RODINNÝ DŮM V NITŘE

RODINNÝ DŮM V NITŘE

 

Na přání klienta byl interiér navržen v souladu s potřebami hendikapovaného dítěte. Prostor je jednoduchý, praktický a čistý, byly použity zejména přírodní materiály a neutrální barvy. Nadstandardní rozloha domu umožnila vzdušnější dispoziční řešení interiéru. Kvůli jedinečnosti i maximálnímu využití prostoru byl veškerý nábytek navržen na míru.

(kategorie: novostavba; autora přihlašovatel: Ing Krisztián Hruskó PhD., spolupráce Ing. Renata Farbiaková, NEOPOLIS s.r.o., www.neopolis.eu)

Rodinný dům se nachází v nové čtvrti na okraji města Nitra. Interiér byl navržen pro čtyřčlennou rodinu. Základním požadavkem investorů byl přizpůsobit část interiéru pro jejich hendikepované dítě, které vyžaduje neustálou péči.

Dalším požadavkem majitelů na interiér byl jednoduchý, praktický a čistý design, ale také útulnost a elegance. Právě proto byly zvoleny přírodní materiály a neutrální barvy, které umožnily vyhovět těmto náročným požadavkům. Nadstandardní rozloha domu dovolila vzdušnější dispoziční řešení.

Vstupní hala, je vizitkou celého domu. Už při vstupu je každé návštěvě jasné, že se nachází ve výjimečné moderní rezidenci. Botník a věšák jsou součástí dělícího frézovaného panelu, která odděluje šatník od vstupu.

Obývák je vzdušný, i když se zde nachází relativně velké množství úložného nábytku. Centrálně umístěný krb tvoří jakousi optickou bariéru mezi pracovním koutem a samotnou obývákem.

Osmimístní jídelní stůl je součástí velké kuchyně. No skutečným srdcem kuchyně je velký ostrov s kamennou pracovní deskou a podpultovým dřezem. Na jedné straně kuchyni jsou umístěny elektrické spotřebiče a vysoké potravinové skříně. Na druhé straně moderní sporák na tuhé palivo. Součástí kuchyně je i spíž, jejíž dveře jsou schované do nástěnného obkladu.

Ložnice je navržena pro odpočinek, měkký koberec a čalouněná postel evokují útulnost a pohodlí.

Zatímco chlapecký pokoj je navržen funkčně až minimalisticky, dívčí studentský pokoj právě naopak - hravě. Patrová postel v pokoji umožňuje, aby i kamarádky nejmladší členky rodiny mohli zůstat přes noc.

Kvůli jedinečnosti a maximálnímu využití prostoru je nábytek v celém domě byl navržen a vyroben na míru i sociálních místnostech.

01.03.2019