MEZONET S VELKÝM SRDCEM, BRATISLAVA

MEZONET S VELKÝM SRDCEM, BRATISLAVA

 

Interiér byl navržen pro mladou sympatickou rodinu, která inklinuje k přírodním materiálům. Cílem bylo přenést trochu přírody a ticha do prostoru, ideálně s prvky wellness. Zajímavostí mezonetového bytu je, že ve spodní části se nacházejí pokoje a nahoře je část obytná a zahrada. Srdcem bytu je masivní schodiště s prodlouženým prvním schodem – pódiem.

(kategorie: novostavba; autora a přihlašovatel: Mgr. art. Anna Hrubovčáková, PJURE s.r.o., www.pjure.eu)

Interiér byl navržen pro sympatickou mladou rodinu, která žije v hlavním městě. Oba manželé od začátku inklinovali k přírodním materiálem. Zadání tedy bylo jednoznačné. V rušném městě vytvořit trochu přírody a ticha, ideálně propojeny s prvky wellness. Při návrhu jsme samozřejmě mysleli na nadčasovost projektu, aby interiér nebyl jen módní vlnou, ale dlouhodobě mohl bez úprav sloužit majitelům. Projekt byl zpracován ještě během výstavby objektu, takže jsme mohli zasáhnout do samotné dispozice stejně i do instalací vody a elektriky. Interiér je tedy do puntíku přizpůsoben, každá jedna zásuvka je na místě, kde opravdu má být.

Základem interiéru se staly přírodní materiály a prvky. Jde o kombinaci dubové masivní podlahy, kartáčované dubové dýhy, tmavé břidlice, černé keramiky a na odlehčení bylo použito i trochu bílé. Jako akcent je zvolena černá barva v podobě technických svítidel a doplňků. Při návrhu jsme preferovali samozřejmě čisté linie, tvary a prvky.

Zajímavostí mezonetového bytu je to, že ve spodní části se nacházejí pokoje a na vrchu je obytná část spolu s terasou. Důležité bylo tedy řešení chodby jako hlavní komunikace. Je to centrum všech dveří v interiéru, proto jsou použité speciální zárubně, tak abychom obložkami dveří zbytečně nepoutali pozornost. Dveře jsou z jedné části bílé a z druhé dýhované, už nesměla chybět pouze decentní minimalistická klika s vloženými dýhou. Při návrhu interiéru jsem chtěla zvýraznit a upoutat pozornost právě na tuto část. Na srdce bytu, kterým je v tomto případě schodiště. Schodiště je masivní. První stupeň je prodloužen, aby vzniklo dominantně podium. Namísto klasického madla jsou použity černé subtilní tyčky a ve vrchní části je dýhované žebrování. Tento prvek se přenáší i do stropu a tím tvoří dominantu prostoru. Jedná se o odkaz na exteriér, vzhledem k tomu, že i tady je použité žebrování.

Nejhravějším částí interiéru byl návrh dětského pokoje, kde se i na malé půdorysné ploše dokázalo zkombinovat spaní pro 3 děti, hraní se, dostatek úložné prostoru a myslelo se i na budoucí školáky. A to tak, aby to ještě vypadalo dobře.

Zvláštností bytu je i koupelna, na kterou byl od začátku kladen vysoký nárok. Měla byt ve wellness style. Co se také podařilo za použití tmavé masivní břidlice, tmavé příjemné stěny a ve středu místnosti designová volně stojící vana. Samozřejmě nechybí ani sauna se sprchou a to vše na tak malé ploše. Interiér má být hlavně praktický, proto jsme ve vrchní kuchyňské části pracovali ze speciálními dvířky, která schovají kuchyňskou linku do pouzdra, to když přijde nečekaná návštěva. Víte jak narychlo uklidit zavřením dvířek.

Věřím ze svou misi o příjemném přírodním a zároveň moderního bydlení jsme zvládli

05.03.2019