O2 HUB CO-WORKING SPACE, PRAHA

O2 HUB CO-WORKING SPACE, PRAHA

 

Zadáním investora byla obměna stávajícího atria své centrály. Na ploše necelých 600 m2 zůstala původní kavárna, která se redesignovala, a dále měl vzniknout prostor s co největším potenciálem na coworkingový styl práce, neformální atmosféra na schůzky s obchodními partnery a zóna pro návštěvy společnosti.

(kategorie: veřejný interiér II; autor a přihlašovatel: Lukáš Bureš, ROOM411.ARCHITECTS, www.room411.cz)

V souvislosti se změnou firemní kultury vypsal mobilní operátor O2 výběrové řízení na architektonickou studii pro přepracování stávajícího atria své centrály v Praze, a to na adrese Budova Gamma, Za Brumlovkou 266/2, Praha 4. Součástí zadávací dokumentace pro návrh prostoru o celkové ploše necelých 600 m2 byl požadavek na ponechání prostoru pro kavárnu, ale zpracování do nového stylu, vytvoření prostoru s co největším potenciálem pro co-workingový styl práce, důraz na podporu brainstorming jednání jednotlivých týmů klienta, podporu neformální atmosféry pro setkávání se s obchodními partnery a zároveň i zajištění míst pro návštěvy.

Prostor, který byl formálně chladný, se architekti pokusili přeměnit dle zadání klienta. Prostor rozdělili prostor do tří jasně vydefinovaných zón, které byly sjednoceny jednotným charakterem provedení interiéru ve stylu současných bister a otevřených sdílených co-working center.

- část zajišťuje kavárenský styl sezení, který je doplněn o velký jednací stůl, přičemž zadní část je vybavena leisure křesly spolu se sofa a dalšími designovými prvky.

- centrální část propojuje barový styl sezení, ideální pro méně formální jednání, s prostory pro čekání návštěv.

- poslední část – konstrukce zastřešených budek – vytváří zónu pro jednání o menším počtu osob, kde je třeba zajistit více intimity, nicméně zamezit jakémukoli pocitu formality.

S ohledem na náročnost návrhu ve směru zakázkové výroby nábytku, nutnosti jednání s několika subjekty najednou a termínu možného pro instalaci (jakékoli stavební, deinstalační, instalační práce bylo možné realizovat pouze v době tří po sobě následujících víkendů s časovým limitem pátek večer až pondělí ráno) převzal ateliér room411.architects zakázku i s kompletním zajištěním stavebních úprav, výrobou nábytku, zajištěním zeleně a dekoračními pracemi. S ohledem na intenzitu využití prostoru, jednoduchost údržby a finanční možnosti architekti zvolili kombinaci materiálů strukturované lamino / HPL pro nábytek, vinylovou podlahu a ocelové konstrukce ošetřené komaxitovým nástřikem. Prostor byl slavnostně představen zaměstnancům a médiím 13.6.2016.

 

01.03.2017