15.03.2022

PRAŽSKÉ KANCELÁŘE VERIZON

Číst více

kategorie:
Interiér roku Somfy (coworkingová centra a kanceláře)

autor a přihlašovatel:

Ing. arch. Simona Honsková, CBRE s.r.o., www.www.cbre.cz

fotograf:
Miloš Beníšek

PRAŽSKÉ KANCELÁŘE VERIZON

Cílem bylo navrhnout svěží a moderní interiér podtrhující DNA společnosti, interiér pro mladé lidi, který by podporoval zdravou týmovou práci a dával možnost relaxace. Důležitým prvkem návrhu bylo vytvoření vnitřního schodiště. Pestrobarevný interiér je plný zeleně, přírodních a udržitelných materiálů.

Realizace zbrusu nových kancelářských prostor o celkové rozloze bezmála 3 000 m2 (konkrétně 2976 m2) v nově zrekonstruované kancelářské budově BBC LIFE_C na Praze 4 je již třetí úspěšnou vzájemnou spoluprací s tímto klientem v České republice. Společnost si v rámci budovy vybrala dvě nejvyšší patra (6. + 7. patro) s unikátní atypickou prosklenou střechou ozvláštňující a osvětlující celý interiér a nabízející skvostné výhledy na nebe. Největší výzvu v celém procesu realizace sehrála pandemie koronaviru, která vypukla těsně při startu projektu. Jsme proto hrdí, že i navzdory této poměrně zásadní komplikaci se nám podařilo klientovi prostory předat v požadovaném termínu, nastaveném rozpočtu a očekáváné vysoké kvalitě. S ohledem na pandemii se také vyskytly zcela nové požadavky a potřeby na uspořádání a funkčnost kanceláří, které jsme do návrhu interiéru flexibilně zapracovali. Jednalo se zejména o:

  • Implementace tzv. „covid-19 spaceplanu“ (zajištění 2m rozestupů v rámci open space prostor, v zasedacích místnostech a jídelních zónách)
  • Citlivá integrace dezinfekčních bodů a průhledných plexi zástěn do designu interiéru
  • Realizace tzv. “well-being” zóny s tzv. Gym wall (vybavení v rámci pracovní zóny sloužící k protažení a uvolnění), a Zen pokojem (oddělená tichá místnost navozující náladu pláže – vysoký měkký koberec, zavěšená houpací křesílka, tapeta s prvky pralesa)

Největší výzvou na celém projektu v rámci technického a architektonického hlediska byla realizace vnitřního schodiště spojující obě patra. Schodiště mělo vliv na problémy s akustikou a požární bezpečnost, ale obě tyto oblasti se podařilo zdárně vyřešit.  

KOMFORT PRO VŠECHNY A SVĚŽÍ INTERIÉR PRO SETKÁVÁNÍ I RELAXACI

Hlavním zadáním a cílem bylo navrhnout svěží a moderní interiér podtrhující firemní DNA společnosti, která zaměstnává převážně mladé lidí. Interiér měl současně podporovat zdravou týmovou práci a relaxační zóny byly navrženy tak, aby napomáhaly zvyšovat produktivitu a současně nabídly prostor pro odpočinek. Propojením více prostor jsme vytvořili příjemné a rozmanité prostředí pro různé druhy pracovních činností. Hlavní „shromažďovací“ prostor a otevřená knihovna umístěná pod prosklenou střechou otevírá prostor ven na oblohu. Hlavní vnitřní schodiště spojuje dvě úrovně a zlepšuje živé proudění mezi patry. Celý projekt včetně návrhu interiéru jsme pro klienta realizovali tzv. „na klíč“ a koordinovali celý dodavatelský řetězec.

SPOJENÍ S PŘÍRODOU A UDRŽITELNÉ MATERIÁLY

Na každém kroku nacházíte spojení s přírodou a snahu o maximální využití kvalitních a udržitelných materiálů. Subtilní vysoké květináče opticky člení prostor, ale nevytváří výrazné bariéry, které by narušovaly celkový dojem z otevřeného prostoru. Pestrobarevný interiér je plný zeleně a spolu s barevným nábytkem vytváří příjemně hravou a útulnou atmosféru. Rozmanitost barev a materiálů podporuje přirozenou lidskou kreativitu.

Číst více

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER

PARTNEŘI KATEGORIÍ

HLAVNÍ PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO ČR

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI PRO SR

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše