REKONSTRUKCE HOTELU GOLF

REKONSTRUKCE HOTELU GOLF

 

Předmětem rekonstrukce je budova původního motelu Stop ze 70. let 20. století. K zásadním souhrnným obnovám došlo až nyní, kdy se současný majitel rozhodl pojmout rekonstrukci velkoryseji. Ve spolupráci s architektem celý komplex architektonicky sjednotil a vtiskl mu ucelený výraz.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor: team TEK TEK architekti pod vedením Ing. arch. Terezy Koucké, TEK TEK s. r. o., www.tektek.cz; přihlašovatel: TEK TEK s. r. o., www.tektek.cz)

Hlavní objekty tohoto areálu navrhla architektka Alena Šrámková, přilehlé stavby vznikly podle projektu architekta Milana Rejchla. I přesto, že od doby vzniku bylo na budovách provedeno množství stavebních a udržovacích prací (například v 90. letech, kdy byly hlavní objekty propojeny středovým traktem), neproběhla doposud žádná komplexní rekonstrukce. K té přistoupil až současný majitel.

Úroveň vybavení pokojů odpovídá standardu **** hotelu. Ubytovací kapacita činí 169 dvou- až čtyřlůžkových pokojů. Hlavní budova obsahuje 4290 m2 užitných ploch, budova depandance skýtá 1600 m2.

Fasádám byl navrácen jejich původní vzhled – plasticky pojednané plochy, ve kterých se v souladu s tektonikou budov kombinují omítky a výrazné kabřincové obklady. Současně se stavebními úpravami bylo vytvořeno i nové logo a jemu odpovídající grafický styl interiéru hotelu. Sjednocující linií se stal osobitý hřejivý odstín žluté barvy, výrazovým prvkem pak rytmus opakujících se vystupujících panelů, jehož předobrazem byla právě tektonika samotné fasády.

Všechny prostory jsou opticky propojeny motivem dubového dřeva a žlutých doplňků. Recepce je řešena jako světlý otevřený prostor se schopností pojmout najednou i větší množství příchozích. Členění na jednotlivá zákoutí však umožňuje i „méně společenským“ hostům najít si své soukromí k posezení. Recepční bar je navržen v tlumenějších tónech a současně se zlatým dubovým barem a krbem poskytuje i přes den dostatečnou míru intimity a klidu.

Centrální schodiště je barevné, na probíhající schodišťové stěně je doplněno grafikou evokující golfové hřiště. Chodby mají výhodu přirozeného osvětlení a jsou řešeny jako velmi vzdušné v bílé barvě s motivem žlutých bublin. Podlahy jsou naopak pojednány v tmavých odstínech. Atmosféru pokojů určuje jemný detail dubového dřeva v kombinaci se zářivými skleněnými příčkami vložených koupelen.

À la carte restaurace je koncipována jako multifunkční prostor, umožňuje dílčí členění pomocí prosklených stěn se závěsy. Prostor je vhodný jak pro pořádání konferencí, večírků, tak pro podávání snídaní.

V porovnání s hlavním objektem působí budova depandance záměrně velmi „zemitě“, chodby se jeví jako podzemní komunikace. Z měkce hnědého interiéru chodeb se vstupuje do neobyčejně tichých pokojů pojednaných v béžových barvách, které se svou orientací otevírají krásnému výhledu do zeleně.

V současné době pracujeme na interiéru novostavby nové hotelové budovy navržené architektem Markem Todlem. V souladu s principy užitými na rekonstruovaných budovách jej opět pojednáváme ve stejném duchu a s uplatněním stejných výrazových prostředků, barev a detailů. 

12.03.2016