CHATA HRADEČANKA
04.03.2019Zásadní rekonstrukce historického penzionu nabízí milovníkům hor zajímavý dialog mezi horskou tradicí a současnou architekturou. Koncept ctí historický výraz chaty, která je doplněna transparentním hranolem v minimalistické formě. Přístavba je od rekonstruovaného objektu oddělena. Interiér vznikl kombinací dvou hmot, tradiční a nové.
HOTEL LOTRINSKÝ, VELKÉ PAVLOVICE
28.02.2019Monumentální barokní sýpka byla postavena na konci 18. století. Sloužila ke shromažďování společných zásob obilí pro léta neúrody. Po kompletní rekonstrukci vzniklo 42 prostorných pokojů a konferenční sály. V interiéru bylo zachováno maximum původních prvků, které jsou postupně doplňovány tradičními výšivkami a tisky na textil.
DESIGNOVÝ HODINOVÝ HOTEL, PRAHA
28.02.2019Při návrhu relaxačního centra, které funguje v podstatě jako hodinový hotel, se autorka inspirovala mj. estetikou Davida Lynche. Jak však využít sklepní prostor, aby nepůsobil jako středověká mučírna? Vzniklo místo s tajemnou a lehce bizarní elegancí, kde si klienti připadají jako ve snu a mimo všední realitu.
DRIVE IN BAGETERIE BOULEVARD, PRAHA
03.03.2019V rámci spolupráce se značkou dostali autoři možnost podílet se na vývoji nového konceptu Drive In restaurace. Interiér je prostorově, materiálově i barevně bohatý, každý detail však zapadá do jednotného celku. Barevně dominuje žlutá barva, která je charakteristickým znakem řetězce.
HOSTIVAR H2, PRAHA
04.03.2019Pivovar na okraji rezidenční čtvrti a v těsné blízkosti golfového hřiště je mladším bratrem nedalekého pivovaru Hostivar 1. Interiér restaurace je dvoupatrový, přízemí dominuje bar obložený stříbrným plechem a kamna. Výrazným prvkem v interiéru je točité schodiště na galerii. Tmavý dřevěný obklad tvoří kontrast s bílým děrovaným sádrokartonovým obkladem stěn.
BAR V NÁRODNÍM DIVADLE, PRAHA
03.03.2019V historické novorenesanční budově Národního divadla vznikla tři nová místa na občerstvení. Barové pulty byly autory navrženy tak, aby i přes svoji současnost a modernost vhodně zapadaly do historického interiéru a nepoutaly na sebe přílišnou pozornost. Díky odsazenému soklu mají návštěvníci divadla pocit, že se mramorové kubusy vznáší v prostoru.
RESTAURACE MISTRO, PRAHA
07.03.2019Zadáním investorů bylo vytvořit prostředí francouzské středomořské kavárny v centru rozvíjejících se Vršovic. Původně zu byl komerční prostor, jeho nejzásadnější prvky jsou v interiéru zachovány – oblé průchody, vysoké stropy a prostorné vitríny do pulsující Moskevské ulice.
SCHODY HOME BAR, PRAHA
03.03.2019V přízemí barokního domu na Zámeckých schodech pod Pražským hradem byl otevřen nový rodinný bar. Autoři při návrhu interiéru kladli důraz na původní historické prvky a dobové detaily. V domě objevili původní šestiúhelníkovou dlažbu, která se stala dominantou celého prostoru. Dominantou prostor je bar orientovaný směrem k hostům jako domácí kuchyně.
HOTEL VORONĚŽ, BRNO
04.03.2019Úkolem autorů bylo zmodernizovat budovy postavenou v brutalistickém stylu tak, aby zůstal zachován původní ráz hotelu. Proto autoři ponechali ve všech pokojích původní očištěný beton na zdi za postelí. Zařízení pokoje je účelné, praktické a vzdušné. Kovové stoličky nahrazují klasické noční stolky a konferenční stolek také odkazuje k betonu.
KAVÁRNA KOVÁRNA, ČELADNÁ
03.03.2019K původním 50 m2 v historické části bylo v novém křídle dostavěno dalších 100 m2 plochy. Sto let staré cihly diktují základní výraz interiéru a spolu s kovovými prvky vytváří industriální nádech stavby. Ateliér je od kavárny oddělen roxorovou stěnou. Projekt interiéru Kovárny měl být pravdivý, materiálově jasný a jednoduchý, cílem bylo vytvořit místo, kde hostům bude dobře.
KASÁRNA KARLÍN, PRAHA
04.03.2019Někdejší prostory prvorepublikového bazénu s převlékárnou léta chátraly. Nezisková organizace je převzala k dočasnému užívání. Před zpřístupněním veřejnosti bylo zapotřebí vše uvést do řádného technického stavu a vyčistit ještě pozůstatky povodní v roce 2002. Prostor bývalé převlékárny dnes slouží jako denní kavárna a upravené dno bazénu na různá vystoupení.
BISTRO FRESHERIE, PRAHA
28.02.2019V rámci pilotního projektu pro budoucí řetězec bister se autoři snažili navrhnout snadno zapamatovatelný interiér, ve kterém se zákazníci po celodenním shonu rádi zastaví a odpočinou si také během pracovního dne. Kromě městského bistra prostor nabízí vlastní pekárnu, cukrárnu a prodejnu italských delikates.
RESTAURACE BUDVARKA, LIBEREC
28.02.2019Restaurace spadá do první vlny otevřených franchisových podniků Budějovického Budvaru ve zbrusu novém konceptu. Autoři stylizují notoricky známé prostředí českých pivnic v jeho surovosti a lidovosti, převádí ho z všední obyčejnosti do harmonicky vybroušeného konceptu. Z všednosti vytváří krásu a prémiovost. Liberecká Budvarka byla výjimečná svojí rozlohou a velkorysostí historického prostoru.
BISTRO NA NOVÉ RADNICI, PRAHA
04.03.2019Interiér nového bistra na pražském magistrátu tvoří světlý, čistý a otevřený prostor, který respektuje kontext významné historické budovy. V maximální míře tu jsou použity přírodní materiály. Autoři dali vyniknout původním místnostem, které nyní působí mnohem velkoryseji a díky použitému jemnému ornamentu i zajímavěji.
POTEFENÁ HUSA, OLOMOUC
04.03.2019V historickém centru Olomouce v bývalém paláci Podstatských z Prusínovic se ve třech na sebe navazujících místnostech nachází již mnoho let pivnice, která se dočkala nového interiéru. Výčepní pult byl speciálně opláštěn nerezovými a dubovými hranoly, celek dotváří židle TON s více než stoletou historií, které byly do interiéru speciálně upraveny.
PENZIÓN ŠKOLA ZA KOSTELEM
27.02.2019Na kopci uprostřed vinohradů se nachází objekt staré školy, ze kterého dýchá duch jurkovičovy architektury. V rámci agroturistického programu byla budova rekonstruována a vzniklo 7 nový apartmánů a pokojů. Byt správce a školníka byl přestavěn na wellness. Výrazným prvkem interiéru byla původní vzorovaná dlažba s patinou opotřebovanosti, která zůstala zachována.
HOTEL CLEMAR, ZNOJMO
04.03.2019Hotel se nachází v samém centru města v původním renesančním domě. Dům je národní kulturní památkou, která si i přes mnoho úprav a dostaveb pořád zachovává svoji středověkou malebnou atmosféru. Při přestavbě vzniklo 7 apartmánů a pokojů, které si zachovaly svoji něžnou ponurost okořeněnou o přírodní použité materiály a keramická krajková světla či květované látky na postelích.
RESTAURACE CORTO, PRAHA
03.03.2019Investor, který provozuje restauraci v přízemí historického domu v centru Prahy, dostal od majitele možnost otevření další místnosti v suterénu, v prostorách stávajících sklepů. Tato část by měla být přes den využívána na obědy a večer jako vinárna a prostor na různé akce. Současně vznikl i vinný sklep na degustaci vybraných vín.
U TOMANA, BRNO
28.02.2019V historickém domě v samém centru města bývala proslulá Tomanova cukrárna, později Nitra. Po letech se sem vrátil restaurační provoz, autoři se snažili zachovat a zachránit co nejvíce dobových prvků. V suterénu se dnes vaří Tomanovo pivo, restaurace v přízemí a prvním patře byla navržena v lehce industriálním stylu, který se prolíná s pivní tematikou.
SOU100, PRAHA
28.02.2019Nová žižkovská restaurace má velmi moderní a útulný interiér. V prostoru je použito hodně přírodních materiálů. Barevné tóny použité v interiéru vycházejí z barevnosti piva a zabarvují celý prostor do okrově žluté. Vtipným detailem jsou motivy přepravních bedýnek a skleněné paravány evokující plášť půllitru.
POTEFENÁ HUSA, HRADEC KRÁLOVÉ
03.03.2019V konceptu, kde hlavní roli hraje pivo, byl stanoven ústředním bodem interiéru výčep. V interiéru je použito ve velké míře dubové dřevo, dále pak surová ocel a ocelový plech. Kombinace těchto materiálů dává každé pivnici ten správný ráz. Dekoraci interiéru dotvářejí husy na dřevěných stěnách a stropě.
ESCOBAR BURGERS, DOLNÝ KUBÍN
28.02.2019Autoři navrhli interiér tak, aby vytvořili pro zákazníky příjemné s nevšední posezení při dobrém jídle. Na přání investora zachovali industriální charakter prostoru administrativní budovy, který doplnili výraznými barevnými kombinacemi. Cihlové stěny propojují interiér s exteriérem, který má cihlový obklad. Stylové kožené sezení podtrhuje celý koncept.
CYKLISTICKÝ KLUB BIKECLINIC CAFÉ
03.03.2019Zadáním projektu bylo vytvořit v budově bývalé Jednoty cyklistický obchod s kavárnou. Jedna z částí v hlavním prostoru posloužila jako prostor, kde vzniklo nové bistro. Interiér kombinuje přírodní materiály s industriálním vybavením. Kola jsou zavěšená na stěnách na lomených policích a ve volném prostoru jsou nainstalována na kamenech.
PIVO KARLÍN, PRAHA
04.03.2019Pivovarská restaurace se nachází v přízemí kancelářské novostavby Butterfly Karlín. Autoři se od samého začátku snažili při tvorbě interiéru propojit tuto novostavbu s karlínskou industriální historií. Do rozlohy i výšky je interiér velmi prostorný, a proto zde je přiznaná veškerá pivovarská technika, která dotváří přirozenou industriální atmosféru.
THE EATERY, PRAHA
27.02.2019Holešovické bistro svým neobvyklým názvem naznačuje hlavní koncept projektu – jídelna divadlem. Architektura vytváří scénu pro představení, které se odehrává v kuchyni na talíři. Jádrem kompaktního prostoru restaurace je otevřená kuchyně. Neobvyklé použití obvyklých materiálů jasně vymezuje jednotlivé funkce a dává vzniknout novým souvislostem.
IBIS OLD TOWN PRAGUE
04.03.2019Svěží a minimalistický, takový byl požadavek na interiér jedné z největších hotelových sítí na světě. Jelikož jsou pokoje prostorově relativně malé, byly navrženy ve světlých tónech s tmavými textiliemi. Hotelové chodby jsou oživeny lepenou grafikou na zdi – obrysy pražských památek i s časem za jak dlouho se k nim hoteloví hosté dostanou.
ANGLICKÉ GYMNÁZIUM, PRAHA
28.02.2019Kavárna a bufet školy slouží k občerstvení studentů i zaměstnanců nejen o přestávkách, ale hlavně o polední pauze. Cílem “faceliftu” bufetu zvaného Refectory bylo prostor během letních prázdnin oživit. Nepohodlné židle byly nahrazeny polstrovanými křesly a taburetkami. Sami studenti na jedné stěně nainstalovali svá výtvarná díla.
PIZZA COLOSEUM, OSTRAVA
03.03.2019Úprava interiéru restaurace v obchodním centru v Ostravě proběhla proto, aby byl prostor modernější a reflektoval rozmanitější potřeby zákazníků, kteří chodí do OC Avion Ostrava již od ranních hodin. Vnikla nová kavárna, dětský koutek a malý obchod s italskými lahůdkami, polotovary a vínem.
INTERCONTINENTAL PRAHA
27.02.2019V rámci mezinárodní architektonické soutěže na rekonstrukci pokojů a společných chodeb vznikly vzorové pokoje ve stylu nevtíravého luxusu a nadčasového stylu tak, aby byly pohodlné pro hosty. Autoři uplatnili v interiéru odkaz čeké sklářské tradice na skleněných obkladových panelech spolu s originálními svítidly.
RESTAURACE SPECIÁL, PRAHA
27.02.2019Zastaralý prostor původní restaurace změnila majitelka ve spolupráci s architektem tak, aby vzniklo zázemí pro moderní restauraci. Zachovali původní dispozici a prvky barokního domu na Starém Městě. Dominantou vstupního prostoru je osm metrů dlouhý oplechovaný dřevěný bar. Původní židle byly nově nalakovány a našly své uplatnění v historickém prostoru.
PIVNICE TOVÁRNA, SLANÝ
03.03.2019Záměrem investora bylo vrátit tovární budově její industriální vzhled a vytvořit příjemné a útulné místo, kde se budou potkávat lidé a cítit dobře. V suterénu byl zbudován pivovar, tím byl ještě více zdůrazněn pojem Továrny. V interiéru jsou přiznané surové materiály jako dřevo, zdivo, železo.
RESTAURACE LÉKÁRNA, PLZEŇ
28.02.2019V tomto historickém domě v centru Plzně ještě nedávno bývala prodejna a vinotéka s kuchyní a celodenním provozem. Prostor se skládá ze dvou propojených částí - šenku s dynamickým provozem a restaurace s příjemnou atmosférou. V 18. a 19. století zde sídlila nejznámější plzeňská lékárna U černého orla, která dala název nejen restauraci, ale i společnosti.
RESTAURACE PLZEŇKA, OPAVA
27.02.2019Koncept restaurace se snaží navázat na bohatou historii plzeňského piva, plzeňského pivovaru a motivy s nimi spojenými. Jejich historický odkaz je prezentován v dnešní moderní době 21. století, a to napříč generacemi. Jednoduchost a střídmost vyniká díky kombinaci odstínů okru s charakteristickou zelenou a černou barvou.
CHATEAU CLARA FUTURA
04.03.2019Autoři projektu přijali výzvu oživit historické prostory, vrátit jim původní hodnotu a obohatit je o prvky moderní soudobé architektury. V budově zámeckého objektu je umístěn hotel. Unikátní prostor bývalého nádvoří zámku byl zastřešen, což umožnilo využít tuto část jako hotelové lobby s recepcí, barem a společenským prostorem.
HOSTINEC FARA, LOUČNÉ N/DESNOU
04.03.2019Historická budova fary z přelomu 19. a 20. století byla přeměněna na horský hostinec. Autoři se snažili využít co nejvíce původních prvků, např. bývalé vstupní dveře fary byly zrenovovány a využity pro vchod na toalety. Prostor v hlavní části nad barem je otevřený až do krovu a přiznané konstrukční prvky se odkrývají v celé své kráse.