BYT 5+1 V REZIDENCI VLTAVA, PRAHA

BYT 5+1 V REZIDENCI VLTAVA, PRAHA

 

Byt v devátém patře rezidenčního projektu Vltava je o krásném výhledu, čistých liniích, světlém a vzdušném prostoru a také o rodinném bydlení s důrazem na praktické řešení. Prostor je navzdory reprezentativnímu vzhledu praktický a plní nároky pětičlenné rodiny. Většina vybavení je pro maximální využití prostoru vyrobena na míru.

(kategorie: novostavba; autor a přihlašovatel: Jitka Kobzová a Zuzana Wiesnerová, AMBIENCE DESIGN s.r.o., www.ambiencedesign.cz)

Byt v devátém patře rezidenčního projektu Vltava je o krásném výhledu, čistých liniích, světlém a vzdušném prostoru a také o rodinném bydlení s důrazem na praktická řešení.

Kuchyně s jídelnou jako nejobývanější prostor bytu zabírá místnost s nejkrásnějším výhledem. Barové snídaňové sezení poskytuje komfort pro komunikaci s osobou na druhé straně kuchyňské linky s výhledem, který i při nejponuřejším počasí vytváří nádhernou živoucí kulisu. Dispozici kuchyňské linky zprvu komplikoval betonový pilíř, který se během vývoje návrhu stal jejím stěžejním prvkem a podnětem pro začlenění dezénu betonu do materiálového schématu bytu.

Precizní provedení minimalistických tvarů kuchyňské linky se zde setkává s vřelostí přírodního materiálu stolové desky jídelního stolu vyrobené ze dvou kusů masivního dřeva, jehož hrany přiznávají tvar kmenu.

Obývací pokoj s terasami po obou stranách jsme navrhli s ohledem na praktické požadavky klientů tak, aby vynikly jeho čisté linie a zachovala se tak jednoduchost prostoru. Jemné barevné ladění nábytkového vybavení kontrastuje s hrubostí betonové stěrky, která v kombinaci s velkoformátovou fotografií vytváří příjemné drama tohoto prostoru. Promyšlené osvětlení společenských prostor umožňuje tvorbu světelných scénářů s různými zdroji světla jejichž svítivost lze ovládat stmívači.

Jednoduchý a čistý design vstupní haly odpovídá stylu celého interiéru. Po pravé straně začíná blok úložných prostor, který zahrnuje od vstupu botník lemující celou pravou stěnu od schodiště až k výtahu /vstupu/, bok tvoří šatní skříň a druhou stranu stěny tvoří vestavěné úložné prostory procházejí až do zadního traktu bytu k ložnicím.

Dětské pokoje jsme navrhli neutrální s několika barevnými prvky modrošedé barvy, tak aby sloužily dívkám i chlapci a zároveň navazovaly na jemné barevné schéma celého bytu. Bílý nábytek nechá vyniknout dřevěným parketám. Otevřené úložné prostory v nízké výšce zajišťují dětem komfortní přístup.

Koupelna s vanou, nízkým umyvadlem, toaletou a sprchovým koutem slouží dětem. Druhá koupelna náleží k rodičovské ložnici. Úložné prostory zajišťují skříňky v nikách za zrcadly a umyvadlové skříňky.

Ložnice je velmi světlá a zahrnuje jen to nejpodstatnější – postel, noční stolky, úložné prostory a obrazy. Křehkost barevného ladění odpovídá celkovému konceptu bytu. Další úložné prostory řeší přilehlá šatna.

Prostor je navzdory reprezentativnímu vzhledu praktický a plní nároky nyní již pětičlenné rodiny. Většina vybavení je pro maximální využití prostoru vyrobena na míru.

14.03.2018