VEŘEJNÝ INTERIÉR I.

VEŘEJNÝ INTERIÉR I.


RESTAURACE FIT FOODIE ZLÍN

06.03.2016
ilustrační obrázek

 

Ve Zlíně vznikla restaurace, která má zdravý životní styl obsažen nejen ve svém názvu, ale hlavně ve stylu kuchyně a v harmonickém pojetí interiéru. Genius loci bývalých Baťových závodů v kombinaci s přírodními materiály a promyšleným osvětlením z ní dělá místo s neopakovatelnou atmosférou.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor a přihlašovatel: Ing. arch. Beata Gistrová, Atelier BG, www.atelierbg.cz)

KAVÁRNA IF CAFE, TYLOVO NÁMĚSTÍ, PRAHA

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Hlavním cílem autorů i investorů bylo maximální využití prostoru a vytvoření útulného světlého interiéru, ve kterém budou použity přírodní čisté prvky, jako je dřevo, kov a kámen. Vzniknout měl prostor, ve kterém by se lidé cítili jako doma. Důraz byl také kladen na vysoce kvalitní osvětlení.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor: Jan Ševěček, Avanero, s. r. o., www.avanero.cz; přihlašovatel: IF Cafe, s. r. o., www.ivetafabesova.cz)

BISTRO JAN PAUKERT V PRAZE

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Vybudování a otevření bistra Jan Paukert na Rohanském nábřeží se neslo ve znamení šibeničních termínů. Vzniknout měl prostor, který v sobě bude spojovat úctu k historii světoznámého lahůdkářství i moderní přístup a špičkové technologie.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor: Ing. arch. Irena Tomisová, www.tomisova.com; přihlašovatel: CREATISA design s. r. o., www.creatisadesign.cz)

APARTMÁN VE ŠPINDLEROVĚ MLÝNĚ

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Pro originální apartmán zvolili autoři koncept s názvem „stěny jako mapa“. Vznikl přírodně laděný interiér inspirovaný krajinou kolem Špindlerova Mlýna v topologické mapě, s příjemnou atmosférou a intimním rozdělením jednotlivých zón.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor a přihlašovatel: Ing. arch. Gabriela Soušek Pojerová, Ing. Jan Janeček, ORIGAM STUDIO a DIZEN DESIGN, s. r. o., www.origam.cz, www.dizen.cz)

RESTAURACE HOTELU HORAL, ŠPINDLERŮV MLÝN

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Předmětem realizace byla rekonstrukce bufetové restaurace horského hotelu ve Špindlerově Mlýně. Autoři se rozhodli využít přírodní materiály, které mají vztah k danému místu, a zakomponovali do návrhu i linii krkonošských kopců. Potěšitelné je, že po oživení restaurace se majitel rozhodl pokračovat v rekonstrukci ostatních částí objektu.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor a přihlašovatel: Ing. arch. Tomáš Hrubý a Mgr. David Marek, DL STUDIO s. r. o., www.dlstudio.cz)

ARGENTINSKÁ RESTAURACE GRAN FIERRO

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Argentinská restaurace Gran Fierro se nachází ve Voršilské ulici v centru Prahy, ve funkcionalistickém domě obloženém v travertinu. Ochutnat tu lze nejen kuchyni, ale díky stylovému interiéru i celkovou jihoamerickou atmosféru.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor a přihlašovatel: Ing. arch. Dagmar Štěpánová a Ing. arch. Katarína Varsová, Formafatal, www.formafatal.cz)

RESTAURACE HOTELU BOUČEK KROMĚŘÍŽ

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Restaurace je navržena tak, aby se v ní cítili dobře jak vyznavači historizujících stylů, tak lidé mající v oblibě čisté linie a nové materiály. Návrhy i realizace směřovala autorka k tomu, aby v Kroměříži vznikl prostor, který by podtrhl kouzlo tohoto krásného města.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor a přihlašovatel: Gabriela Goldová – návrhy a realizace interiérů, www.goldovagabriela.cz)

OBCHOD MY FOOD ZELNÝ TRH, BRNO

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Předmětem realizace je obchodní jednotka MY FOOD v centru Brna. Konceptem bylo očištění interiéru na kvalitativně solidní základ, redukce množství materiálů a barev, optická korekce stávajících nedostatků a důsledná aplikace grafického designu. V neposlední řadě byl kladen důraz na efektivitu a funkčnost nového celku.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor: Ing. arch. Ivo Chmelař, www.ichmelar.cz; přihlašovatel: MyFoodMarket, s. r. o., www.myfoodmarket.cz)

RENOVACE BARU CLOUD 9, HOTEL HILTON PRAHA

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Ateliér IBA byl v roce 2006 autorem architektonického řešení střešní nástavby ikonického hotelu Hilton na karlínském nábřeží v Praze. Loni byli autoři hotelem osloveni, aby vytvořili návrh redesignu interiéru a obou venkovních teras. Řešil se tedy prostor velký 400 m2 a dvě terasy velké přibližně 140 m2.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor a přihlašovatel: Hélène Novák a Ian Bryan, Ian Bryan Architects, s. r. o., www.ibarch.cz)

CAFÉ ZÁHORSKÝ

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Café Záhorský se nachází v původně secesním domě, který byl puristicky upraven roku 1929. Požadavkem investora bylo vytvořit sympatickou rodinnou kavárnu v kombinaci s bistrem a pekařstvím.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor a přihlašovatel: Ing. arch. Magdalena Rochová, JRA JAROUŠEK ROCHOVÁ ARCHITEKTI, www.jra.cz)

KARE CAFÉ V PRAZE

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Za pouhé tři měsíce se podařilo vytvořit moderní prostor, ve kterém je provozován nejen showroom designového nábytku, ale zároveň i útulné café.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor: Ing. arch. Eva Martincová; přihlašovatel: ZFP Interiors, s. r. o., www.kare-cafe.cz)

CARDINAL´S BURLESQUE BAR V PRAZE

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Bar se nachází v činžovním domě z roku 1888 v Praze na Žižkově. Jeho redesign po změně provozovatele byla komplexní zakázka se specifickým zadáním: vybudováním baru s pódiem a zázemím pro vystoupení tanečnic burlesky.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor a přihlašovatel: MgA. Svatava Kocychová, www.kocychova.cz)

INTERIÉR KAVÁRNY COFFEEUP, ÚSTÍ NAD LABEM

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Zadání ze strany investora bylo poměrně konkrétní – vytvořit ve sklepním prostoru v širším centru Ústí nad Labem kavárnu s kvalitní kávou a drobným občerstvením, která bude sloužit jako příjemné místo setká­vání obyvatel města a zejména studentů z přilehlých fakult UJEP.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor a přihlašovatel: Andrea Kroupová)

RESTAURACE PEPE LOPEZ

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Třípodlažní restaurace v centru Prahy se zaměřuje na mexickou kuchyni. Tomu odpovídá také stylově zařízený interiér, který hýří barvami a originálními dekoracemi.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor: Milan Šuba, Daniel Fleissig, OZDOBENÁ PŘÍRODA, www.ozdobenapriroda.cz, www.lagartija.cz; přihlašovatel: LA LAGARTIJA, www.lagartija.cz)

APARTMÁN U RŮŽOVÉ ZAHRADY DĚČÍN

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

V historickém domě s krásnými výhledy na děčínské pamětihodnosti vytvořili nejprve francouzsky orientovanou restauraci a později přidali na přání hostů i vkusně zařízený apartmán, který vznikl z jednoho z bytů.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor a přihlašovatel: Mgr. Miluše Lorencová, Ing. Jaroslav Lorenc, www.uruzovezahrady.cz, www.bytovy-interier.cz)

ENTRÉE RESTAURANT V OLOMOUCI

12.03.2016
ilustrační obrázek

Na začátku příběhu restaurace Entrée je nevyužitá a chátrající budova olomoucké operety – Hodolanské divadlo. Investor se rozhodl tento objekt oživit a vytvořit moderní a nápaditý komplex čtyřhvězdičkového hotelu, špičkové restaurace, odpočinkového wellness centra a vzrušujícího kasina.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor: Pavel Kříž, KOMPLITS s. r. o., www.komplits.com; přihlašovatel: LUGI s. r. o., www.lugi.cz) 

 

RESTAURANT TERRESA, HOTEL AQUAPALACE PRAHA

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Do nového pavilonu restaurace hotelu Aquapalace Praha v Čestlicích navrhli autoři interiér pro potřeby rozšíření spektra gastronomické nabídky hotelu: restauraci Terresa s provozem à la carte. Nový prostor, který zároveň nabízí víceúčelový pronajímatelný salonek, měl být proveden ve vyšším standardu.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor a přihlašovatel: Ing. arch. Jan Mackovič, mackovič architecture s. r. o., www.mackovic.cz)

RESTAURACE NA RYNKU V KAMENICI, PRAHA-VÝCHOD

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Zadáním bylo ze stávající, nepříliš podařené pizzerie vytvořit moderní restauraci s celodenním provozem. Zařízení interiéru ovlivnila i skutečnost, že ji s různými očekáváními navštěvuje široký okruh zákazníků.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor a přihlašovatel: arch. Vítězslav Mácha, MK STUDIO DESIGN s. r. o., www.mkstudio.cz)

BISTRO PROTI PROUDU

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Proud a spojení jsou hlavní motivy interiéru bistra Proti Proudu v pražském Karlíně. Inspirace karlínským inovátorem v oblasti elektrotechniky, Františkem Křižíkem, se prolnula s myšlenkou propojení skrze dobrou kávu a skvělé jídlo.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor: Ing. arch. Jan Alex Řezáč, MODULORA, www.modulora.cz, Ing. arch. Petr Moráček, Ing. arch. Lenka Pechanová, MIMOSA, www.mimosa.cz; přihlašovatel: MODULORA, www.modulora.cz)

ART-N-COFFEE V PRAZE NA PŘÍKOPĚ

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Investor se živí dovozem afrických soch ze Zimbabwe a toužil vytvořit v Praze místo, kde by tato díla mohl vystavit, prodávat a zároveň si v příjemném prostředí a nad dobrou kávou posedět a popovídat. Kavárna v pasáži ČNB vznikala v rekordním čase.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor a přihlašovatel: Ing. arch. MgA. Ondřej Kamenický, okadesign, www.okadesign.cz)

DESIGNOVÝ POKOJ, GRAND HOTEL IMPERIAL LIBEREC

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Grand Hotel Imperial v Liberci prochází kompletní rekonstrukcí, v jejímž rámci vzniká i 36 designových pokojů. Jejich vizáž byla zcela ponechána na tvůrčí invenci umělce. Pod jedním z těchto pokojů je podepsán architekt Jan Počepický, který jej pojal v glamour stylu a přidal moderní a hi-tech prvky.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor a přihlašovatel: Ing. arch. Jan Počepický, www.janpocepicky.cz)

REKONSTRUKCE HOTELU GOLF

12.03.2016
ilustrační obrázek

 

Předmětem rekonstrukce je budova původního motelu Stop ze 70. let 20. století. K zásadním souhrnným obnovám došlo až nyní, kdy se současný majitel rozhodl pojmout rekonstrukci velkoryseji. Ve spolupráci s architektem celý komplex architektonicky sjednotil a vtiskl mu ucelený výraz.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor: team TEK TEK architekti pod vedením Ing. arch. Terezy Koucké, TEK TEK s. r. o., www.tektek.cz; přihlašovatel: TEK TEK s. r. o., www.tektek.cz)

FRANCOUZSKÁ RODINNÁ RESTAURACE, BISTRO À TABLE!

21.03.2016
ilustrační obrázek

 

Jedná se o rekonstrukci suterénního prostoru domu z roku 1910. Dlouhé roky se zde nacházely různé kosmetické a kadeřnické salony, prostor byl sádrokartonovými příčkami členěn na mnoho malých místností, stropy byly sníženy. Pro majitele restaurace se jednalo o velkou výzvu.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor: Petra Davídková; přihlašovatel: à Table!, JCB gastronomie s. r. o., www.facebook.com/atablebistro)