INTERIÉR V ZEMITÝCH ODSTÍNECH U MICHELSKÉHO MLÝNA, PRAHA

INTERIÉR V ZEMITÝCH ODSTÍNECH U MICHELSKÉHO MLÝNA, PRAHA

 

Designérka se ujala návrhu interiéru pro mladou rodinu s dospívajícími dětmi, kteří si přáli vytvořit příjemné útulné bydlení. Toužili po jemně barevném interiéru s důrazem na kvalitní a komfortní materiály. V úzkém a dlouhém obývacím prostoru vznikla po straně dlouhá knihovna, která propojuje kuchyni, jídelnu a samotnou obývací část.

(kategorie: novostavba; autor a přihlašovatel: Alžběta Vrabcová, DMAE ARCHITECTS, www.dmaearchitects.com)

Nový developerský project U Michelského mlýna měl od počátku velmi dobře navržené standardy a všechny byty byly v projektu řešeny jako velké, prosluněnné s okny otevřenými do více stran a většinou přes plnou hloubku dispozice. Proto i práce na interiéru byla v totmot bode snazší, jelikož jsme vycházeli z již velmi dobře nastavených půdorysů .

Zadání ze strany investora bylo jednochuché, navrhněte nám příjemné útulné bydlení pro mladou rodiny s dospívajícími dětmi. Tak aby byl jemně barevný s důrazem na kvalitní materiály a komfortní pro bydlení.

Dispozice hlavní obytné místnosti byla největším oříškem, pokoj je prosvětlen na dvě strany ale je poměrně úzký a velmi hluboký, podélné stěny jsou dlouhé a holé a tedy I neútulné. Proto byla snaha prostor rozdělit na jednotlivé zóny, na kuchyňskou část, na ní navzující jídelnu a pak po jemné pause vlastní obývací pokoj. Všechny prostory propojuje dominantní knihovna na dlouhé levé straně.

V interiéru byly použity materiály v barvách a odstínech zemitých /béžová, šedá a to jak tapeta tak laky na nábytku/, které jsou doplněny bělěným odstínem dřeva a bílou barvou. Jako jemná linka která vše spojuje je zde černá, která dokresluje, stínuje a spojuje jednotlivé prostory.

Byt je o velikosti 140 m2, poskytuje tak každému členu rodiny dostatek soukromí a návrhově jsme se podíleli na všech jeho částech, tedy od obývacího pokoje, přes ložnici, dětské pokoje až po sklep.

Zvláštností stavby a jedinou bariérou bylo to že jak stropy tak I stěny byly z železobetonových prefabrikovaných panelů a tak na některých místech docházelo ke kompromisům spíše technického rázu /např. nemožnost posunout světlo nad sedačkou/

Asi nejsložitější části interiéru byla instalace látkových přírodních tapet, které vyžadovali až restaurátorskou pečlivost v návaznosti jednotlivých osnov.

Pro nás asi největším překvapením bylo to že se vlastní návrh zrealizoval na 100% a to hlavně díky skvělé spolupráci s investory, kteří v nás vložili důvěru. Tedy v této realizaci je opravdu vlastní návrh v podstatě identický s realitou.

15.03.2018