RODINNÝ DŮM PRO BRATRA, BRNO

RODINNÝ DŮM PRO BRATRA, BRNO

 

Autorka navrhla interiér dvou řadových rodinných domů pro dva sourozence. Snažila se co nejvíce vystihnout styl každého z nich. Investor si přál navrhnout interiéry reprezentativních prostor a koupelen v kubistických liniích, vytvořit otevřený prostor pro aktivní život a zónu klidu a odpočinku.

(kategorie: novostavba; autor a přihlašovatel: Gabriela Goldová, GABRIELA GOLDOVÁ – NÁVRHY A REALIZACE INTERIÉRŮ, www.goldovagabriela.cz)

Brněnské rodinné domy „BRATR“ a „SESTRA“

Design studio Gabriely Goldové dostalo možnost řešit interiéry novostaveb dvou řadových domů v Brně. Zajímavostí tohoto projektu je řešení shodných domů pro dva sourozence.  Úkolem bylo najít pro každého z investorů jeho styl. Oběma se líbily shodné věci, takže bylo zajímavé pozorovat, jak reagují na rozdílnost řešení.  Oba domy se navrhovaly i realizovaly současně.

Oba sourozenci dali designérce plnou důvěru a dočkali se každý svého „VYTOUŽENÉHO DOMOVA“

Rodinný dům „BRATR“

Rodinný dům se nachází v Brně a je součástí architektonického celku tvořeného mimo jiné řadovými rodinnými domy. Přímým sousedem je rodinný dům „SESTRA“

Plocha domu je 245 m2.

Zadáním investora bylo navrhnout interiéry reprezentativních prostor a koupelen v kubických liniích stavby. Přáním bylo vytvořit otevřený prostor pro aktivního investora. Vytvořit zónu klidu a odpočinku.

Rodinný dům „BRATR“ se dočkal úpravy dispozice v horním patře, kde byla zrušena pracovna a vznikl otevřený prostor nad schodištěm. Tím splnil záměr designérky odlišit se od shodné dispozice sousedního rodinného domu a více otevřít vstupní prostor.

Klidová zóna (pracovna, pokoj pro hosty a koupelna) se nachází v horním patře, kde je vstup do domu a garáž.

Společenské dění se odehrává ve spodní části domu spojené s terasou a malou zelenou relax zónou. V této části domu se nachází kuchyňský kout s jídelnou a obývacím pokojem, ložnice s vlastní koupelnou, samostatné WC a technické zázemí jak pod schodištěm, tak za kuchyní.

Propojení dvou pater zajišťuje centrální schodiště s výrazným řešením světelného prvku.

„BRATR“ je řešen s dominancí dřevěných ploch - výplně interiérových dveří, obklady stěn a  výrazné řešení podhledu v kuchyňské části společenského prostoru, kde jsou v sestavě podhledových svítidel umístěny dva světlovody.

Investor akceptoval použití moderních materiálů, např. řešení parapetu velké skleněné výplně na schodišti – byla použita velmi praktická betonová stěrka, stejně jako povrch stěny a pilíře na schodišti, pracovní plochy v kuchyni byly vyrobeny z tvrzeného kamene Technistone, dýhované plochy (dveře, nábytek, obklady) jsou vyrobeny z aro dýhy.

Veškerý nábytek a dveře  byly vyrobeny firmou TRUHLÁŘSTVÍ – MITA s.r.o. na míru z trendových materiálů vyžadujících odborné a precizní zpracování. Výsledek splnil očekávání k plné spokojenosti investora

15.03.2018