tmavým (černým) mobiliářem. Také osvětlení je navrženo v tmavém provedení. 21 metrů dlouhý bílý hlavní obslužný pult z umělého kamene prochází skrz celý prostor devíti modulů a kontrastuje se zápultím, které je navrženo v tmavém provedení. Rozměry modulu 2,5x5 metrů byly stanoveny podle konstrukčních parametrů i kvůli přepravě. Vnitřní prostor utvořený prostorovými rámy na sebe poskládaných modulů je dobře čitelný, vymezuje jednotlivé části sezení, v centrální části je doplněn bazilikálním prosvětlením, což působí až trochu chrámovým, klidným dojmem.

Číst více

Partneři

OFICIÁLNÍ VŮZ

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše