PÁNSKÝ BYT S OSOBITÝMI PRVKY VINTAGE, STŘEDNÍ ČECHY

PÁNSKÝ BYT S OSOBITÝMI PRVKY VINTAGE, STŘEDNÍ ČECHY

 

Autoři nejprve upravili dispoziční řešení novostavby na klientem požadované 4+kk a následně vytvořili a realizovali interiér tak, aby vypadal celistvě. Přáním inevstora bylo umístit v bytě osobité kusy nábytku jako např. stolek z původního kovářského měchu z pradědovy kovárny, který byl umístěn do obývacího pokoje.

(kategorie: novostavba; autor a přihlašovatel: Martin Dobrovolný a Ing. Marek Dvořák, MAD-DESIGN, www.mad-design.cz)

Po zaměření stávajícího stavu bytu v posledním patře hrubé stavby přišli designéři ze studia MAD-design s návrhem nového dispozičního řešení. Podařilo se jim zvětšit užitnou plochu bytu z původních 97 m2 na 110 m2, kde místo části jedné z venkovních teras, která neměla využití, byl prostor využit pro chybějící šatnu. Nové dispoziční řešení bytu velikosti 4+kk tak naplnilo všechny požadované užitné parametry pro moderní pánský byt.

V průběhu projekčních prací investor vyslovil své přání umístit v bytě osobité kusy nábytku, jako například stolek z původního kovářského měchu z pradědovy kovárny, který majitel plánoval umístit do obývacího pokoje a další doplňky, které se měly stát součástí vznikajícího interiéru.

„Cílem bylo vytvořit a realizovat vyváženou souhru tak, aby byt v konečném výsledku působil moderně a zároveň nenásilně akceptoval požadované výrazné solitéry. Při řešení a realizaci byl tedy kladen důraz na detail, výběr materiálů a samozřejmě celkové provedení“, sdělují autoři.

Kuchyňská linka byla vyrobena na zakázku ze speciálně upraveného eucalyptu s pracovní deskou z opalované žuly. Stejná dýha byla také použita na výrobu interiérových dveří včetně dýhovaného kování. Celý otevřený prostor a funkčnost kuchyně je řešena integrovanou digestoří se spodním odtahem a varnou deskou BORA CLASSIC v kombinaci s celoplošným gril Tepanem z nerez oceli.

S ohledem na podlahové vytápění byla v převážné části interiéru realizována keramická dlažba v neutrálním dekoru dřeva. Vzhledem k umístění bytu v posledním patře byly osazeny v obytných místnostech klimatizační jednotky.

V obývacím pokoji byl na stěně použit výrazný hrubý přírodní kámen, stejně tak jako v koupelně a WC. Výjimečný vzhled koupelny a WC ještě více podtrhly designové zařizovací předměty doplněné atypickým nábytkem.

Jednotlivé dekorativní prvky a doplňky z cest si již realizoval sám investor, se kterým byla celková spolupráce velmi pohodová až přátelská.

15.03.2018