MARELLA, BRNO

MARELLA, BRNO

 

Cílem zadání bylo osvěžení a rekonstrukce stávajícího prostoru obchodu s módou, jeho modernizace a vytvoření jednoduchého a krásného interiéru. Nově navržený prostor záměrně přiznává povrch konstrukcí a tím dochází k protikladu hrubých povrchů s novými hladkými povrchy. Tento kontrast dodal navrhovanému interiéru luxusní a netradiční vzhled.

(kategorie: veřejný interiér II; autor a přihlašovatel: Ing. arch. Michal Kristen a Tomáš Růžička)

Cílem zadání bylo osvěžení a rekonstrukce stávajícího prostoru obchodu s módou boutique Marella Brno.
Realizace se zaměřila na modernizaci poměrně malého prostoru prodejny, přístupného přímo z parteru ulice a vytvoření něčeho krásného a jednoduchého. Stávající interiér byl kombinací bílého nátěru, šedé keramické dlažby a kazetového podhledu.
Rekonstrukce interiéru započala odstraněním původních materiálů, podlahy s keramickou dlažbou a kazetového podhledu. Demontáží podhledu došlo k odkrytí stropních kleneb a zdiva. Nově navržený interiér záměrně přiznává povrch konstrukcí. Dochází k protikladům hrubých povrchů s novými hladkými povrchy. Kontrast dodal navrhovanému interiéru luxusní a netradiční vzhled. Čistě bílá barva stěn je nově doplněna malbou zemitého odstínu. Celkový dojem z prostoru dotváří hnědá, kamenná, travertinová dlažba a svítidla, zavěšená na spuštěné rampě. 
Doplňkem řešení interiéru je nový mobiliář. V centru půdorysu dominuje dubový dřevěný kvádr s onyxovou kamennou deskou v zeleném odstínu s nádhernou kresbou a celoskleněný stůl. Nepřehlédnutelnou součástí je polstrované křeslo. Lesklý bílý pokladní pult, rovněž se zeleným onyxem, je umístěn u vstupu do obchodu. Součástí modernizace interiéru byl i prostor se zkušebními kabinkami. Stěny jsou opatřené dřevěnými obklady, podlahu doplňuje zelený koberec. 
Interiér obchodu Marella Brno byl navržen a realizován tak, aby nový prostor působil čistě, moderně a zároveň odkazoval na historii. Vzniklo propojení nového s původními materiály domu. 

01.03.2020