INTERIÉR SPOLEČNOSTI STYLE PLUS

INTERIÉR SPOLEČNOSTI STYLE PLUS

 

Budova showroomu se nachází na okraji města Litomyšl. Vzhledem k typu obchodovaného zboží se tématem interiéru stala voda, která je přítomna na více prvcích. Autorčiným cílem bylo vytvořit nejen příjemné zázemí, ale také jednoduché a zároveň noblesní prostředí pro vystavené zboží.
(kategorie: veřejný interiér II.; autor a přihlašovatel: Ing. arch. Milena Galátová, www.galatova.cz)

Interiér se nachází v budově společnosti STYLE PLUS s. r. o., která stojí v průmyslové zóně na okraji města Litomyšl a byla postavena v roce 2015 podle návrhu Ing. arch. Davida Jiříčka. Společnost STYLE PLUS s. r. o. je přední specializovaný velkoobchod se sanitární technikou v České republice a na Slovensku.

Dvoupodlažní objekt se skládá ze dvou provozních celků. Směrem k silnici je orientovaná administrativní část a showroom. Za ní najdeme halu sloužící k uskladnění zboží a k jeho expedici.

V úrovni 2. NP budovu člení prostor zatravněného atria se stromy. Atrium umožňuje dostatečně prosvětlit administrativní prostory 2. NP, skladovací halu i místnosti zázemí v 1. NP.

Velký důraz ze strany investora byl kladen na vzhled showroomu, tedy prostoru, který je určen pro širokou veřejnost. Jeho součástí je recepce s pracovním místem, kde získáte od prodejců potřebné informace o zboží. Na recepci navazuje výstavní část, kde je možné předvést různé typy baterií, umyvadel, sprchových koutů, ale také nové technologie objevující se v tomto oboru. V ostrůvcích vystupujících do prostoru jsou umístěny funkční baterie, umyvadla, klozety a sprchy. Výstavní ostrůvky i panely jsou navrženy v bílé barvě a obloženy sklem.

Jednoduchost prostoru podtrhuje šedá podlaha z polyuretanové stěrky. Tento prostor by měl současně působit jako výstavní výloha, především při nočním nasvícení objektu. Jednotlivá podlaží propojuje schodiště umístěné mezi skly. Schodiště je šedé, potažené betonovou stěrkou. Na stěnách kolem schodiště jsou textilní tapety, které byly navrženy na míru ve firmě Upsala. Tématem interiéru se vzhledem k typu obchodovaného zboží stala voda. Je vizuálně přítomna na tapetě u schodiště, na kobercích v zasedacích místnostech či na smyčce z videa, kterou je možné promítat na stěnu za recepcí.

Administrativní část firmy je umístěna v 2. NP. Díky proskleným stěnám je výrazným prvkem interiéru výhled do zatravněného atria. To v létě slouží jako relaxační prostor pro zaměstnance i hosty firmy. Pro investora byla důležitá jednoduchá a přímá komunikace mezi ním a jeho zaměstnanci. Proto jsme zvolili skleněné příčky a posuvné panely mezi kancelářemi. Do této skleněné krajiny jsme osadili kancelářský nábytek, který byl vyroben v béžovo-šedé barevnosti. Dominantou prostoru se stává dýhovaná stěna z přírodního teaku s velkými posuvnými dveřmi, oddělující kanceláře od společně užívaných prostor.

V 1. NP se nachází zázemí firmy a průchod do skladovací haly. V malé posilovně či denní místnosti s kuchyňkou opět pracujeme s tapetami na zdech. Interiér vznikal též v koordinaci s grafiky vizuálního stylu firmy, kteří kromě tapet navrhovali i informační systém, logo atd.

Díky důvěře investora byla pro autorku práce na interiéru velice svobodná a tvůrčí. Důležitá byla také skvělá spolupráce s autorem domu, architektem Davidem Jiříčkem, a v neposlední řadě dobře odvedená práce stavební firmou Agile, která stavbu jako celek realizovala.

 

Adresa:

Style Plus

Moravská 1259, Litomyšl 

12.03.2016