FINALISTA KATEGORIE - SOUKROMÝ INTERIÉR NOVOSTAVBA

FINALISTA KATEGORIE - SOUKROMÝ INTERIÉR NOVOSTAVBA

 

PŘÍBĚHY POKOJŮ V MARINA ISLAND, PRAHA

Návrh interiéru vznikl jako vzorový byt pro investora, který nechal autorům naprosto volnou ruku. Ti navrhli ke každému pokoji jeho příběh a poté je spředli do jednoho celku. Každé téma dostalo vlastní barvu a místnost, inspiraci vnesla samotná funkce místnosti. Největší výzvou pro autory bylo použití nábytkových boxů na skleněné stěně.

(kategorie: novostavba; autor a přihlašovatel: Jan Tomáš Cieśla, ARCHICRAFT s.r.o., www.archicraft.cz)

Investor měl v úvodním zadání zájem o vybavení bytu pro další propagaci projektu Marina Island. Návrh tedy vznikal jako jakýsi vzorový byt, který ukáže možnosti zařízení bytů v o tomto projektu. Neobvyklý byl přístup klienta – měli jsme zcela volnou ruku jak nad výtvarným, tak nad technickým řešením interiéru.

Byt je velikosti 4+kk, cca 120 m² se 17m² terasou, dispozice byla již architektem developera vhodně rozdělena na denní a noční zónu. Stropy mají nadstandardní výšku 2,8m, bylo tedy možné si pohrát i s výškovým členěním prostor.

Tento byt se stal ojedinělým hlavně tím, že jsme každému pokoji navrhli jeho příběh a ty jsme poté spředli do jednoho celku. Experimentování s barvami, texturami a konstrukcemi dalo vyniknout povídce o moři, románu o řece a pohádce o lesu. Každé téma dostalo vlastní barvu a místnost, inspiraci vnesla samotná funkce místnosti, cílem bylo vyvolat kladné emoce.

Základem bylo sladění barev různých povrchů, prioritu při určení dostaly materiály, ve kterých není taková barevná rozmanitost tj látky a kovy. Na ně navázal výběr odstínů laků (nábytek) a nátěrů (sádrokartonové konstrukce a omítky). Ke každému odstínu se hledal komplementární odstín pro doplňky, zvolena byla neutrální bílá, kartáčovaná mosaz a leštěná měď. U kuchyně byla mosaz ještě patinovaná přímo u rakouského výrobce, který se na povrchové úpravy kovů na kuchyních specializuje a umí vytvořit jak dokonalý povrch, tak i pěkné detaily provedení. Na pracovní desku jsme zvolili keramiku, která svým dekorem doplňovala mramorovou desku na konferenčním stolku. Mobiliář byl vybírán převážně u skandinávských výrobců.

Největší výzvou bylo použití nábytkových boxů na skleněné stěně. Cílem bylo vytvořit odlehčený paraván, ale zároveň ho využít jako úložný prostor na drobné předměty. Ve spolupráci s technicky zdatným dodavatelem se výsledek podařil. Za originální považujeme řešení ložnice, kdy se vestavbou šatních skříní a snížením podhledu zcela změnil charakter původně jednoho prostoru. Postel „obaluje“ tmavá schránka a dodává tak místnosti uklidňující atmosféru.

03.04.2019