VÍKENDOVÝ SRUB U KOŠIC

VÍKENDOVÝ SRUB U KOŠIC

 

Investor si přál změnit interiér srubu, který využívá jako víkendový dům pro rodinu se dvěma dětmi. Požadoval málo kovu a také žádné hladké kůže a koženky. Designérka do interiéru zvolila jako hlavní dřevinu dub, vlnu, bavlnu, len, kožešiny a naplavené dříví z Dunaje. Téměř všechno zařízení bylo vyrobeno na míru, díky tomu půdobí jednotně a v kombinaci s použitými textiliemi velmi útulně.

(kategorie: rekonstrukce; autor a přihlašovatel: Odeta Kmeť Fedorová, ODETTE STUDIO s.r.o., www.odettestudio.com)

Zadání: Změna interiéru srubového domu, který má sloužit jako víkendový dům pro rodinu se dvěma dětmi.

Požadavek investora: Málo kovu (kvůli dětem, aby si neublížily) a žádné hladké kůže a koženka (nemá je ráda, jsou studené a kloužou). Jinak klient do designu vůbec nezasahoval.

Velkost interiéru: cca 250m2

přízemí: vstupní chyb, chodba se schodištěm a přechod do WC, koupelny a haly, kde je společně obývací pokoj a kuchyně.

patro: chodba, 2x dětský pokoj, šatna, pokoj pro hosty, ložnice, koupelna a WC

Celý srub je podsklepený, je tam velká dvoj garáž, kotelna a velká společenská místnost, která teprve čeká na své dokončení.

Použité materiály: Dřevo (dub masiv), vlna, bavlna, len, kožešiny, železo (lustry, garnýže), naplavené dříví z Dunaje

Téměř všechno zařízení bylo vyrobeno na míru. (Svítidla, postele, gauč, malý nábytek, věšáky, závěsy).

V kuchyni byla zděná kuchyňská linka ve venkovském stylu, která byla příliš malá, romantická a ornamentální. Nahradila ji linka z masivního dubu a kamene. Odstranili jsme dřevěnou překážku, která opticky oddělovala kuchyňskou část od obývacího. Na její místo jsme umístili další část kuchyňské linky, něco jako dlouhý ostrůvek. Touto změnou jsme získali hodně prostoru a možnost zabudovat kuchyňské spotřebiče.

Stěny obývacího pokoje a kuchyně byly natřeny bílou lazurou, což vůbec neladilo s barvou oken, které měly zvláštní oranžovou barvu. Proto jsme je natřeli na teply šedý odstín. Tímto krokem zmizela potřeba zakrýt okna a zvolili jsme jen malé záclonky upevněné přímo na rámu oken. Přírodní tlusté závěsy, dodaly oknům teplo a vážnost. Na míru se vyráběly i garnýže, aby byly pevné a neohýbaly se. Na ukončení jsem zvolila nasbírané šišky.

V této místnosti jsme kombinovali různé odstíny dřeva a to přírodní olejovaný dub s odstíny šedé patiny a proutí. To srubu dodalo trošku modernější vzhled a nepůsobí to, že je tam „příliš mnoho dřeva“. Na míru byl vyroben i rohový gauč, jež pěkně vyplnil velký prostor a zároveň nabízí spaní pro dvě osoby.

V jiných částech srubu byly dřevěné stěny ponechané v přírodním odstínu dřeva, což korespondovalo s odstínem oken, tím pádem jsme zvolili opět ten samý princip upevnění záclon a závěsů, jak v obýváku. Na patře, akorát bylo potřeba doplnit závěsy na střešní okna. Závěsy, jakož i systém uchycení byly vyrobeny na míru.

16.03.2018