BYT S ČERNOU KUCHYNÍ A VŮNÍ DŘEVA, BANSKÁ BYSTRICA

BYT S ČERNOU KUCHYNÍ A VŮNÍ DŘEVA, BANSKÁ BYSTRICA

 

Majitelkou bytu je samotná designérka interiéru. Byt v novostavbě ne zcela vyhovoval potřebám mladé rodiny, a proto pozměnila dispozici ještě během výstavby. Po úpravách byl byt rázem vzdušnější a průchodnější. Od počátku měla designérka jasnou představu o černé kuchyni. K ní se doladil ostatní interiér.

(kategorie: novostavba; autor a přihlašovatel: Ing. Katarína Kyman Haruštiaková, LI MANAGEMENT s.r.o., www.interiero.eu)

Majitelkou bytu je samotná designérka interiéru. Byt v novostavbě o rozloze 65m2 ne zcela vyhovoval potřebám její mladé rodiny. Jelikož to bylo možné, pozměnila dispozici bytu ještě během výstavby bytového domu. Úpravou prošla koupelna a společný prostor kuchyně s obývákem. Zrušila se dělící příčka mezi chodbou a kuchyní s obývákem, čímž vznikl prostor na větší kuchyňskou linku a jídelní stůl, který v původním projektu ani nebyl plánován. Barový pultík, nenaplnil jejich představu o rodinném stolování. Pro mladou rodinu bylo vyřešení tohoto problému prioritou. Byt byl rázem vzdušnější a průchodnější. Představu o černé kuchyni měla designérka jasnou. K ní se doladil ostatní interiér. Kuchyňská linka vytváří dělicí stěnu oboustranně funkční. Totéž platí i pro TV skříňkovou sestavu. Designérka zde dává do popředí praktičnost takto řešeného nábytku a využívá každý kousek prostoru. I kytky jsou zde uloženy pohromadě v květináči, který tvoří součást TV stěny. Interiéru dominuje kombinace černé a dřeva. Výběr kvalitních materiálů a zařizovacích prvků byl velmi důležitý pro dosažení požadovaného výsledku. Kontrastem k rovným liniím nábytku, je velmi pohodlná sedačka s oblými opěrkami a lustry. Oba tyto kousky jsou pro majitelku srdeční záležitostí. S matným povrchem nábytku příjemně ladí lesklé plochy černého kouřového skla "privafloat". Přes toto kouřové sklo v kuchyňské části je vidět na chodbu, na vstupní dveře a naopak. V koupelně designérka zaměnila vanu, která byla v původním projektu, za sprchový kout. Na místo vany tak vznikl nejen velký sprchový kout ale i úložný prostor, který skrývá pračku a sušičku umístěny nad sebou. Vizuálně tyto spotřebiče nekazí dojem a jsou pěkně skryté za dveřmi. Světlý velkoformátový slinutý obklad byl vybrán za účelem optického zvětšení prostoru. Toto je znásobeno i nepřímým LED osvětlením, které je osazeno do nábytku v koupelně. Designérka se celkově vzhledem k tmavým plochám nábytku pohrála s množstvím použitého nepřímého LED osvětlení v obytných prostorech. Jak důležité je nasvícení interiéru ukáže až tmavý nábytek, který mnohem více pohlcuje světlo. Ložnici dominuje dřevo. To co je na podlaze, nestačí. Nejen hřejivý pocit a vůně dřeva zpříjemňují mladé rodině bydlení, i po vizuální stránce je interiér pastva pro oči.

15.03.2018