NOVÁ BUDOVA PRO J. A. CLEAN, PAVLOVICE

NOVÁ BUDOVA PRO J. A. CLEAN, PAVLOVICE

 

Společnost zabývající se dopravním značením sídlila v několika pronajatých budovách a kancelářích ve Vlašimi. Investoři snili o vlastní budově. Design byl zvolen jako kombinace brandu firmy, zdravých materiálů a materiálů, které budou odkazovat na průmyslové zaměření společnosti. Prostor samotný je dispozičně řešen jako open space.

(kategorie: veřejný interiér II; autor a přihlašovatel: Kateřina Čábelková, BRUNETTI DESIGN s.r.o., www.brunetti.cz)

Společnost JAClean se zabývá dopravním značením, hlavně v oblasti průmyslových podlah.  Doposud sídlili v několika pronajatých budovách a kancelářích ve Vlašimi. Nový projekt ASO v Pavlovicích měl být splněným snem majitelů o vlastní budově. Nyní se již jedná se o nově vzniklý objekt, kde jsem autorem interiérové části a zároveň mi bylo svěřeno i řešení exteriéru budovy a jejího okolí. Na projektu samotném považuji jako největší přínos přístup investorů. Spolu s manželi Janoušovými (investoři) jsme se v podstatě okamžitě shodli na konceptu, jakým chceme budovu řešit a našim společným cílem je vytvořit zajímavé, ale především zdravé a pro zaměstnance příjemné prostředí. Je rozhodně příjemné tvořit pro někoho, komu nezáleží jen na reprezentaci a prvním dojmu, ale snaží se jít pod povrch. Pokud vám na lidech, kteří pro vás pracují záleží, staráte se o ně a dáte jim prostor, kde budou pracovat rádi, bude vám odměnou jejich vyšší produktivita a loajalita. Toto je určitě projekt, kde mně práce těší a dává jí smysl.
Co se týká konkrétního řešení, design jsem volila jako kombinaci brandu firmy (červené akcenty), zdravých materiálů (rostliny, dřevo masiv, které se prolíná od interiéru až po exteriér) a materiálů, které budou odkazovat na průmyslové zaměření společnosti (betonové stěrky, průmyslová litá podlaha, antracitová barva). Prostor samotný je dispozičně řešen jako open space s tím, že jednotlivá pracoviště jsou částečně oddělena dle pracovních pozic a zaměření. Zároveň je možné dle vlastního uvážení zaměstnanců měnit „styl“ pracovního místa, dle nálady, únavy, druhu činnosti. Mají zde k dispozici od svého stálého pracovního místa po možnost využití houpaček, křesílek či stand up desku.
Na vlastní prostor open space navazuje meetingová místnost s popisovatelnou stěnou a elektrickým plátnem pro projekce. Výhodou této místnosti je možnost využívání standardním způsobem jako uzavřenou pro privátní jednání nebo pomocí harmonikové skleněné stěny, která se dá celá otevřít, propojit oba prostory pro společné celofiremní akce. Na konferenční místnost a kancelář ředitele pak navazuje venkovní terasa se zahradou pro volné chvíle nebo práci a meeting za hezkého počasí.
Kompletní vybavení bylo navrženo na míru, aby odpovídalo požadavkům na stylové a ergonomické řešení prostoru. Jednotný vizuální prvek jsou navržené stolové podnoží z vyplétaných prutů a dělící stěny z gumolan. Nad hlavním stolem pak svítidlo od Ingo Maurera, které si zaměstnanci časem dotvoří dle vlastní kreativity.

08.03.2019