RODINNÝ DŮM V PRŮHONICÍCH

RODINNÝ DŮM V PRŮHONICÍCH

 

Ve velkorysém domě vznikl ve spolupráci s architektkou nadčasový, elegantní, teplý a prostorově čistý interiér. Přesně podle přání majitelů, kteří si zde po pracovně nabitém dni užívají klidnou domácí pohodu.
(kategorie: novostavba; autor a přihlašovatel: Vaida Kraus, vaidaDESIGN, www.vaidadesign.cz)

Velkorysý půdorys domu s podlažní plochou 290 m2 již od samého začátku sliboval zajímavou práci. Spolupráce s klienty začala ve chvíli, kdy ani nestála hrubá stavba domu, což je ideální stav, jelikož se dají ovlivnit jak samotná dispozice domu, tak elektroinstalace či odpad. V tomto případě toto nebylo nutné, měnilo se jen pár maličkosti – dům ideálně splňoval požadavky klientů a představy architektky.

Klienti, pracovně vytížený pár se dvěma téměř dospělými dětmi, toužili po klidu a přírodě, ale v blízkosti hlavního města. Pracovní povinnosti ve velkoměstě a klidný večer u rodinného krbu – to je sen, který se manželům podařil splnit.

Dominantou prostoru se stala dřevěná dubová podlaha, k ní navrhla architektka interiér v zemitých neutrálních tónech. Kuchyňská linka je navržená v smetanovém lesku, pracovní deska je vyrobená z umělého kamene. Stěna za pracovní deskou je obložena kaleným sklem v barvě cappuccino. Nad velkým dýhovaným jídelním stolem visí výrazný lustr.

Prolamování fasády ovlivňuje tvar místností uvnitř i řešení detailů interiéru a nábytku. Většina nábytku v interiéru byla vyrobena na míru podle návrhů Vaidy Kraus, a to z dubové dýhy v kombinaci s lakem ve vysokém lesku.

Koupelny v domě kopírují neutrální základ interiéru. Světle béžová dlažba a obklad vyniká v kombinaci s kamenným obkladem nebo se skleněnou mozaikou.

10.03.2016