VILA V PŘÍRODNÍM PARKU ORLICE

VILA V PŘÍRODNÍM PARKU ORLICE

 

Úkolem bylo navrhnout interiér napříč celým domem tak, aby vše bylo lehce udržovatelné, praktické, nadčasové a vzájemně barevně sjednocené. Velká obliba klientů v šedých odstínech byla potřeba umírnit a zateplit interiér použitím dřevěných akcentů na nábytku a dveřích. Celý interiér zdobí na stěnách originální tapety vyráběné na míru.

(kategorie: novostavba; autor a přihlašovatel: Ing. Jana Kábelová, JK DESIGN, www.interiery-kabelova.cz)

STAV INTERIÉRU PŘED PŘEVZETÍM:

Doslova za pět minut dvanáct, tak by se dalo popsat načasování klientů, sympatického páru s dospívajícími dětmi, kteří se na mě obrátili s prosbou o pomoc se zařízením interiéru novostavby jejich rodinného domu, umístěného v klidné části přírodního parku Orlice. Rozsáhlá novostavba rodinného domu provedená technologií montovaných dřevěných sendvičových panelů byla po stavební stránce již dokončená a tak nebyly možné žádné dispoziční zásahy. Nevyhovující kuchyňská linka byla již zadána do výroby v nedaleké truhlářské dílně, stejně tak i dýhované interiérové dveře. Otevřený přístup klientů k možným změnám a úpravám dovolil výrobu pozastavit, dokud nebude jasná výsledná podoba interiéru. Dalším limitujícím faktorem byla již nakoupená vinylová podlahová krytina i dlažba do celého domu.  Naštěstí bylo zvoleno provedení v decentním a lehce kombinovatelném dezénu dřeva v šedo-béžovém odstínu.

DISPOZICE:

Prostorná hala nabízí vstup do velkoryse pojaté dvojgaráže se zázemím, šatny, technické místnosti a do obytné denní části. Ta je srdcem domu, kde rodina tráví veškerý čas pospolu. Je to místo odpočinku, zábavy, psaní úkolů, her a místo konání rodinných sešlostí. Proto je této obytné části domu věnována největší pozornost. Z obývacího pokoje je poté přístup do klidové části rodičů umístěné na východní straně domu a do klidové části dětí umístěné na západní části domu. Celý pak dům nabízí celkově 276 m2 užitné plochy.

ÚKOL A HLAVNÍ CÍL:

Úkolem bylo navrhnout interiér napříč celým domem tak, aby bylo vše lehce udržovatelné, praktické, nadčasové a navzájem barevně sjednocené. Velká obliba klientů v šedých odstínech byla potřeba umírnit a zateplit tak celý interiér použitím dřevěných akcentů na nábytku a interiérových dveřích. Dveře nakonec dostaly vybroušením původního nežádoucího odstínu moření příjemný nádech mléčné čokolády. V kombinaci bílého laku, šedo-béžové podlahy a dýhy tak celek působí harmonicky.

V ložnici, studentských pokojích a pracovně je pak na nábytku použito lamino v dezénu dřeva a bílého odstínu.

Celý interiér domu zdobí na stěnách originální tapety vyráběné na míru, betonové stěrky v lehkým šedo-béžovým nádechu a podlahové plochy zateplují bavlněné háčkované koberce, vyráběné ručně přímo na míru danému prostoru.

15.03.2018