OBCHOD FOOD LOVERS NA RUZYŇSKÉM LETIŠTI, PRAHA

OBCHOD FOOD LOVERS NA RUZYŇSKÉM LETIŠTI, PRAHA

 

Společnost si přála změnit v rámci remodelingu design stávající prodejny a doplnit portfolio svých aktivit o prodejnu typických českých delikates. Autoři navrhli pro zákazníky prostor, který připomíná drobné výrobny rodinných firem. Významným grafickým prvkem v interiéru je motiv červené kuchyňské útěrky.

(kategorie: veřejný interiér II; autor a přihlašovatel: Mgr. David Marek a Ing. arch. Tomáš Hrubý, spolupráce Ing. arch. Alina Sereda, DL STUDIO, s.r.o., www.dlstudio.cz)

Společnost provozující na pražském letišti gastronomické a retailové provozy chtěla v rámci remodelingu stávající prodejny změnit design a doplnit portfolio svých aktivit o prodejnu typických českých delikates od drobných výrobců. Mělo se jednat o standardní prodejnu s prostorem pro prezentaci vybraných pochutin.

Hledali jsme s marketingem charakter prostoru, který by co nejlépe prezentoval drobné české výrobce a jejich produkty a zároveň přiblížil zákazníkům tuto specifickou výrobu.

Přivedli jsme zákazníky do prostoru, který připomíná drobné výrobny rodinných firem. Stěny jsme obložili čistým bílým keramickým obkladem, zhusta používaným v gastronomických přípravnách, řeznictví, pekárnách a skladech. Rovněž podlaha je keramická. Tabulky s ručními popisy prodávaných produktů jsou zavěšeny na hrubých kovových hácích a lištách. Dřevo použité v policích, na prodejních ostrůvcích a pokladnách odkazuje na jednoduchost bedýnek se zbožím.

Standardní osvětlení doplňují jednoduchá černá plechová světla. Strohost výroby je podtržena černobílou barevností, doplněnou světlým dřevem.

Jako výrazný grafický prvek interiéru byl použit motiv červené kuchyňské utěrky, která je pomocníkem nejen v domácnosti, ale rovněž v mnohé drobné výrobě. Součástí prodejny je ochutnávkový pult s čepovaným pivem.

Výrazným omezením při výběru materiálů jsou vysoké nároky na požární odolnost v prostorách letiště.

08.03.2019